reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
ja ćwiczę z Chodakowską :) Uwielbiam :) dietę z bebio zrobię po poście :) Trzeba oczyścić organizm przed upragnioną ciążą :) Mój Synek zrobił do mnie pierwsze kroczki jak biegałam w miejscu z Chodą:) On też zaczął przebierać nózkami i przyszedł do mnie ;)

A w jakim wieku jest Twój synek? [emoji846]

Ale jajowod tez usuwają laparoskopowo. Powiem ci ze ja odwiedziłam masę lekarzy warszawskich i nie tylko i jakaś tam wiedze mam na ten temat. Oczywiście lekarzem nie jestem ale z tego co ja wiem - jajowod to nie hormony woec nie zaburza nic w gospodarce hormonalnej.

Ja jestem i potwierdzam, że w takiej sytuacji wydaje się bezpieczniejszym rozwiązaniem usunięcie jajowodu (wtedy bardzo prawdopodobne że komórki z obu jajników powędrują w bezpieczne miejsce - jedyny istniejący jajowód). To o wiele bezpieczniejsze rozwiązanie niż ryzykowanie ciąży pozamacicznej przy tak dużym prawdopodobieństwie.

@Anka2904

Dokładnie tak. Dobrze zrozumiałaś.
No wiecie co... to mam nadzieje ze mu pocisnelas cos w stylu ze moze i Ty bys tak mogla miec dziecko z innym- przeciez to ze cos nie wychodzi to moze byc rownie dobrze jego wina! Czesto sie slyszy ze para po dlugich staraniach sie rozpada i z innym facetem od razu ciaza. Nawet psychicznie takie teksty blokuja.... dlugo jestescie razem? Nie jestescie malzenstwem?

Dupa ☹️ pink test strumieniowy o czułości 10 pokazał jakiś kur*a cień ciena innego cienia czyli wynik negatywny 🤦🏻‍♀️ i wiem, że pinki są do dupy ale mam ich aż 3 i chce się ich pozbyć [emoji23]. Tak więc... Ten test wczoraj wieczorem był chyba jakiś po prostu dziwny i pokazał fabryczna kreske czy coś takiego. Tak więc... Hmm nie poddaje się jeszcze. Nie płaczę, nie cieszę się. Staram się zachować zimna krew (kiepskie powiedzenie chyba w tym przypadku) i zobaczymy co wydarzy się jutro 🤷‍♀️
I tak poza konkursem : co autor miał na myśli montując do tych testów te głupie szybki na pole testowe? [emoji849] Trzeba się nieźle gimnastykować by dobrze spojrzeć bo odbija światło, palcuje się i jest po prostu durne [emoji23]

Może chodziło mu o to zeby takie nawiedzone babki jak my miały co robić [emoji16]

A to czułość 10?
I wiem, że robienie tych testów tak szybko to głupota. Nawet jeśli wychodzi pozytywny to jeszcze bardzo dużo może się wydarzyć do terminu @ i że nie wiadomo kiedy się zagniezilo o ile do tego doszło itd ale ja cierpię na paskudna chorobę wyniszczająca od środka - skrajny niecierpliwizm 😂 już nawet lekarze nie dają mi żadnych szans na wyleczenie, mówią że niby mija z wiekiem ale chyba nie w moim przypadku 💁‍♀️ 😉muszę z tym żyć jakoś. A wy razem ze mną bo musicie tego słuchać i oglądać te testy 😂😂😂

No wiecie co... to mam nadzieje ze mu pocisnelas cos w stylu ze moze i Ty bys tak mogla miec dziecko z innym- przeciez to ze cos nie wychodzi to moze byc rownie dobrze jego wina! Czesto sie slyszy ze para po dlugich staraniach sie rozpada i z innym facetem od razu ciaza. Nawet psychicznie takie teksty blokuja.... dlugo jestescie razem? Nie jestescie malzenstwem?
No to jest prawda. Psychika naprawdę odgrywa bardzo duża rolę... A teksty, że może sobie mieć dziecko z kimś innym na pewno nie działają dobrze ☹️

Tak, wiadomo. Usłyszał to samo.

Nie mamy ślubu - nawet go nie chce.

Jesteśmy ze sobą z 5 lat.

reklama
Dziewczyny ja chyba zwariowałam. Zrobiłam test o czułości 25. I po 6 min (tak wiem że max pięć minut) pojawił się cień cienia na zdjęciu tego tak nie widać bardzo chyba. Zastanawia mnie to bo na tym teście a (od sparzenia się pinkiem) zawsze używam jednej firmy nigdy nie pokazywal się nawet cień gdy nie było ciazy. Luknijcie. Szczerze widać cos czy tylko ja świruje i tam nic nie ma?

Od razu dodam nie wiem który dzień po nie używam testów owu a ona mogła się przesunąć po na początku stycznia poronilam samoistnie.

Zwariuje.

Lukam i widzę [emoji16]

Do góry