reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

To ciąża która się nie zagnieżdża w macicy i normalnie jest okres

Nie do końca. Biochem to poronienie na etapie jaja płodowego ale już zagnieżdżonego, bez zagnieżdżenia nie mówimy o ciąży w ogóle i nie da się jej potwierdzić w jakikolwiek sposób (testy, beta wychodzą dopiero po zagnieżdżeniu).

reklama
I tak już wszytskie spicie to sobie popisze, co mi tam :D czytam sobie jak piszecie, że obawiacie się czy Wasi partnerzy podołają zadaniu bycia ojcem, ja z kolei zastanawiam się czy ja podołam.. 30 na karku, starania o pierwszego bobasa.. w rodzinie żadnych dzieci, więc żadnego doświadczenia. W dodatku mieszkam zagranicą więc rodzina nie pomoże.. I tak sobie myślę że może Bóg mi nie daje Bąbla od ponad roku, bo wie, że nie podołam heh
Ide spać bo się we łbie pierdzieli od tego wszystkiego [emoji849][emoji8]

Co Ty gadasz [emoji846] uwierz mi, ze się myślisz, chciaz ja jak zaszłam w ciąże z moja córeczka to miałam 34l, urodziłam jak miałam 35 i jak pojawia się maluch to włącza się autopilot.
My z mężem tez jestesmy sami. Ja 35 mąż 37, mąż pracuje od poniedziałku do piątku i przez 7 miesięcy w roku dodatkowo w weekendy. Byłam z małą totalnie sama większość czasu, zero pomocy, a trafiło nam się hnb do tego. Uwierz, ze dasz radę i będziesz najlepsza mamą na świecie [emoji8][emoji8]

Dzień dobry staraczki! Witam się w moim 23 dc. Test zrobiony ale biel wali po oczach 😂😂😂 dziś dopiero 8dpo więc to było raczej oczywiste, że zobaczę totalne nic 😂 zobaczymy za jakieś dwa dni może 🤔
Jak tam u was? Jak się czujecie? Jakieś objawy? Przemyślenia? Jeśli waszym przemyśleniem jest brak mojej cierpliwości to owszem, zgadzam się 😂

A czasem rozstania i innej baby z zdrową muszlą 😔 😔
Nawet tak nie mów.
Już tak jest że niektóre pary starają się dlugo a niektóre hop siup i jest.
Wy przychodzicie ciężkie momenty teraz, inne pary będą mieć kryzysy po urodzeniu dziecka...
Jak Twój partner reaguje? Mocno to przeżywa ?

Dzień dobry staraczki! Witam się w moim 23 dc. Test zrobiony ale biel wali po oczach [emoji23][emoji23][emoji23] dziś dopiero 8dpo więc to było raczej oczywiste, że zobaczę totalne nic [emoji23] zobaczymy za jakieś dwa dni może [emoji848]
Jak tam u was? Jak się czujecie? Jakieś objawy? Przemyślenia? Jeśli waszym przemyśleniem jest brak mojej cierpliwości to owszem, zgadzam się [emoji23]
Czy mogę mieć do Ciebie prośbę w ramach eksperymentu testowego? Nie wyrzucaj go. Zostaw. Zobacz czy jutro pojawi się kreska. Jestem tak mega ciekawa co to się robi z tymi testami po czAsie [emoji846][emoji23]. I oczywiście 8dpo to mogę wcześnie, więc trzymam mocno kciuki za kolejne testy [emoji846]
Jakiej firmy robiłaś?

Hm.. Ciekawa teoria, z tym że ja czuję się dobrze po euthyroxie i nie mam żadnej nietolerancji🤔
[/QUOTE

[/QUOTE]

Nietolerancja laktozy to brak enzymu, dysfunkcja trzustki - jeśli ktoś toleruje mleko to jak najbardziej może eutyrox brać. Nietolerancja laktozy nie dużego związku z Hashi (chyba że ktoś ma problemy immuno z trzustką np cukrzyce typu 1).
Z glutenem natomiast racja - celiakia często idzie w parze z Hashi. Tak samo jak PCOS i zespół metaboliczny.

Czy mogę mieć do Ciebie prośbę w ramach eksperymentu testowego? Nie wyrzucaj go. Zostaw. Zobacz czy jutro pojawi się kreska. Jestem tak mega ciekawa co to się robi z tymi testami po czAsie [emoji846][emoji23]. I oczywiście 8dpo to mogę wcześnie, więc trzymam mocno kciuki za kolejne testy [emoji846]
Jakiej firmy robiłaś?
Spoko, mogę zostawić. Robiłam Nord test o czułości 10 płytkowy 🙂 jedyne co mnie martwi w tych testach, to to że w nich w ogóle nie widać nawet miejsca gdzie powinna być kreska testowa. Każdy inny test jaki miałam, podświetlany mocno od dołu pokazylal miejsce gdzie powinna być ta druga kreska a tu nic takiego nie ma 🙄 Może w sumie to lepiej bo jak nie wiem gdzie powinna być to się jej nie będę doszukiwać 😂 będę sprawdzać czy po czasie się coś będzie pojawialo 😃

reklama
Co Ty gadasz [emoji846] uwierz mi, ze się myślisz, chciaz ja jak zaszłam w ciąże z moja córeczka to miałam 34l, urodziłam jak miałam 35 i jak pojawia się maluch to włącza się autopilot.
My z mężem tez jestesmy sami. Ja 35 mąż 37, mąż pracuje od poniedziałku do piątku i przez 7 miesięcy w roku dodatkowo w weekendy. Byłam z małą totalnie sama większość czasu, zero pomocy, a trafiło nam się hnb do tego. Uwierz, ze dasz radę i będziesz najlepsza mamą na świecie [emoji8][emoji8]
Oby.. dziękuję 🥰

Do góry