reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Witajcie dziewczyny, pozwolicie że dołączę do waszego grona? Nie wiem czy powinniśmy starać już w tym cyklu, 1 listopada miałam zabieg łyżeczkowania (puste jajo, 6-7 tydz), okres 28 listopada, lekarz w szpitalu mówił żeby odczekać 2 cykle, a mój ginekolog że to zależy ode mnie..W grupie pewnie raźniej pokonać wątpliwości więc jeśłi mnie przygarniecie pewnie będzie łatwiej :tak:

reklama
koriander witamy cię na naszym forum :-D
welcome.jpg

marcia no ja takiej dużej też nie mam, ale obrazek haha :tak: dobry. Ludzie wstawiają gorsze ale podaruje sobie ich wstawianie ;-) niektóre śmieszą niektóre obrzydzają

Dziewczyny jak mierzycie temperature od poczatku cyklu to jaka macie bo ja to chyba jakas kosmitka jestem w porzednich cyklach zdarzalo mi sie miec temperature do owulacji 35,27 a po tem to 36,2 az pytałam swoja lekarke w rejonie to powiedziała zeby sprawdzic termometr ale jest ok i teraz mierze i mam 36,20

Powiedzcie mi jak to jest, mężczyzna też powinien zażywać kwas foliowy? Któryś z waszych facetów zażywa?

ja gdzieś w necie wyczytałam, że że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn więc jak ja zaczęłam brać zestaw witamin to zostało mi opakowanie Folika no więc podsunęłam jej mężowi. Łykał z jakieś 2 tygodnie, 1 tabletkę dziennie a teraz przerzucił się na zestaw witamin Vita Min Plus. Nie wiem czy witaminki nam w czymś pomogą ale na pewno nie zaszkodzą :)

:tak: ja łykam selen + e na tarczycę , a mój G łyka na poprawę nasionek :-D [FONT=Verdana, sans-serif]Aż około połowa zapasu selenu w organizmie mężczyzny gromadzi się w jądrach i nasieniu. Selen jest niezbędny nie tylko do produkcji plemników, ale także do wytwarzania testosteronu. Selen poprawia płodność u mężczyzn. Wpływa na prawidłową budowę i ruchliwość witki plemnika.[/FONT]

reklama
No więc tak, poszłam do swojej przychodni dowiedziałam się tylko tyle że mnie nie przyjmą. :wściekła/y: No więc poszłam do innej, tam się dowiedziałam że też mnie nie przyjmą bo nie jestem ich pacjentką. Ale babka chyba widziała że mi zależy, to powiedziała że jest szansa, ale muszę zapłacić 50 zł. Zapłaciłam bo co miałam robić. Trafiłam do jakiegoś młodego lekarza, sprawdził mi ciśnienie (mam podwyższone) zrobił mi EKG bo praca serca też jest szybka. Zapytał czy może mam miesiączkę, więc powiedziałam że tak, ale przeważnie mam tylko obfite i bolesne. Na co on stwierdził że takie coś jest możliwe, jak mi się przytrafiło bo traci się krew. Tyle że ja w życiu nie miałam nic takiego:no:. Stwierdził że nie jest to raczej niedobór magnezu, bo przy tym są skurcze, a ja tego nie miałam. Wypisał mi skierowanie na morfologie pod kątem anemii.

Zastanawia mnie jedno, czy powinnam szukać kogoś innego? Może był niedoświadczony?

witaj koriander :)

Ostatnia edycja:
Do góry