reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Jestem i ja =) trochę mnie tu nie było, szlajałam sie tu i tam :-) co do monitorowania cyklu to u mnie wyglądało to tak: od 3 do 7 dc brałam 2x1 CLO , monitoring miałam w 10 dc,był pęcherzyk i dostałam zastrzyk na pęknięcie, następny monitoring miałam w 12 dc, gdzie dostałam leki na zagnieżdżanie tj. Dupek i estrofem. Test zrobiłam w 25 dc ale wyszedł negatywnie. Ja byłam na kontroli 2 razy,ale to zależy czasami trzeba iść 3,4 razy.

reklama
Jestem i ja =) trochę mnie tu nie było, szlajałam sie tu i tam :-) co do monitorowania cyklu to u mnie wyglądało to tak: od 3 do 7 dc brałam 2x1 CLO , monitoring miałam w 10 dc,był pęcherzyk i dostałam zastrzyk na pęknięcie, następny monitoring miałam w 12 dc, gdzie dostałam leki na zagnieżdżanie tj. Dupek i estrofem. Test zrobiłam w 25 dc ale wyszedł negatywnie. Ja byłam na kontroli 2 razy,ale to zależy czasami trzeba iść 3,4 razy.

hej Batterfly..
co u Ciebie ?jak sie czujesz? masz jakiekolwiek objawy zblizajacej@,czy fasoli? testujesz 14go?

Zobacz załącznik 529909

Oto mój kalendarzyk wyglądający jak Himalaje lub Nietoperek :szok: Co to może oznaczać? Owulacji to tu chyba nie było... jak sądzicie?

Nanncy, ja jestem już prawie specjalistką od "nietoperzy" :D dziewczyny mówiły, że to coś nie tam z progesteronem i / lub prolaktyną. Aczkolwiek badań jeszcze nie robiłam, na razie eksperymentuję z wit. B6.

a propo wykresów, u mnie ciągle były nietoperze a teraz chyba martwa jestem, od 3 dni mam linię ciągłą na wykresie, czy ktoś mi podpowie o co kaman?

To idę! Idę na ten monitoring od następnego cyklu, tylko.... czemu tyle trzeba czekać :-:)-:)-(? buuuu.... Najgorsze to czekanie...No nic, narazie czekam na 17-ego i testowanko :tak:

witam mogę się dołączyć?? ja z m oficjalnie się nie staram ale odstawiłam tabsy i zamierzamy dać działać naturze:) chciałam żeby róznica między moimi dziećmi była 4 lata ale teraz już nie mogę sie doczekać drugiego malucha więc postanowiliśmy przyśpieszyć troche:) obecnie jestem ok 40 dc 1dc to 1.12. robiłam test wyszedł negatywny mam PCO więc pewnie @ będe musiała mieć wywoływaną ale na razie się jeszcze wstrzymuje może sama przyjdzie....

Bafinka witaj i rozgosc sie!

znalazlam ciekawa informacje o testach owu :

Jaka jest czułość testów owulacyjnych i czy ma
przyjmuje się, że owulacja u części kobiet występuje już przy poziomie LH = 25mIU/MI, oznacza to, że testy owulacyjne o normalnej czułości (30mIU/MI) i testy owulacyjne o małej czułości dostępne w aptekach (40mIU/MI) nie będą w stanie pokazać owulacji pomimo tego, że występuje.
Jeżeli Twoje testy nie pokazują owulacji powodem może być ich czułość - wtedy użyj koniecznie bardzo czułych testów owulacyjnych!

Hej dziewczynki:-)
Co tam u Was słychać???
Ja dziś miałam wolne, myślałam,że odpocznę, ale żygawka mnie dopadła:wściekła/y: ajutro niestety na 8 do pracy

reklama
Do góry