reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Kasieczek ja mam wysoka prolaktyne???moj gin powiedzial ze wporzadku:szok:
Prolaktyna 304,1 mU/l norma ( 127 — 637)
poszperalam w necie i wydaje mi sie ze mam prolaktyne sopko
Prolaktyna
Produkowana jest przede wszystkim przez przysadkę mózgową. Zakres normy to 40 – 530 mlU/ml. Wysoki poziom hormonu powoduje trudności z zajściem w ciążę.

Ostatnia edycja:
reklama
Basik sorki za zasianie strachu - myślałam że piszesz w jednostce ng/ml ! w takim razie w porządku!
Takhisis witaj :) każda może tu dołączyć i się dzielić z nimi doświadczeniem i nie tylko :-) próbować trzeba! i się nie poddawać - to najważniejsze!

Kasieczek spoko, po to wlasnie tu jestesmy zeby jedna drogiej pomoc,podpowiedziec ,doradzic:tak:
Takhisis witaj....:-)

Takhisis witamy!
z ta prolaktyna to mi w laboratorium podali w tej samej jednostce co dla basik i jak zobaczylam normy w ng/ ml to myslalam ze zawalu dostane dopiro pozniej doczytalam co i jak:-)

Eh... mój TŻ jak zawsze niezawodny :-) jego tekst na dobranoc: "potrzebne Ci moje plemniczki co? no chodź, no chodź... a jak będziesz do mnie szła to weź mi przy okazji bananka" :-D

dobranoc kochane

Basik ja zobaczyłam 304 i się przeraziłam bo sama miałam 28, a wcześniej 32 i to było dużo, przez co brałam leki! do zajścia w ciążę prolaktyna powinna wynosić do 10 ng/ml!

Dzięki dziewczyny:)

Moja prolaktyna 17,9 i mówią,że dobra...ale też czytałam,że powinno być 10. Czy któraś z Was usłyszała od lekarza,że idealnie to jak jest 10?
A eksperymentowałyście z Castagnusem?

Takhisis mi po leczeniu wyszła 15 z haczkiem i mi Endo powiedział że dobra, i koniec z łykaniem leków, stwierdził pcos i dał Duphaston... o tym Castagnusie właśnie na forum czytałam!

reklama
Kasieczek A jak bierzesz Duphaston to robisz test przed ostawieniem czy ryzykujesz? Ja się zastanawiam nad tym Cast.,ale sama nie wiem...lekarz powiedział mi,że nie ma doświadczenia z ziołami,więc nie doradzi...a u mnie skomplikowana sytuacja..(założyłam osobny temat-może któraś z Was podzieli się doświadczeniami?).
Skoro masz PCOS to pewnie i Clo bierzesz? Ja brałam przez 3 cykle jak starałam się o pierwsze dziecko.

Do góry