reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Kasieczek ja mam wysoka prolaktyne???moj gin powiedzial ze wporzadku:szok:
Prolaktyna 304,1 mU/l norma ( 127 — 637)
poszperalam w necie i wydaje mi sie ze mam prolaktyne sopko
Prolaktyna
Produkowana jest przede wszystkim przez przysadkę mózgową. Zakres normy to 40 – 530 mlU/ml. Wysoki poziom hormonu powoduje trudności z zajściem w ciążę.

Ostatnia edycja:
reklama
Basik sorki za zasianie strachu - myślałam że piszesz w jednostce ng/ml ! w takim razie w porządku!
Takhisis witaj :) każda może tu dołączyć i się dzielić z nimi doświadczeniem i nie tylko :-) próbować trzeba! i się nie poddawać - to najważniejsze!

Kasieczek spoko, po to wlasnie tu jestesmy zeby jedna drogiej pomoc,podpowiedziec ,doradzic:tak:
Takhisis witaj....:-)

Takhisis witamy!
z ta prolaktyna to mi w laboratorium podali w tej samej jednostce co dla basik i jak zobaczylam normy w ng/ ml to myslalam ze zawalu dostane dopiro pozniej doczytalam co i jak:-)

Eh... mój TŻ jak zawsze niezawodny :-) jego tekst na dobranoc: "potrzebne Ci moje plemniczki co? no chodź, no chodź... a jak będziesz do mnie szła to weź mi przy okazji bananka" :-D

dobranoc kochane

Basik ja zobaczyłam 304 i się przeraziłam bo sama miałam 28, a wcześniej 32 i to było dużo, przez co brałam leki! do zajścia w ciążę prolaktyna powinna wynosić do 10 ng/ml!

Dzięki dziewczyny:)

Moja prolaktyna 17,9 i mówią,że dobra...ale też czytałam,że powinno być 10. Czy któraś z Was usłyszała od lekarza,że idealnie to jak jest 10?
A eksperymentowałyście z Castagnusem?

Takhisis mi po leczeniu wyszła 15 z haczkiem i mi Endo powiedział że dobra, i koniec z łykaniem leków, stwierdził pcos i dał Duphaston... o tym Castagnusie właśnie na forum czytałam!

reklama
Kasieczek A jak bierzesz Duphaston to robisz test przed ostawieniem czy ryzykujesz? Ja się zastanawiam nad tym Cast.,ale sama nie wiem...lekarz powiedział mi,że nie ma doświadczenia z ziołami,więc nie doradzi...a u mnie skomplikowana sytuacja..(założyłam osobny temat-może któraś z Was podzieli się doświadczeniami?).
Skoro masz PCOS to pewnie i Clo bierzesz? Ja brałam przez 3 cykle jak starałam się o pierwsze dziecko.

Do góry