reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

emalia ja już nie mam nadziei żadnej ... testy były masakryczne, szczególnie ten bobo. :baffled:

a acona nie kupię ponieważ zostały wycofane i są niedostępne

Kochana ja kupiłam na allegro, w aptece. :tak: Myślę że powinny być ok. Zrób test jeszcze za parę dni, bo to jest może za wcześnie.:tak:

annie. no nie dzisiaj ... ale jestem taka zła, załamana i bezradna ... Wyniki mam dobre :-( jajo było, monitoring był i klapa!!!!! Kurczę, człowiek zaliczył wpadkę w 1 cykl po odstawieniu anty a teraz nawet stymulacja nie pomogła ... :baffled: teraz mojego G przetrzepie ... ale wierzę,że żołnierze są O.K , w końcu raz trafił :baffled:

Ty chociaż wiesz że Twój trafił raz, teraz będzie nasz 4 cykl starań, nie chce robić wszystkich badań, siać panikę. :-( Ale czasami mam różne myśli, czy nie ma z którymś nas problemu?:-(
:sorry2: ja nie wiem jak to jest, my się już tyle staramy od poronienia i nic ... :baffled: a koleżanka miała ślub 1.09 jeśli się nie mylę i co ... od razu w ciąży!! ( a okres dostała tego 1.09 haha ... przed ślubem )

Wiem o czym mówisz, znam parkę która miała ślub 25.08 a przed świętami dowiedziałam się że jest w 3 miesiącu. :tak:

Wiecie co zawsze mi się kojarzy w takich sytuacjach scenka z serialu "Seks w wielkim mieście" jak Charlotte nie może zajść w ciążę. Jak mówi w wolnym tłumaczeniu: gdybym wiedziala ze nie moge zajsc w ciąże to bzykalabym sie ze wszystkimi :happy:

dokładnie:-D

U mnie @ rozkręciła się na maksa i chyba nadrabia za zeszły cykl. Dwa dni wyjęte z kalendarza:tak: Zdycham...:-D
No i idę w ślady Lori i marki, w tym cyklu codziennie, :tak:w dni płodne. Bo tak sobie teraz myślę, że może nie udało mi się trafić, chciałam co dwa dni by żołnierzyki miały moc:-D, ale jak wiecie mój mężulek nie stanął na wysokości zadania w wigilię, a wtedy wyszedł mi pierwszy raz pozytywny test owu.:tak: Może przegapiłam? Tak więc w tym cyklu się nie dam, i jeżeli znowu nic to już bedę się zastanawiać nad jakimiś badaniami chyba. :tak:

reklama
dziewczyny , jezeli chodzi o plemniki to fakt ze facet raz strzelil nie oznacza ze jest mega plodny... przyklad mojej jednej siostry ma jedno dziecka a teraz co juz 6 lat sie staraja... kolejny przyklad....
jedno malzenstwo w wieku studenckim zaszlo w ciaze ale stwierdzili ze nie czas na dzieci ... i usunela to dziecko po kilku latach chcieli rozpoczac starania i nic ...okazalo sie ze facet ma nasienie bez plemnikow... to dopiero jazda ...jedyne dziecko ktore mogli miec usuneli... a teraz juz nic nie moga zrobic...

no ale w sumie to chodzi mi tylko o to ze nie ma co sie sugerowac jednym powodzeniem... ale oczywiscie nie koniecznie musi byc tak moze poprostu plemniki tam nie dotarly... ale trzymam mocne kciuki

goralka masz racje codzienne boboseksy.... widzisz skutkuja:)

kurcze ja już z tego nic nie rozumiem :-( dzisiaj na teście owu była tylko 1 kreseczka, wczoraj i przedwczoraj były 2 ale jedna taka blada :-( może ja kurcze nie mam owulacji? proszę was powiedzcie co ja mam o tym wszystkim myśleć? dzisiaj jest 13dc

avensis ja mam testy firmy domowe laboratorium...
Ja korzystałam z testów ACON LH. W 9 i 10 dc pokazywał 2 kreski, z czego testowe były bardzo blade, a w 11 i 12 dc pokazał już konkretne krechy. Nie wiem jak było wczoraj i jak jest dziś, bo skończyły mi się testy i nie miałam jak sprawdzić i w sumie dobrze. Poza tym czułam, że mam owulację w 12 dc. Ale to tylko moje czucie, a czy faktycznie była owu, to się okaże.
nula, może zakup innej firmy test jutro i zrób, chociażby dla porównania. I zapytaj farmaceutę o czułość testów.

Dziewczyny czy zdarzyło sie Wam, że owulacja nastapiła wczesniej niż powinna? Cykle amm 29 dniowe (dziś 9 dzien cyklu) Skok temp o 4 kreski, ból jajnika - kłucie - jak zawsze. biegunka, ból głowy i ...test. Własnie go zrobilam - dwie krechy na tescie owul. Może dziś się postaramy z mioim M. Trzymajcie kciuki, bo już pięć mies się staramy.

pozdrawiam

iga -Zawsze jest możliwe że owu się przesunie, :tak: mogą na to wpłynąć różne czynniki.

nula - ja też mam domowe laboratorium, do tego cyklu pokazywały tak jak mają pokazywać, w tym dopiero zaczęło coś szwankować:tak: Trzymasz 10 sek. w moczu tak jak pisze na ulotce?

Ostatnia edycja:
Hej! Mam pytanko, czy od Duphastonu rośnie temperatura? Miałam dzisiaj w 18dc skok tempki a od 16dc biorę Dupka. Tempka zazwyczaj skacze pod wpływem progesteronu, więc chyba od Dupka też może? Czy źle kombinuję? :baffled:
Aha, i mam pytanko pomijające branie Duphastonu... Czy jeśli kobieta ma owulkę w późnym terminie, czyli np. 18-19dc a śluz płodny o wiele wcześniej, to czy jest jakaś szansa, że plemniczki dostaną się tam gdzie trzeba? Wiadomo przecież, że dobry śluzik jest niezbędny ;-)

duphaston pomimo że jest progesteronem nie podwyższa temperatury ponieważ jest to sztuczny progesteron. Jeśli miałaś skok tempki to jest to twoja tempka bez wspomagaczy :tak:

butterfly - nie wiem jak Cię pocieszyć :-(

reklama
Zawsze jest możliwe że owu się przesunie, :tak: mogą na to wpłynąć różne czynniki.

nula - ja też mam domowe laboratorium, do tego cyklu pokazywały tak jak mają pokazywać, w tym dopiero zaczęło coś szwankować:tak:Trzymasz 10 sek. w moczu tak jak pisze na ulotce?

góralka tak trzymałam 10 sekund... sama nie wiem może ja coś źle zrobiłam? A możliwe żeby jeszcze mi jutro wyszło pozytywnie w 14dc?

Do góry