reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny robicie testy owulacyjne paskowe? Kupiłam tego 50 sztuk ale nie wiem czy nie wybrać tego elektrycznego clearblue.. I czy używacie jakiś aplikacji? Moje cykle przed poronieniem wahały się między 27 a 35 dni więc nigdy nie wiedziała kiedy je robić.

reklama
Dziewczyny robicie testy owulacyjne paskowe? Kupiłam tego 50 sztuk ale nie wiem czy nie wybrać tego elektrycznego clearblue.. I czy używacie jakiś aplikacji? Moje cykle przed poronieniem wahały się między 27 a 35 dni więc nigdy nie wiedziała kiedy je robić.
Ja lubię tylko clearblue, bo się nie doszukuje, nie zastanawiam, po prostu jest buźka albo jej nie ma :)

Też tak mam...aczkolwiek w tym cyklu dziwnie
...zawsze miałam twarde piersi i bolące
..A teraz pełne Ale takie miękkie hmm i sutki okrponie bolą i po bokach... świra można dostać... brzuch tez boli...
Kiedy testujesz??
Ja w zeszłym miesiącu miałam tak silne bóle piersi, że czułam jakbym miała je poparzone. Bóle podbrzusza też, na tydzień przed terminem @. Krwawienie przyszło przed terminem :( Jestem ciekawa co się tam na dole u nas dzieje kiedy są takie objawy.. Teraz już nie łączę ich z niczym :(

Staram się nie używać sformułowania „testowania”, tylko odwołuję się do terminu @, bo to ona jest pierwsza w kolejności 😂 A więc termin @ mam 11.02, góra 12.02 :)

Kiedys robiłam, ale przeczytałam, że badnaia wskazują, że bardziej pewna jest obserwacja śluzu i szyjki i rzeczywiście to jest dla mnie bardziej przejrzyste niż kolor paska, który może być różny w zależności od zagęszczenia moczu (a ja siusiam średnio co 30 min....)

Hej, wtrącę się tutaj :) bo to już 7 miesiąc starań. Chciałabym zacząć używać testów owulacyjnych, ale kompletnie nie wiem jakich i nie wiem kiedy zacząć najlepiej robić. Moje cykle trwają 32-34dni, dzisiaj jest 10dc. Proszę o rady :)

Ja w zeszłym miesiącu miałam tak silne bóle piersi, że czułam jakbym miała je poparzone. Bóle podbrzusza też, na tydzień przed terminem @. Krwawienie przyszło przed terminem :( Jestem ciekawa co się tam na dole u nas dzieje kiedy są takie objawy.. Teraz już nie łączę ich z niczym :(

Staram się nie używać sformułowania „testowania”, tylko odwołuję się do terminu @, bo to ona jest pierwsza w kolejności 😂 A więc termin @ mam 11.02, góra 12.02 :)
No ja miałam...tak ostanio 2 cykle pod rząd...ze @ przyszła 3 dni wcześniej...piersi też bolały okrutnie...Ale właśnie brzuch nie... A teraz strasznie ,,wilgotno" tam mam... inaczej piersi bolą...Ale jestem pewna, że za bardzo chcę zobaczyć 2 krechy...I przez to organizm płata mi figle... w styczniu jak miałam właśnie ten skapy okres, byłam u gina...I powiedziała że cykl był bezowulacujny ... eh...😭😭😭
Ja już łapie doła... Ja tez mam termin @ 11... na test chyba za wcześnie??
Jeszcze bardziej się zdolować bielą...?? Nie , nie 😔😔😔

Tak na co go dostałaś? Czy miałaś jakieś konkretne badania? Bo w sumie mnie zrobił usg, spojrzał w badania które robiłam w listopadzie i przepisał, kazał brać 3 razy dziennie. Stwierdził brak owu i podejrzenie pcos, ale jak z mężem czytamy to on cały czas twierdzi, że nie mam żadnego z objawów i w sumie ma racje.
Ja stosuję :) Chcesz coś wiedzieć o tym leku?

Też właśnie myślę, żeby zacząć robić od tego cyklu. @ pomału się rozkręca, brzuch boli, mam śluz podbarwiony krwią także już nic z tego nie będzie. Zaczynam 27 cykl starań, ech.

reklama
Do góry