reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

:-D ja mam zbadać TSH m.in ostatni wynik miałam 1,91 i mam nadzieję iż mniej więcej utrzymuje się w normie :-D:-D smaka na pizze to mam od rana. I sos arabski ja cię ... lubię takie ostre sosy ;-)

reklama
Cześć wszystkim.

Witajcie Monika i Góralka.

Niestety ja nic nie wiem o in vitro wiec nie pomoge :(

Ja mam dzisiaj jakies przemyslenia kiedy ta owu była i czy w ogole byla...
bo juz mnie zmyliły wszystkie znaki na niebie i ziemi.
Test owu wyszedl ledwo, zaznaczyłam pozytywny w piatek bo kreska była najciemniejsza.
W sobote były jaśniejsze. Cykle mam regularne wiec wg kalendarzyka owu powinna byc w pt lub sob.
Sluz wodnisty, szyjka raz wyżej raz niżej a temperature pokreciłam bo w weekend zmierzyłam za pozno a dzisiaj przedtem wzielam lyk zimnej wody :/

Butterfly ale zes pizze zapodala! Az mi sie chce jesc mimo ze po obiedzie jestem! :D

Witaj anapop
co do kwasu to ja tez lykam z pol roku na zmiane z witaminami prenatalnymi.
co do sluzu to tak jak basik pisala najlepiej w toalecie po siuskaniu ale to ze o nie widzisz podcierajac sie wcale nie znaczy ze go nie ma, taka troche drastyczna metoda jest umycie raczek i wlozenie sobie dwoch paluszkow do pochwy i " zebranie" z szyjki zeby sprawdzic jaki jest. Jak ktos nie wie jak wyglada sluz plodny to moza wpisac w google w grafice i tam jest ladnie pokazany.
dziewczyny ktore robia tsh czy musicie robic to badanie w konkretnym dc?
a pizza mniammmmm:-D

TSH można robić w dowolnym dniu cyklu :)
Jego poziom się nie zmienia w cyklu, zmiany następują w ogóle bardzo wolno,
bo po wprowadzeniu leku, albo po zwiększeniu dawki dopiero po ok 4 tyg
warto powtorzyć badanie.

marcia30 muszę powiedzieć że naprawdę, ciekawie opisałaś jak sprawdzać śluz. Sama nigdy nie zwracałam na to uwagi, ale od tego cyku zaczynam. Gdzie mierzycie temperaturę podczas obserwacji? Naczytałam się że można pod pachą, w pochwie i w ustach. Co jest najbardziej wiarygodne?

Doobrze :)

Generalnie jest w normie.
Idąc dalej, ginekolodzy mówią że najlepiej żeby było poniżej 2,5.
Ci najbardziej drobiazgowi mówią że idealnie do zachodzenia w ciążę to między 1 a 2.

Aczkolwiek nie zdziwię się jak zaraz ktoś napisze że najlepszy wynik to ok 1 :-)

Ja mam 3,37 i przez to podwyższoną prolaktynę i mimo że mogę mieć trudności z zajściem to lekarz kazał się nie wstrzymywać tylko starać i tak, więc tak też czynię :)

reklama
Do góry