reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

góralka- a ile się już staracie? Mówisz, że od wczoraj?;-) to ja zacznę od jutra :p
Który masz dzień cyklu? Ja cały czas czuję podbrzusze... Załamię się jak znowu nic z tego nie wyjdzie. Ale...pozytywne myślenie heh;-)

reklama
Kasieczek wiem ze dwu tygodniowe sa za stare... ale moj juz tylko czeka az mnie capnie i to tak dla przyjemnosci a nie boboseksy :-D

SeeYou dokladnie o ta, nie pamietalam nowego adresu strony... prawa ze piekne? nie wiem jak ona to robi ale slinka cieknie....

Ja bym tam mogla miec blizniaki.... moja mama po mnie byla w ciazy z bliznakami ale poronila , moja babcia os strony taty tez miala bliznaki ale w tamtych czasach nie robili usg ak czesto (o ile wogole) i nie wiedzieli ze ma bliznaki i jeden synek umarl przy porodzie. U mojego chlopa w rodzienie sa bliznaki tez jego dziadek ma brata bliznaka.
Mi tam wszystko jedno czy bliznaki czy jedno byle zdrowe :-D

My dopiero zaczynamy... :-), no właśnie po dużym opóźnieniu jak dla mnie, wczoraj dostałam okres, więc jak się nie mylę to jest 2 dzień cyklu :) czekam na owu i się staramy :)

fionka ja przez 3 miesiące brałam Folik a od jakiegoś czasu łykam zestw witamin Pharmaton Matruelle dla kobiet planujących ciąże i będących już w ciąży a mój mąż od jakiegoś tygodnia łyka Vita Min Plus. Nie wiem czy witaminy w czymś nam pomogą ale na pewno nie zaszkodzą :)

pozdrawiam

ja chyba znów będę miała mega długaśki cykl bez owulki, ciekawe czy to będzie trzeci cykl z rzędu z Luteiną na wywołanie @. Kurcze, czytałam gdzieś że to nie za dobrze brać ciągle Luteinę na wywołanie @.... co o tym sądzicie?

Witaj Fionka :) Powiedz mi proszę o tym Castangusie więcej! Sama go zaczełaś brać czy ktos Ci polecił??
SeeYou - ja biorę kwas foliwy 4 miesiac (3 cykl starań).
Góralka - mój instynkt macierzyński przybiera na sile od gimnazjum! :)
Karola ja bardzo długo brałam Lutke , ale konkretnie to nie powiem CI ile.. po odstawieniu, okresu nie było i znów brałam i tak w kółko.

Ostatnia edycja:
pamiętajcie tylko dziewczynki, że kwasik powinnyście brać minimum 3 miesiące przed starankami, tak z teorii, bo wiadomo, że ciężko byłoby teraz zatrzymać machine staranek hehehe

pam masz duże szanse na bliźniaki, może będziesz od razu podwójną mamą

góralka u mnie też początek cyklu, będziemy sobie kibicować na początku stycznia

seeyou będzie dobrze, musimy sobie tak tłumaczyć, by nie zwariować

kasieczek to też rada farmaceuty, mam pewną aptekę, w której pan bardzo się skupia na ludziach i ich potrzebach, zawsze coś podpowiada, castangus bierze się nioby na nierwgularne miesiączki i znp, ale obniża prolaktynę i pomaga zwiększyć płodność. tak w ogóle to myślałam o femifortil, czy jakoś tak, czytałam wiele pochlebnych opinii, ale na razie łudzę się, że uda się bez, mąża też faszeruje tabsami na białą armię

Ostatnia edycja:
Ja luteiny nigdy nie bralam nie pomoge.... ja mam cykle 18-19 dni ale np owulke mam kolo 20 dnia wiec pewnie bede musiala brac cos na wydluzenie cyklu bo inaczej sie nie zagniezi fasolka

Fionka moze bede wsomie mi wszystko jedno ale moj sie boi blizniakow...tyle roboty hehhe

co do kwasu ja juz biore z pol roku bo mi pomaga na regeneracje nerwow w stopie (mialam dwie operacje i mam bardzo poceita noge ) i naprawde pomaga.

pam to rzeczywiście mega krótkie cykle, a bliźniaków sama bym się bała

karolka ja nic nie wiem o lutce, nie miałam z nią styczności

tak na marginesie, jakie badania robiłyście przed oprócz moczu, morfologii? ja byłam u gina w czerwcu a w lipcu podjęliśmy decyzję o powiększeniu rodziny i postanowiłam pójść do lekarza w styczniu, jeśli do tego czasu nie "zaskocze" i zapowiada się kolejna wizyta bez fasolinki :dry:

reklama
Co do instynktu to jak zaszlam w ciaze w wieku 16 lat to sie obudzil... niby ciaza z gwaltu ale ja odrazu pokochalam, chcialam urodzic i wychowac... no ale coreczka odeszla... i od tego czasu drzemie we mnie niczym uspiony niedzwiec ale ostatnio sie zbudzil i domaga sie swojego... mam 20 lat wiec staram sie przystopowag to troche ale juz dluzej nie moge... w marcu 21 lat wiec nie tak mlodo

Fionka mialo byc 28-28 zle mi sie napisalo... wybacz

Do góry