reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
U mnie liczac od miesiąca w którym zaczęłam stymulacje to też 7 cykl. W końcu się uda [emoji3590]
Ohhh laski ale bym chciała aby ten mój 7 cykl okazał się tym prawdziwie szczęśliwym [emoji849] czuję jakieś ukłucie w okolicach jajników i od razu w głowie pojawia się myśl "ooo boże może to to!!!!" czuję mrowienie w lędźwiach? Kurde to samo... Kiedyś myślałam że starania o dziecko są takie łatwe, proste i przyjemne. Że wystarczy uprawiać seks bez zabezpieczenia i gotowe... Jaka ja byłam głupia [emoji2358] a najgorsze jest to wkręcanie sobie, że ma się jakieś objawy. Wyczekuje ich, myślę choć wiem, że nie powinnam tego robić, że robię sobie tylko krzywdę. I mam ochotę sama sobie dać w twarz za debilne myśli [emoji3525]

Ja też nie mam żadnych skutków ubocznych po euthyroxie, metformine ani po Dostinexie [emoji16]
Ja tez jestem na euthyroxie i nie czuje, ze go biore. Tak jak i zero skutków ubocznych brania metforminy czy bromergonie, wiec może ja jakaś dziena jestem [emoji848] łykam to jak cukierki

A betę można już 10dpo, a bezpiecznie 12dpo ( zagnieżdżenie jet miedzy 6a10 dpo, beta zaczyna być wytwarzana w ciągu 48h po implantacji

Witam Was w 13 dpo [emoji846]

U mnie kreska dająca nadzieję ale po czasie. Zrobiłam test ( wiem że miałam nie robić) . Znowu bialo. Wypiłam kawę, ogarnelam się do pracy. Rozłożyłam test na części pierwsze i się coś takiego pojawiło na bank dłużej niż 10 minut. Idę na betę jutro, bo mnie te fejkowe linie nie będą oszukiwać [emoji854][emoji6]

Z drodze do pracy będę Was nadrabiac bo mi się przysnęło wczoraj jak Tolka uspialalam [emoji6]

Czekam na Wasze bety i testy z prawdziwymi krechami nie jak u mnie [emoji846]Zobacz załącznik 1074510

Coś tam jakby jakby świta :)

Witam Was w 13 dpo [emoji846]

U mnie kreska dająca nadzieję ale po czasie. Zrobiłam test ( wiem że miałam nie robić) . Znowu bialo. Wypiłam kawę, ogarnelam się do pracy. Rozłożyłam test na części pierwsze i się coś takiego pojawiło na bank dłużej niż 10 minut. Idę na betę jutro, bo mnie te fejkowe linie nie będą oszukiwać [emoji854][emoji6]

Z drodze do pracy będę Was nadrabiac bo mi się przysnęło wczoraj jak Tolka uspialalam [emoji6]

Czekam na Wasze bety i testy z prawdziwymi krechami nie jak u mnie [emoji846]Zobacz załącznik 1074510
Szczerze ja nie wiedzę nic ale nauczona doświadczeniem uważam że lepiej isc zrobić betę ❤️
Będzie dobrze ❤️

Szczerze ja nie wiedzę nic ale nauczona doświadczeniem uważam że lepiej isc zrobić betę [emoji3590]
Będzie dobrze [emoji3590]
Może zdjęcie nie wylapalo, ale krecha tam jest. Już bym była podekscytowana gdyby to nie była krecha po czasie... Na betę nie mam jak się urwać z pracy. Może jutro się uda, o ile @ mnie nie odwiedzi do tego czasu

Może zdjęcie nie wylapalo, ale krecha tam jest. Już bym była podekscytowana gdyby to nie była krecha po czasie... Na betę nie mam jak się urwać z pracy. Może jutro się uda, o ile @ mnie nie odwiedzi do tego czasu
Aaaaa Oki albo ja przy ślepa jestem nawet w okularach 🤣
To leć na betę dzisiaj jutro kochana ❤
I bd otwierać szampana na kolejnego bobasa!

reklama
No właśnie też to widze.. tylko dlaczego po czasie [emoji849]

W pierwszej ciąży ani testy ani beta mi nie wyłapały ciąży. Więc może mi jakoś wolno rośnie ... Hmmm... Nie mam pojęcia [emoji6] anomalie jakieś

Moja ginekolog mówi że z pustego i salomon nie naleje i że jeśli beta jest naprawdę niska to na teście nie ma prawa coś wyjść.
Z drugiej strony nawet 70% ciąż to bardzo wczesne poronienia (biochemiczne tak zwane) i przypadek kiedy zarodek trafia do macicy, niby zagnieżdża a po 2 dniach macica się naturalnie oczyszcza to mogą być te blade kreski z których nic nie ma. To w 100% naturalne zjawisko a my badając za szybko się nakręcamy/dolujemy...
także najlepiej test/beta po terminie miesiączki.

Do góry