reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny które orientują się w temacie szyjki, jak ona się zmienia na początku cyklu? Moja od czasu @ wygląda tak samo, jest twarda i otwarta, tak ma być?

reklama
Nigdy żaden lekarz mi nie powiedział, że leki zmniejszające krzepliwość wpływają u zdrowego człowieka na zapłodnienie.

Mi ostatnio
Pani z apteki opowiadała ze ona miała problem z utrzymaniem ciąży i wlasnie acadr pomógł jej w końcu urodzić dziecko. Przed druga ciąża tez to dostała i równie bez komplikacji wiec myśle ze ma to wpływ ale trzeba o to zapytać lekarza. Nawet wejsc poprostu bez kolejki zadać to pytanie.

Możesz się spokojnie napić wina :) Do 6 tyg. ciąży matka i zarodek nie mają wspólnego krwiobiegu. Nic się nie stanie. Rozmawiałam z lekarzem :)

Ta cierpliwość i opanowanie to takie pozorne, bo czuję się wymięta i wypluta w środku haha

Tylko po co ma pic wino jeśli możliwe ze jest w ciąży? Polecam jakiś naturalny sok są smaczne i zdrowe zamiast zaczynać ciaze od lampki wina :)

Dziewczyny które orientują się w temacie szyjki, jak ona się zmienia na początku cyklu? Moja od czasu @ wygląda tak samo, jest twarda i otwarta, tak ma być?
W czasie płodnym powinna być wyżej (ciężej jej sięgnąć) i miękka, taka jakby rozmemłana, no i otwarta:)

Zazdro! Gratulacje :) BTW czy masz jakieś objawy?
Objawy???? Typowo miesiaczkowe :)
Brzuch boli, piersi bola, od kawy mnie nie odrzuca- pewnie jeszcze przyjdzie na to pora :D
Moze ten dol brzucha troche za wczesnie zaczal bolec, a tak to nic wiecej. Wszystko jak w kazdym innym cyklu.
Na kazda przyjdzie pora! Trzymam za Was kciuki!
ja dopiero jestem dwa dni przed @ i niedtety wszystkie wiemy ze takie 2 II to dopiero poczatek „walki” o nowego czlowieczka....

Juz sama nie wiem co zrobic, okres mi sie jak na zlosc przedluza jak teraz dostane a nie pojde to de do innego lejarza noze bedzje latwiej. A dalo by sie tak do innego szpitala?bo tam na skierowaniu mam napisamy ten szpital i oddzial co ten lekarz pracuje i rak jakby on wziol mnie na oddzial

A to w takim razie probuj jescze raz w tym.

Mi ostatnio
Pani z apteki opowiadała ze ona miała problem z utrzymaniem ciąży i wlasnie acadr pomógł jej w końcu urodzić dziecko. Przed druga ciąża tez to dostała i równie bez komplikacji wiec myśle ze ma to wpływ ale trzeba o to zapytać lekarza. Nawet wejsc poprostu bez kolejki zadać to pytanie.
Może miała za dużą krzepliwość krwi? Ja tak miałam po tabsach anty i po odstawieniu brałam Polocard. Tak bez problemów z krzepliwością nie powinno się brać takich leków.

W czasie płodnym powinna być wyżej (ciężej jej sięgnąć) i miękka, taka jakby rozmemłana, no i otwarta:)
Tylko ja to nie wiem jak jest u mnie z tą szyjką, chyba po porodzie jej wygląd się zmienił, ten otwór jest taki jakby wydłużony i wyciągnięty, w moim odczuciu jest jakby ciągle otwarta ale tak przecież być nie może.

reklama
Tylko po co ma pic wino jeśli możliwe ze jest w ciąży? Polecam jakiś naturalny sok są smaczne i zdrowe zamiast zaczynać ciaze od lampki wina :)
Chodzi o to, żeby nie dać się zwariować. I każdy cykl ostatni tydzień czy dwa odmawiać sobie wszystkiego „bo może być w ciąży”. Jeśli ma ochotę to musi wiedzieć, że może i nie zaszkodzi to w niczym.

Do góry