reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak jak mowilam w kilku innych postach. Różne zrodla roznie podaja, kazdy organizm jest inny i kazdy wytrwarza hormony czy inne elementy w swpim czasie. Ciezko wyrobic sobie regule, a nawet moim zdaniem jest to nie mozliwe. Jednej test z moczu wyjdzie blady bladzioch 10 dpo a drugiej wyjdzie w 17 dpo.
A to prawda że najpierw się wytwarza do krwi a 3 dni później dopiero w moczu? Tak słyszałam. To by znaczyło że test wyjdzie dopiero 17 dpo [emoji848]
Dajmy na to moja beta we srode wynosila 162 a u osoby ktora dajmy na to jest hipotetycznie na tozsamym etapie (zakladajac owu i zagniezdzanie tym samym terminie) bedzie miala 300. To moze byc nawet roznica kilku godzin a juz wynik bedzie sie roznil, podejrzewam ze taka sama sytuacja ma sie rowniez do aptecznych testow , przyrostow itp.

Chyba ze mamy tu osobe bardziej kompetentna, ktora wyprowadzi z bledu jesli moj tok myslenia i analiza jest bledna.. To tylko moja opinia po przeanalizowaniu źródeł zarowno internetowych jak i wiedzy kiedys nabytej, oraz sytuacji ktore wyczytalam na forach.

Przepraszam za tyle edycji watku ale wolalam dopisac w jedym niz kazda mysl dopisywac w nastepnym :)
Mam nadzieje ze nie zanudziłam swoim wywodem :)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak jak mowilam w kilku innych postach. Różne zrodla roznie podaja, kazdy organizm jest inny i kazdy wytrwarza hormony czy inne elementy w swpim czasie. Ciezko wyrobic sobie regule, a nawet moim zdaniem jest to nie mozliwe. Jednej test z moczu wyjdzie blady bladzioch 10 dpo a drugiej wyjdzie w 17 dpo.
Dajmy na to moja beta we srode wynosila 162 a u osoby ktora dajmy na to jest hipotetycznie na tozsamym etapie (zakladajac owu i zagniezdzanie tym samym terminie) bedzie miala 300. To moze byc nawet roznica kilku godzin a juz wynik bedzie sie roznil, podejrzewam ze taka sama sytuacja ma sie rowniez do aptecznych testow , przyrostow itp.

Chyba ze mamy tu osobe bardziej kompetentna, ktora wyprowadzi z bledu jesli moj tok myslenia i analiza jest bledna.. To tylko moja opinia po przeanalizowaniu źródeł zarowno internetowych jak i wiedzy kiedys nabytej, oraz sytuacji ktore wyczytalam na forach.

Przepraszam za tyle edycji watku ale wolalam dopisac w jedym niz kazda mysl dopisywac w nastepnym :)
Mam nadzieje ze nie zanudziłam swoim wywodem :)
Plus jeszcze nie zawsze owulacja jest wtedy kiedy myślimy, że jest 🤷‍♀️ czasami szybciej, czasami później a różnica nawet 2-3 dni robi ogromną różnice. Licząc jeszcze czas zagnieżdżania który może trwać do 12 dni. Testy mogą być wtedy negatywne nawet i w dniu spodziewanej @ i dopiero po zacząć wychodzić bladziochy 🙄

Chce się z wami czymś podzielić. Pewnie nie które nie wiedzą ale jestem po poronieniu. I tak dzisiaj myslalam bo trochę mnie zmieniło to i pogląd na życie (wierzcie mi przewartosciowal mi się świat) i dziś olśniło mnie jak to upamietnic ze mój aniołek ode mnie poszedł i mam nadzieję że za nieglugo dostane aniołka który będzie że mną tu na ziemi. I jak tylko będę po ciąży po karmieniu zrobie sobie to. Co myślicie?

Tylko niech już mi ten test pozytywny wyjdzie bardzo chciałabym już bobaska w tym roku
Ładny :)

DPO to są dni PO owulacji czyli liczymy od dnia po ;)
Nie pamiętam, która z Was o to pytała.

Co do Bety to wg mnie w krwi jest od razu po zagnieżdżeniu a w moczu pojawia się ok.48godz później. Tak na logikę, inaczej nie byłoby szans, żeby test wyszedł 8dpo a tak wychodzą :)
Ja jestem niemal pewna , że zagnieżdzenie było 26/27.12 a pierwszy cień wyszedł 29.12 (9dpo):) i to by mi się wszystko zgadzało :)

Dokładnie;) dlatego moj przyklad zakladal opcje najmniej prawdopodobna ;)
Plus jeszcze nie zawsze owulacja jest wtedy kiedy myślimy, że jest [emoji2368] czasami szybciej, czasami później a różnica nawet 2-3 dni robi ogromną różnice. Licząc jeszcze czas zagnieżdżania który może trwać do 12 dni. Testy mogą być wtedy negatywne nawet i w dniu spodziewanej @ i dopiero po zacząć wychodzić bladziochy [emoji849]

A jaki wpływ na organizm na wolny testoreton? Ja badalam ale wykly, który był w normie.
To jak zwykły masz w normie to nie trzeba badać wolnego. Wolny się bada w celu dokladniejszej diagnostyki jeśli zwykły czyli calkowity jest podwyzszony albo tak jak w moim przypadku jest podejrzenie że mogę mieć wyższy to lekarz stwierdzil ze po co mam przepłacać i najpierw robić zwykly a później wolny. Dlategp robię tylko wolny.

reklama
Do góry