reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

annie slyszalam o tym pasku ale sa podzielne opinie na ten temat... wiecie co, co do tych badan to mnie juz skreca powaznie... a co do tarczycy to moja mama mialam wielka tarczyce ze mna w ciazy jak byla , po porodzie poszla na operacje ( i tak chodzila z ta tarczyca i ze mna a mi sie na swiat nie spieszylo 2 tygodnie po terminie laskawie wyszlam , po jak to mama mowila morderczych kroplowkach:))

reklama
Tarczyca przeważnie w czasie ciąży jest w uśpieniu a dopiero po ciąży zaczyna szaleć. Mnie endo tłumaczył ze niestety w naszym kraju tą chorobę ma około 80% ludzi ze względu na Czarnobyl. Inna kwestia jest taka czy i kiedy tarczyca daje o sobie znać. Bo u mnie ujawniła się bardzo wcześnie i na szczęście w porę wychwycil to lekarz internista. U mojej mamy nowotwór tarczycy pokazał się dopiero po 45 roku życia za to u mojej koleżanki dopiero po porodzie zrobione badania pokazały ze ma niedoczynnosc pomimo tego ze przed zajsciem dokładnie sobie skontrolowala wszystkie poziomy hormonów.

moja mama mowila ze tarczyca byla wielkosci jaja... tak jej lekarz powiedzial... i zaraz wlasnie po porodzie musiala miec operacje ... a znow moja znajoma tez miala problemy z tarczyca wyniki raz za wysokie raz za niskie ...skakaly strasznie a tu tip top zaszla w ciaze i bez zadnych problemow ja donosila... niewiem naprawde od czego to zalezy powaznie... dzisiaj na stronie mojego miasta widzialam(bo co tydzien pokazuja noworotki ktore sie urodzily) i patrze a tam dziewczyna ktora cpa i ofen lekarzowi powiedziala ze nie rzuci tego bo ona jest uzalezniona urodzila dziecko ... waga 3080 i 53 cm ... szlag czlowieka trafia... wiadomo ze dobrze ze z tym dzieckiem ok ... ale my sie staramy uwazamy i co..

No jeśli chodzi o tarczyce to nie ma na to reguły niestety...
Tez sobie oglądam dzieciatka bo są u nas na stronie miejskiej :)
A jak słyszę od mamy ze np. Matka oddała dziecko bo się urodziło z zajeczą warga i ona takiego nie chce to cieszę się ze nie ma powszechnego dostępu do broni bo nie recze za siebie...

Annie - ale Cie z tą prolaktyna załatwili! nosz ja Cie krece! HA ha! teraz widzem, że nawet jak zapłacisz to nie zawsze bedzie Ci to dane! ZAJEBIŚCIE!

A co do sytuacji oddawania dzieci, miałam staz w Domu Dziecka, szkoda gadać dziewczyny, szkoda gadać..
Ale nam się uda! będziemy miały cudowne dzieci, wystarane wychuchane i obdarzone miłością jak żadne!

Wczoraj byłam w Centrum Nauki Kopernika w Warszawie, mega dużo różnego rodzaju wynalazków i naukowych rzeczy! w tym i komputerowych! No i był program szacujący średnią dzieci urodzonych w danym wieku rodziców ( oczywiście hipotetycznie) - trezba było podać ile się chce dzieci , w jakim wieku jaka płec! no i Mój Łukasz wybrał 3!! ( dwóch chłopczyków i dziewczynka ) :-):-)

Kasia oby było tak jak mówisz :tak:

A z tą prolaktyną to ja nie wiem jaka jutro wyjdzie skoro dzisiaj france mi tak ciśnienie podniosły... Co za ludzie...

Mój Łukasz chce córunie :-)

Powiem Ci że jak wpieprzyłas duzo pączków dziś :-) to moze być podwyższona!

Bo to się wiąże z dietą jaką masz i z przeżywanym stresem! Więc wyniku nie bierz sobie dosadnie do serca!

reklama
Do góry