reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Witam sie niedzielnie:)
my wczoraj podziałalismy. Lezalam potem chyba dwie godziny zeby jak najwiecej zolnierzykow zostało:) Tylko sie zastanawiam co z tych zolnierzykow zostalo po goracej kapieli mojego M wczoraj z rana:/ ech... poza tym on ciągle siedzi przy kominku jak jakis piroman i w nim grzebie. wiec caly czas te swoje klejnoty podgrzewa. Juz mu tyle razy mowilam zeby troche je oszczedzal ale jakos to na niego nie dziala.
Za to wczoraj załatwilismy juz sprawe prezentow swiatecznych i mam juz to z głowy:)
Słuchajcie dziewczyny, chciałabym sobie zbadac progesteron. Bo w sumie nie wiadomo czemu moja poprzednia ciaza zakonczyla sie tak szybko. Mpja ginekolog wychodzi z założenia ze nie ma co panikowac i zebym sie niepotrzebnie nie nakrecala narazie nie zlecala mi zadnych badan. ale ja wlasnie bez tych badan sie nakrecam...
no ichcialam was spytac o radę. Wszędzie piszą ze progesteron powinno bada sie 21-23 dnia cyklu, 7 dni po owulacji. No ale jesli u mnie owulacja załóżmy że była wczoraj a byl to 18 dc, to kiedy powinnam zbadac progesteron???

reklama
no jesli owulke mialas w 18dniu cyklu a mowia za 7 dni po owulce to dodaj 18+7 i wychodzi nam 25dzien cyklu :)

Trzymam kciuki zeby sie dualo :)

gosheek ja na czasie z tymi badaniami bo niedawno robilam i moja gin mi powiedziala ze mam zrobic progesteron w nastepujacy sposob mialam obserwowac sluz i po peaku ( czyli dzien kiedy go bylo najwiecej ) mialam zrobic w 7 dniu ale jakby ten peak7 ( tak to sie nazywa) wypadl w niedziele to mialam zrobic wczesniej np piatek bo powiedziala ze lepiej wczesniej niz pozniej i u mnie wyszedl 6 dni po peaku.

no jesli owulke mialas w 18dniu cyklu a mowia za 7 dni po owulce to dodaj 18+7 i wychodzi nam 25dzien cyklu :)

Trzymam kciuki zeby sie dualo :)

gosheek ja na czasie z tymi badaniami bo niedawno robilam i moja gin mi powiedziala ze mam zrobic progesteron w nastepujacy sposob mialam obserwowac sluz i po peaku ( czyli dzien kiedy go bylo najwiecej ) mialam zrobic w 7 dniu ale jakby ten peak7 ( tak to sie nazywa) wypadl w niedziele to mialam zrobic wczesniej np piatek bo powiedziala ze lepiej wczesniej niz pozniej i u mnie wyszedl 6 dni po peaku.

dzięki dziewczyny. mi 7 dni po wypadnie w piątek ale ponieważ w sobotę wyjezdzam na trzy tygodnie i nie będę miała jak odebrac wyników to może zrobię w czwartek. Albo w czwartek i piątek to te piątkowe mi ktoś ze znajomych odbierze najwyzej a ja będę widziała jak się ten progesteron zmienia:)

No, to zaczęliśmy starania o dzidziusia :) Jeśli cykle będę miała takie same jak przed pigułkami, to następna @ planowo powinna przyjść 30 grudnia... no, chyba, że nie przyjdzie i tak przez najbliższe 9 m-cy :)
Pozdrawiam niedzielnie:-)

Ja nigdy testow owu nie stosowalam ale slyszlam ze czesto nie wychodza a owu jest.... albo pokazuje owu a pecherzyk nie peka wiec owu nie ma.... bo one pokazuje tylko wzrost hormonu a nie to czy peknol pecherzyk....

pam ma rację, mój gin powiedział mi to samo, że nie ma sensu robić testów bo mogą wyjść myląco pozytywne a owu i tak nie będzie. No ale ja już kupiłam wcześniej 30 testów i będę sobie sikać hobbistycznie na nie, a co! :-)

mam nieregularne cykle odkąd odstawiłam tabsy anty, tak więc w którym dniu powinnam zacząć obsikiwanie testów?

jak masz 30 to mozesz sikac codziennie hehe.... ale ja bym zaczela tak 3-4 dni po @ skoro masz nieregularne cykle.... ja nie moge sie piatku doczekac , wyciagam implant i czekam na @.... oby przyszla szybciutko i wtedy bedziemy sie starac o ile lekarz pozwoli.... ale mysle ze szybciej niz na poczatku stycznia nie zaczniemy bo w swieta bedziemy osobno az do nowego roku

Cześć kobietki :tak: witam się wieczorkiem :happy2: jak Wam minęła niedziela? Ja byłam dziś na zajęciach w szkole, a zaraz po niej pognęliśmy do kościoła na nauki przedmałżeńskie i w końcu go zaliczyliśmy :-) u mnie pada śnieg :(

31700611262157142880378.jpg

Witajcie dziewczynki :)

Gosheek z facetami to tak chyba jest! mojemu też mówiłam o kąpielach i w ogóle, bo czytałam książkę "jak się robi dzieci" gdzie było dużo wytycznych. Ale on uważa że ma taki arsenał, który wszędzie dotrze :-D

Powiedzcie mi staraczki, jak często działacie?? Lekarz mi powiedział, żeby co 2 dni się przytulać:-) a jak u was??

reklama
;-) kasieczek ja z moim G stosujemy taką metodę, gdzieś wyczytałam że taka jest najlepsza bo plemniki zdążą się zregenerować i będą mocniejsze ( niż strzelanie raz za razem :happy2: ) i tak czy siak przeżyją - bo jeśli się nie mylę to źródła podają że mogą przeżyć do 5 dni czy coś:-)

Do góry