reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak jak mowilam w kilku innych postach. Różne zrodla roznie podaja, kazdy organizm jest inny i kazdy wytrwarza hormony czy inne elementy w swpim czasie. Ciezko wyrobic sobie regule, a nawet moim zdaniem jest to nie mozliwe. Jednej test z moczu wyjdzie blady bladzioch 10 dpo a drugiej wyjdzie w 17 dpo.
A to prawda że najpierw się wytwarza do krwi a 3 dni później dopiero w moczu? Tak słyszałam. To by znaczyło że test wyjdzie dopiero 17 dpo [emoji848]
Dajmy na to moja beta we srode wynosila 162 a u osoby ktora dajmy na to jest hipotetycznie na tozsamym etapie (zakladajac owu i zagniezdzanie tym samym terminie) bedzie miala 300. To moze byc nawet roznica kilku godzin a juz wynik bedzie sie roznil, podejrzewam ze taka sama sytuacja ma sie rowniez do aptecznych testow , przyrostow itp.

Chyba ze mamy tu osobe bardziej kompetentna, ktora wyprowadzi z bledu jesli moj tok myslenia i analiza jest bledna.. To tylko moja opinia po przeanalizowaniu źródeł zarowno internetowych jak i wiedzy kiedys nabytej, oraz sytuacji ktore wyczytalam na forach.

Przepraszam za tyle edycji watku ale wolalam dopisac w jedym niz kazda mysl dopisywac w nastepnym :)
Mam nadzieje ze nie zanudziłam swoim wywodem :)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak jak mowilam w kilku innych postach. Różne zrodla roznie podaja, kazdy organizm jest inny i kazdy wytrwarza hormony czy inne elementy w swpim czasie. Ciezko wyrobic sobie regule, a nawet moim zdaniem jest to nie mozliwe. Jednej test z moczu wyjdzie blady bladzioch 10 dpo a drugiej wyjdzie w 17 dpo.
Dajmy na to moja beta we srode wynosila 162 a u osoby ktora dajmy na to jest hipotetycznie na tozsamym etapie (zakladajac owu i zagniezdzanie tym samym terminie) bedzie miala 300. To moze byc nawet roznica kilku godzin a juz wynik bedzie sie roznil, podejrzewam ze taka sama sytuacja ma sie rowniez do aptecznych testow , przyrostow itp.

Chyba ze mamy tu osobe bardziej kompetentna, ktora wyprowadzi z bledu jesli moj tok myslenia i analiza jest bledna.. To tylko moja opinia po przeanalizowaniu źródeł zarowno internetowych jak i wiedzy kiedys nabytej, oraz sytuacji ktore wyczytalam na forach.

Przepraszam za tyle edycji watku ale wolalam dopisac w jedym niz kazda mysl dopisywac w nastepnym :)
Mam nadzieje ze nie zanudziłam swoim wywodem :)
Plus jeszcze nie zawsze owulacja jest wtedy kiedy myślimy, że jest 🤷‍♀️ czasami szybciej, czasami później a różnica nawet 2-3 dni robi ogromną różnice. Licząc jeszcze czas zagnieżdżania który może trwać do 12 dni. Testy mogą być wtedy negatywne nawet i w dniu spodziewanej @ i dopiero po zacząć wychodzić bladziochy 🙄

Chce się z wami czymś podzielić. Pewnie nie które nie wiedzą ale jestem po poronieniu. I tak dzisiaj myslalam bo trochę mnie zmieniło to i pogląd na życie (wierzcie mi przewartosciowal mi się świat) i dziś olśniło mnie jak to upamietnic ze mój aniołek ode mnie poszedł i mam nadzieję że za nieglugo dostane aniołka który będzie że mną tu na ziemi. I jak tylko będę po ciąży po karmieniu zrobie sobie to. Co myślicie?

Tylko niech już mi ten test pozytywny wyjdzie bardzo chciałabym już bobaska w tym roku
Ładny :)

DPO to są dni PO owulacji czyli liczymy od dnia po ;)
Nie pamiętam, która z Was o to pytała.

Co do Bety to wg mnie w krwi jest od razu po zagnieżdżeniu a w moczu pojawia się ok.48godz później. Tak na logikę, inaczej nie byłoby szans, żeby test wyszedł 8dpo a tak wychodzą :)
Ja jestem niemal pewna , że zagnieżdzenie było 26/27.12 a pierwszy cień wyszedł 29.12 (9dpo):) i to by mi się wszystko zgadzało :)

Dokładnie;) dlatego moj przyklad zakladal opcje najmniej prawdopodobna ;)
Plus jeszcze nie zawsze owulacja jest wtedy kiedy myślimy, że jest [emoji2368] czasami szybciej, czasami później a różnica nawet 2-3 dni robi ogromną różnice. Licząc jeszcze czas zagnieżdżania który może trwać do 12 dni. Testy mogą być wtedy negatywne nawet i w dniu spodziewanej @ i dopiero po zacząć wychodzić bladziochy [emoji849]

A jaki wpływ na organizm na wolny testoreton? Ja badalam ale wykly, który był w normie.
To jak zwykły masz w normie to nie trzeba badać wolnego. Wolny się bada w celu dokladniejszej diagnostyki jeśli zwykły czyli calkowity jest podwyzszony albo tak jak w moim przypadku jest podejrzenie że mogę mieć wyższy to lekarz stwierdzil ze po co mam przepłacać i najpierw robić zwykly a później wolny. Dlategp robię tylko wolny.

reklama
Do góry