reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

To już chyba koniec stosowania mojej oliwki Nivea "hypoalergicznej"...:-(Dostałam jakiejś swędzącej wysypki !!! I teraz w sumie nie wiem od czego to bo od kilu dni używam tej oliwki i 2 dni temu mąż kupił mi szampon rumiankowy zamiast brzozowego bo nie było i jeszcze chwyciłam za inny żel pod prysznic bo mi się skończył... I teraz muszę odstawić chyba wszystko bo nie wiem od czego to jest. Dziwne tylko, że na brzuchu i piersiach wysypki nie mam, tylko głównie ręce i trochę nogi (a smarowałam się cała, może niepotrzebnie...trzeba było sprawdzić przez kilka dni jedną rękę...). Aha, no i może to głupie ale wczoraj piłowałam paznokcie nowym pilniczkiem papierowym, który jak tylko wyjęłam zionął chemia na kilometr !!! Az mężowi dałam do wąchania :szok:. Wiem, że wysypka potrafi wywalić w innych miejscach ale czy to możliwe, żeby od dotykania dłoni wywaliło alergię na ciele? Hmmm....
A, no i do tego zeżarłam dziś musli z Lidla a po zjedzeniu patrze na opakowanie a tam pełno dwutlenku siarki bo zostały nią zakonserwowane suszone owoce w musli !!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaa :((((((((( Codziennie piję też po 2 małe mleka łaciate smakowe, które oczywiście mają różne składniki "E"... Załamałam się....
Jak już zaczęłam coś jeść i lubić to się okazuje, że nie powinnam. Czy naprawdę muszę z tego wszystkiego rezygnować? Pomóżcie...

Marcia
, ja ostatnio 2 dni ryczałam przez Mojego.... wiem co czujesz... trzymaj się.

Ostatnia edycja:
reklama
A co tu taka cisza....
Nanncy nie pomoge ci w kwestii uczulenia ja raczej jak cos mam to pokarmowe od cytrusow itd. Co do kosmetykow to niestety chyba musisz odstawic wszystko i probowac stopniowo chyba nie ma innej mozliwosci. Co do jedzenia to wydaje mi sie ze nie mozna wpadac w paranoje teraz znalezc cos gdzie nie ma E itd to graniczy z cudem...

Czesc laseczki!

Witam się po cięzkim weekendzie, od czwartku ogarniam mieszkanie po remoncie, mamcia przyjechała pomóc w piątek i tak oporządziyśmy całość w 2 dni, ale jestem padnieta na maska.. dzis ledwo żyje i wszytsko mnie boli ale jestem szcześliwa ze udało sie tyle zrobic, zostało mi przeglądnięcie wszytskich szaf, sortowanie i ukłądanie, co pochłonie pewnie 2 jak nie wiecej dni, ale to już na spokojnie. Póki co serwuje sobie odpoczynek bo padam na twarz!

Marcia - super progesteron!~gratulacje

BAsik - ja miałam 25,5 na poczatku 5tc, ale nie pamiętam norm a aktulanie nie mam siły szukac wyników z normą labo, ale ja na poczasiu brałam Duphaston na dobre zagnieżdżenie!

Nanncy - no ja kosmetyki ograniczyłam do minimium. kąpiel - mydło szare, szampon i oliwka z Rossmana. i jest oki. A wyeliminowanie całkowicie "E" jest niemożliwe!!

Cześć dziewczyny! :-D
witam się z Wami po długiej przerwie,
dawno mnie nie było, pojechałam do młodej ( było bardzo fajnie ) , sama sobie wciskam,że boje się dzieci :szok: poradziłam sobie nieźle.
Do tego złapała mnie jelitówka i leżałam w domu z gorączką ...
TRAGEDIA.

Przepraszam,że nie odpisuję każdej z osobna ...
Dziewczyny mam do Was prośbę ...
zestawiam zdjęcie -
czy widać jakąś różnicę?

http://img819.imageshack.us/img819/1590/4iv8.jpg ---> link do zdjęcia

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 37
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi... Miałam dzisiaj jakiś dzień wpadania w panikę :zawstydzona/y:

Kasieczek, podziwiam za siłę do sprzątania! Ja też się od jutra zabieram do generalnych porządków typu układanie, składanie, segregowanie... i stwierdziłam, że zajmie mi to ze 2 miesiące a nie 2 dni haha :-) Mąż ma teraz urlop i póki czuję się lepiej a brzuch nie jest jeszcze gigantyczny, to zbieramy się za ogarnianie pod kątem świąt i dziecka.

Butterfly, no widać różnicę bardzo !!!!!!!! Cała sylwetka smukła i na buzi też widać bardzo. Mój mąż schudł 20kg kilka lat temu, więc wiem jaki to wysiłek trzeba włożyć i ile wyrzeczeń... Gratuluję siły :tak:

Asia pewnie ze widac na tym zdjeciu gdzie jestes na czarno ubrana to zupelnie inna dziewczyna. Gratulacje! :-)

Nanncy kochanie patrze ty 19 tc zaczynasz ..super juz prawie poloweczka umowilas sie juz na usg polowkowe?

Hej dziewczynki!

Ja po wizycie, szaleństwa remonotowo sprzątające w efekcie skróciły szyjke, ale jest oki bo zamknięta wiec nie mam się przejmowac tylko sobie odpoczywać. i nie szaleć z świątecznymi przygotowaniami! mała ma już prawie 1300g co daje mi 29tc+4 bodajże. od poczatku lutegi już bezpiecznie moge rodzić :) Córka pozostaje córką! :p

Butterko- no jasne że widać, jak dla mnie najwiecej ubyło Ci na buźce i w brzuszku! :) gratulacje!!!

Nanncy - no teraz chyba troche dam sobie na wstrzymanie i bede to z wolna robić.

Marcia - No a ty dziś masz studniówkę :):):)

Cześć dziewczyny!
ja mam dziś mega mega okropny dzień!
dopiero co się ogarnęłam ...

Ja mam normalnie pecha ... jak samochód się z****ł ( co wam pisałam ) i już go naprawiliśmy tak ja dziś miałam kolizję ...
Normalnie się pochlastać można!!!!!!!!

Czesc kobietki!

kasia a no mam studniowke dzisiaj :-) Ale mala rosnie jak na drozdzach , ciekawe ile moj bedzie wazyl na nastepnej wizycie tj. 27.12. Srednio liczac przybiera 100 g tygodniowo to powinno byc ok 1200-1300 g.

Asia dobrze ze tobie sie nic nie stalo...

reklama
Butterko - kurde, to nieciekawie, ale tak jak Marcia pisze - dobrze ze Tobie nic nie jest!

Marciu - ja mam wizyte 23.12 bo teraz ost trymestr to co 3 tygodnie. No moja mała w 4 tyg z 700 na prawie 1300 :) moze dlateo ze mamci ostatni chętka na lody przyszła :p

Do góry