reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
hej, właśnie wróciłam z pierwszych zajęć z położną. To nie jest szkoła rodzenia tylko spotkania z położną organizowane przez Gminny Ośrodek Zdrowia ale program spotkań wypisz wymaluj ze szkoły rodzenia :tak: a plus jest taki, że to mam na miejscu, idę spacerkiem 15 min a do szkoły rodzenia muszę dojechać 20 km :baffled:

spotkania raz w tygodniu a potem po 30 tc dwa razy, jeśli nie pasuje mi dany dzień, godzina lub z innych przyczyn nie mogę tam przyjść a chciałabym być na danych zajęciach bo interesuje mnie temat tych zajęć to położna przyjedzie do mnie do domu. No nie powiem, mile mnie to zaskoczyło!

posiedziałam z nią prawie 2 godzinki, pogadałam, opowiedziała mi co będziemy robić na zajęciach itd, zmierzyła mnie, zważyła, sprawdziła ciśnienie i tętno, zmierzyła brzuszek, nadawała ulotek, broszurek, pożyczyła książkę o karmieniu piersią, pokazała jak wygląda plan porodu i przeanalizowałyśmy punkt po punkcie, opowiedziała jak to wygląda u nas w szpitalu, dostałam też torbę z prezentami, dużo próbek, min. Sudocrem, Ziaja płyn do higieny intymnej, Ziaja krem na rozstępy, próbki różnych emulsji do kąpieli, oraz co mnie najbardziej cieszy, butelkę 125mm Philips Avent :tak: fajnie bo akurat te butelki mam zamiar kupić. Tak więc po prawie 2 godzinach wyszłam super zadowolona z całą torbą prezencików, ulotek, broszurek, teczek na papiery i dokumenty. Oby tak dalej to będzie naprawdę super!

Czesc zabiegane mamy i przyszle mamy
Jestem mama z BB i aktualnie w ramach programu aktywizujacego rynek pracy przygotowujemy z portalem RynekFranczyzy.pl program promujący Franczyzę w gronie młodych mam

Zwracam sie z wielka prosba - wypelnijcie ta krotka ankiete !! doslownie 10 pytan a dla nas bardzo wazne jest zeby uzyskac szeroki obraz calosci !!!

Na poczatku krotki wstep a potem przeniesienie do ankiety :D

Ankieta „Pracująca Mama” | Rynek Franczyzy

Hej weekendowo,

U mnie wielkie porządki, czyli tzw. "wicie gniazda". Mąż razem z tesciami i moja mama wysprzatali czesc mieszkanka. Druga czesc jutro. Ja leze, tudziez siedze i dyryguje porzadkami, czasem pochodze i dogladam. Chetnie bym posprzatala bo wlaczylo mi sie to wicie gniazdka tak strasznie ze najchetniej zatrudnilabym ekipe " Dom nie do poznania" :D

Ostatnia edycja:
nanncy jejku Ty już na wylocie, ale szybko zleciało!

my powoli zabieramy się za kompletowanie wyprawki :tak: ogólnie to nie wiem co / ile / jakiej firmy kupić ale to będę się Was dopytywać jeśli nie macie nic przeciwko ;-)

w sumie wczoraj poszalałam trochę zakupowo a to w sumie dzięki mojemu mężowi.
mąż wybrał się rowerem do pracy (17 km w jedną stronę :szok: odkąd kupił sobie nowy, wypasiony rower dostał jakiegoś kręćka i w weekendy potrafi nawet 40 km przejechać :szok::szok: ) no więc wybrał się rowerem do pracy, mimo, że pogoda nie była jakaś rewelacyjna, mówiłam, żeby sobie darował ale nie, twardy jest, co tam, że zimno, co tam, że chmury, pffff, a jedź sobie- pomyslałam.
no dobra, pojechał. Godzina 12 telefon, żebym przyjechała po niego autem za 2 godziny bo zaczęło lać :-D :-D :-D

no to ja bach w auto, pół godzinki drogi i zostało mi 1,5 godziny by połazić po galerii :-D
połaziłam po sklepach, oczywiście nie mogłam się oprzeć i kupiłam parę rzeczy dla Małej w Pepco :tak: później porobię Wam zdjęcia co tam zakupiłam. Tylko teraz mam pytanie, ciuszki ze sklepu trzeba wyprać tylko w czym? są specjalne proszki i płyny do prania dla niemowląt tylko co i jakiej firmy kupić? a może lepsze są płatki mydlane? albo orzechy piorące? :confused:

hej!

widze ze słabo watek przędzie!

ja po tym zapaleniu cycorów organizacyjnie upadłam i nie moge sie z niczym wyrobic. a to wszystko przez karmienie i odciaganie - czasochłonne na maksa, a jeszcze jak do tego dojdzie mrudny dzien Madziuli.. no to juz pozamiatane i nawet obiadu nie ma!

Karola - ale super spotkania z połozna! a twój chlop to sie porwał na rower ;p no ale skorzystalas !!! pochwal sie zakupami! ja wszystko prałam w proszku dzidzius, i juz bez płynu do plukania - uwazam to za zbedne! płatków mydlanych nie próbowałam, orzechy słyszałam ze lipa - ale to nie moja osobista opinia!

Nanncy - a Ty jak tam? przygotowana??

wiecie co zauwazyłam?? to jak byłam aktywna w ciazy przelało sie na moje dziecko, moze nie dosłownie i codziennie ale tak..w ciazy szybko wstawałm, no i moja po 5/6/7 juz urzeduje. najbardziej aktywna ja byłam do południa póki mdłości były znośne - no i moja Madziula tak własnie rządzi!. padałam na twarz juz 18/19/20 tak tez moja zasypia. no i budziłam się to o północy to ciut póżniej. podobnie ma Madziulak teraz ;p

Basik hop hop??
Marka ??

reklama
ale tu cisza... gdzie są inne Mamuśki i Ciężarówki??? ja dziś byłam na badaniach i przeżyłam glukozę <jupiiii>, ba! jestem nawet mile zaskoczona, no cóż dobre to nie jest, zdecydowanie piłam lepsze rzeczy :cool2: ale jak mus to mus. Wypiłam i nawet mnie nie zemdliło, a rozrobili mi w ciepłej wodzie i bez soku z cytryny więc jestem z siebie dumna. Jedynie co to boli mnie ręka od tych 3 wkłuć, ja ogólnie mam bardzo cienkie żyły i zawsze panie pielęgniarki załamują ręce jak widzą moje żyły bo nie ma się gdzie wkłuć :-( po jednorazowym kłuciu mam mega siniora na pół ręki, aż się boję pomyśleć jak to będzie wyglądało po 3 razach :dry:

Do góry