reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny które orientują się w temacie szyjki, jak ona się zmienia na początku cyklu? Moja od czasu @ wygląda tak samo, jest twarda i otwarta, tak ma być?

reklama
Nigdy żaden lekarz mi nie powiedział, że leki zmniejszające krzepliwość wpływają u zdrowego człowieka na zapłodnienie.

Mi ostatnio
Pani z apteki opowiadała ze ona miała problem z utrzymaniem ciąży i wlasnie acadr pomógł jej w końcu urodzić dziecko. Przed druga ciąża tez to dostała i równie bez komplikacji wiec myśle ze ma to wpływ ale trzeba o to zapytać lekarza. Nawet wejsc poprostu bez kolejki zadać to pytanie.

Możesz się spokojnie napić wina :) Do 6 tyg. ciąży matka i zarodek nie mają wspólnego krwiobiegu. Nic się nie stanie. Rozmawiałam z lekarzem :)

Ta cierpliwość i opanowanie to takie pozorne, bo czuję się wymięta i wypluta w środku haha

Tylko po co ma pic wino jeśli możliwe ze jest w ciąży? Polecam jakiś naturalny sok są smaczne i zdrowe zamiast zaczynać ciaze od lampki wina :)

Dziewczyny które orientują się w temacie szyjki, jak ona się zmienia na początku cyklu? Moja od czasu @ wygląda tak samo, jest twarda i otwarta, tak ma być?
W czasie płodnym powinna być wyżej (ciężej jej sięgnąć) i miękka, taka jakby rozmemłana, no i otwarta:)

Zazdro! Gratulacje :) BTW czy masz jakieś objawy?
Objawy???? Typowo miesiaczkowe :)
Brzuch boli, piersi bola, od kawy mnie nie odrzuca- pewnie jeszcze przyjdzie na to pora :D
Moze ten dol brzucha troche za wczesnie zaczal bolec, a tak to nic wiecej. Wszystko jak w kazdym innym cyklu.
Na kazda przyjdzie pora! Trzymam za Was kciuki!
ja dopiero jestem dwa dni przed @ i niedtety wszystkie wiemy ze takie 2 II to dopiero poczatek „walki” o nowego czlowieczka....

Juz sama nie wiem co zrobic, okres mi sie jak na zlosc przedluza jak teraz dostane a nie pojde to de do innego lejarza noze bedzje latwiej. A dalo by sie tak do innego szpitala?bo tam na skierowaniu mam napisamy ten szpital i oddzial co ten lekarz pracuje i rak jakby on wziol mnie na oddzial

A to w takim razie probuj jescze raz w tym.

Mi ostatnio
Pani z apteki opowiadała ze ona miała problem z utrzymaniem ciąży i wlasnie acadr pomógł jej w końcu urodzić dziecko. Przed druga ciąża tez to dostała i równie bez komplikacji wiec myśle ze ma to wpływ ale trzeba o to zapytać lekarza. Nawet wejsc poprostu bez kolejki zadać to pytanie.
Może miała za dużą krzepliwość krwi? Ja tak miałam po tabsach anty i po odstawieniu brałam Polocard. Tak bez problemów z krzepliwością nie powinno się brać takich leków.

W czasie płodnym powinna być wyżej (ciężej jej sięgnąć) i miękka, taka jakby rozmemłana, no i otwarta:)
Tylko ja to nie wiem jak jest u mnie z tą szyjką, chyba po porodzie jej wygląd się zmienił, ten otwór jest taki jakby wydłużony i wyciągnięty, w moim odczuciu jest jakby ciągle otwarta ale tak przecież być nie może.

reklama
Tylko po co ma pic wino jeśli możliwe ze jest w ciąży? Polecam jakiś naturalny sok są smaczne i zdrowe zamiast zaczynać ciaze od lampki wina :)
Chodzi o to, żeby nie dać się zwariować. I każdy cykl ostatni tydzień czy dwa odmawiać sobie wszystkiego „bo może być w ciąży”. Jeśli ma ochotę to musi wiedzieć, że może i nie zaszkodzi to w niczym.

Do góry