reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

cześć dziewczyny :) nie miałam od rana neta dlatego nie mogłam wcześniej napisać. Niestety dzisiaj rano obudziłam się z mega bólem brzucha no i przyszła @ :-( także teraz wiem, że test mówił prawde... a szkoda bo tak bardzo chciałabym się już cieszyć z tego, że jestem w ciąży... ale nie ma się za bardzo co martwić bo to dopiero pierwszy cykl po odstawieniu tabletek. Jedyny minus jest taki, że powróciły bóle brzucha jakie miałam przed braniem tabletek....

Kasiaczek widzę, że masz wykres powiedz mi czy mierzysz temperature? I jeszcze mam takie pytanie czy jeśli 1 @ miałam 1 grudnia a 2 dzisiaj to cykl mam w takim razie 28-dniowy tak? Ciekawe czy zawsze tak będzie czy tylko teraz...

Wszystkim, którym się udało w grudniu szczerze gratuluje :-) a starającym się w styczniu jak ja życzę powodzenia :blink:

Nula
uda Ci sie na pewno, ja dostawilam tabletki z koncem wrzesnia, w pazdzierniku postanowilismy sie nie starac jeszcze, w listopadzie sie nie udalo, a w grudniu na tescie zobaczylam 2 kreski:)

reklama
WRÓCIŁAM :happy::happy: i UWAGA: pęcherzyk pękł!!!
teraz dostałam pakiet leków na ewentualne podtrzymanie ciąży :happy:

suuuuuuuper!!! ... uda się na pewno! ... juz się nie mogę doczekać twojego testowania :-)

Marcia - ja teraz Lutki nie biore wcale, ale kiedys ją brałam i na bank nie po owulce!

Witajcie! Ja po powrocie na swoje mieszkanie zamarzam, choć dzis juz lepiej bo 15 stopni jest! ale i tak ZIIIIIIMNO!!

luteine tak sam jak duphaston bierze się tylko i wyłącznie po owulacji! nigdy wczesniej bo zablokuje owu.

Lorelain - to ja już nic nie wiem, czytałam że Dupek nie blokuje! ja mam zalecane branie od 19 do 25 dc. cykle mam długie i nieregularne, ale nie mam żadnego monitoringu by spr czy już po owulce..

nula - przykro mi, uda się w następnym cyklu:tak:

Powiedziałam mojemu mężusiowi o tej możliwości z tymi testami LH, że u której wyszło że jest w ciąży. I to niestety był mój błąd:tak:nie chce go rozczarować, strasznie się wkręcił:tak:

kasiaczek - duphaston i luteina to jest to właściwie to samo. Jedno i drugie bierze się tylko i wyłącznie po owulacji i to najczesciej zalecaja na 6 lub 7 dni po owu chyba że ktos robi monitoring i lekarz ma pewnośc kiedy dokładnie była owu to wtedy zaraz po. Nigdy nie wilno brac przed owu bo wtedy on ja zablokuje, przy wysokim progesteronie w pierszej fazie owu po prostu nie występuje.
Ty masz bardzo nieregularne cykle, żeby brać dodatkowy progesteron musisz wiedziec kiedy masz owu, czyli powinnaś w jakikolwiek sposób to minitorować. Nawet testy owu by Ci w jakis posób pomogły. Jak zobaczysz 2 mocne kreski to 6 dni później zacznij brać owu. Możesz mierzyć tempke i tez Ci to powie. Przy tak długich cyklach jakie masz to 19 dzien jest stanowczo za szybko na duphaston i wtedy on Ci szkodzi a nie pomaga. Wygląda jakby Ci lekarz na pałe przepisał lek bez uwzględnienia indywidualnej osoby. 19 dc byłby dobrym dniem pod warunkiem że ktos ma książkowo owu w 14 dc. Palant a nie lekarz i takich to tylko zamknąć z zakazem wykonywania zawodu :dry:

butterfly - bardzo Ci kibicuje!! twoja lista leków przypomniała że zapomniałam wziąść folik i od razu poleciałam do kuchni hihi :sorry2: ... jestes tak obstawiona tabsami że musi się udać :tak::tak::tak::tak:

kasiaczek - no nie wiem właściwie co Ci napisać, jeśli faktycznie chcesz mieć dzidziusia to musisz sobie wszystko wyregulowac czyli znaleść dobrego lekarza który się fachowo tobą zajmie, wiesz ja znam tylko podstawowe zasady, siedze juz tu rok to sporo się naczytałam, ty masz rozwalone cykle i moim zdaniem musisz mieć na prawde dobrego lekarza który tobą pokieruje. C całą pewnością musisz sobie porobić badania eeeeeh

badania wczesniej robiłam.. stwierdzone mam pcos.. 7 lat tułam się po tych lekarzach i dopiero teraz postawiono mi tą diagnozę, ale skoro ten sam lekaż przepisał mi tak Dupka to ja nie wiem na ile ta diagnoza jest wiarygodna.. jak pisałam, po sylwku rejestruje się w klinice. Dzięki za wszystko Lorelain.. troche mnie to zdołowało ale dobrze wiedziec..
choc z tym Dupkiem to sama nie wiem bo czytałam po forach i własnie róznie pisza raz ze blokuje raz że nie..

reklama
najlepsze co możesz zrobić to iść do dobrej kliniki

kasiaczek - ja Cie nie chciałam zdołować tylko pisze jak jest :sorry2:

wiesz mi że duphaston ma być po owu, nie wiem jaką wizję leczenia ma twój gin, ale porostu wysoki duphaston w pierwszej fazie jest wbrew naturze. A brałaś coś na wywołanie owulacji najpierw? nie znam się kompletnie na pcos bo ja tego problemu nie miałam, na duphastonie troche tak bo sama go brałam po owu wiec najpierw sie naczytalam a potem dopytywałam lekarza.

Do góry