reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Ewelinka, u nas nie ma mowy wyjśc bez wózka. Jak tylko zrobiło się zimniej Mikołaj staje w drzwiach poczuje zimno i leci do wózkowni po bum bum:sorry2: i mało tego, On jeszcze chowa rączki pod śpiworek:-D tak, tak, jest jeszcze przykryty:-p ale to też dlatego, bo ze spacerów wracał wychłodzony... a teraz jest oki:tak: w ogóle nie spocony:-)

Monia, ja jak coś robię, to też na 0,5%:tak:

to ja może nie napiszę jak Mikołaja ubieram:zawstydzona/y:

reklama
Ewelinka mam nadzieję że jej po musli nic nie będzie:))
Jak będziemy chodzić na aktywne spacery to pewnie też cieniej będe ubierać:-D bo się zapoci w takim kombinezonie:)
jej aktywność w sobote skończyła się jak się wywaliła 2 razy na śnieg i rękawiczki zamoczyła:) więcej nie chciała sama chodzić:-D
Na siedzenie w wózku to wolę grubiej...

A apropo rączek to Młoda sama przed drzwiami od klatki pokazuje łapki i mówi "nie mam" i rękawiczki chce:)

Ewcia pisz pisz:)

dobry
w końcu w nocy pospaliśmy, ufff ,całą czwórką;)))

Daniel dalej kaszle ale zaczyna wyglądać po ludzku, antybiotyk w końcu ruszył!!! katar też dalej mamy ale to da się przeżyć

zgłaszam Maję do klubu dzieci obrażonych na spanie,usypiamy ją po 1,5h!!!

spadł u nas śnieżek i może po południu pójdę do bankomatu (200m) po pieniążki dla właściciela mieszkania to przeciągnę dzieci na sankach, bo ile można w domu siedzieć, ale zobaczę później jaka temp. będzie....

poza tym, kto mi przyjdzie kuchnię ogarnąć???? bo się bałagan zrobił;))

Ewcia, ile bym dała, by mój młody chciał do wózka....najlepiej jeszcze do gondoli :-D Jak mi tęskno....:zawstydzona/y:
Moje dziecię nigdy ciepła nie lubiło. Znaczy znacznego ciepła! Nawet w domu w samej koszulce biega i rajtkach, ale on wiecznie ciepły i upocony....taka jego natura :-D

Monia,
mam nadzieję, że Wikuni nic nie będzie po musli ;)
Mój młody miał radość, że gołą rączką może lód skrobać z tarasu :-D No kamikaze! :-D Mam nadzieję, że przekona się do rękawiczek! Z szalikiem też mieliśmy problem. Komin tak, bo nie przylegał mu tak pod brodę, ale szalik?! Skąd! Godzina szarpania i luzowania, dlatego zaopatrzyłam się w dodatkowe komplety kominów, różnokolorowych, coby odpowiednio do czapek dostosowywać :-D:-D

Paulina,
oby Danielek szybko wyzdrowiał!

PYTANIE!
Zamiarujemy się na zakup łóżka dla syna naszego, z barierką rzecz jasna....gdzieś z początkiem marca. Czy któraś z dziewczyn mogłaby mi coś zaproponować, polecić?? Co się sprawdza? Na co zwrócić uwagę? Czy kupić łóżko rosnące, czy raczej nie? Itp.itd. Proszę o rady! Z góry dziękować :*
Szczerze, to myślałam, o czymś takim http://allegro.pl/lozko-lozka180-90-blue-szuflada-bajkowe-nowosc-i2823614992.html
ale czy to to praktyczne i ekonomiczne? Hmmm...

Młody "sprzedany", zatem zabieram się do roboty, ale będę Was miała na oku :-p

Ostatnia edycja:
Ewelinka dzięki!! mam nadzieję,że już jutro będzie Danielkowi dużo lepiej, w końcu jutro będzie 3 doba na antybiotyku więc powinna być poprawa, w piątek pójdę na kontrolę i chyba coś powiem pani doktor, która mi mówiła,że to tylko przeziębienie...przecież ja widziałam,że coś się z nim już wtedy działo!!ufffffffff

co do ubierania na dwór,Maja w wózku jeździ tylko ze mną,tzn. jak tata idzie z nią na spacer to nie wejdzie do wózka tylko za rękę, rękawiczki ściąga, aż 'miłe, życzliwe' panie komentują,że przecież zaraz rączki zmarzną, szczegół,że 2 minuty temu jej zakładałam...

na dwór, do wózka zazwyczaj zakładamy rajtki,body krótki rękaw,bluzeczkę z długim rękawem, spodnie, czapę, kurtkę, szalik, a mała siedzi już w śpiworku w wózku...
a tak na śnieg to podobnie, tylko spodnie śniegowe zamiast zwykłych;))

Monia,może lepiej nie:sorry2:
Paulina, super, że antybiotyk zaczął działać:tak:

Ewelinka, no ja póki co tak jak ubieram,to jeszcze odpukać nie zachorował, to wychodzi, ze chyba dobrze;-)
no, ja czasami,to bym chciała, aby poszedł na nogach, ale gdzie tam, jak jest zimno, to nogi na dwór nie wystawi:-D musi mieć ciepło:sorry2: jedyne miejsca gdzie wyjdzie, to na rynku, bo choinki, na na skate parku,ale tam teraz jest baaardzo ślisko, więc zostaje tylko rynek:tak:

No nic,kawka wypita,sniadanko zjedzone, okno umyte, firanka wyprasowana i zawieszona, także póki co się odmeldowuję:tak: zajrzę popołudniu:tak:

i w sumie ja też wolę dać dzieciom batona musli;)) z biedronki są dobre;)) same musli moje dzieci jedzą i nic się strasznego nie dzieje...

co do łóżka, to ja, może będę nudna, polecam rozsuwane, jak dla nas super, bo Danio szybko rośnie, ma teraz 4 lata i 112cm wzrostu, łóżko ma rozsunięte na 160cm, za jakiś czas będzie trzeba na 2m rozsunąć;))
Mai chcemy na wiosnę/ lato kupić to samo łóżko tylko może białe, tak dla dziewczynki, takie:
MINNEN Rama łóżka, reg. dług./podst.szczeb - biały - IKEA
jak jest zsunięte do 130cm, to barierki fajnie zabezpieczają przed spadnięciem malucha;))

a łóżko mocne, ja nawet czasem na nim sypiam, gdy chorujemy;))

choć wczoraj spodobało mi się to łóżko, ale jest malutkie i by długo nie stykło (ale ten kotek i piesek;))
KRITTER Rama łóżka z dnem z listew - biały - IKEA wersja sosna;))

dziecko mi zasnęło, więc idę kuchnię do porządku doprowadzić, na razie!!!;))

Ostatnia edycja:
ELLO!

Ja na dwór ubieram baaaaardzo grubo - jestem zmarźlak i dlatego może...Mała dziś na przykład miała bodziaka na długi rękaw, ciepłą sukienkę, bluzę welurową z doszytymi rękawiczkami (inaczej nie ma opcji) spodnie narciarskie i kurtkę. Oczywiście szalik plus czapka też. No i buty zimowe. I siedzi w ciepłym śpiworze w wózku. Ale się na pewno nie poci :-p

Ewelinko
co do łóżeczka to ja mam łóżeczka z Meblika - są śliczne i bardzo wygodne...Dla mnie najważniejsze było: materac, zabezpieczenie przed wypadnięciem i stabilna konstrukcja. Mam łóżko o wymiarach 190x90 - rozsuwane chyba są tylko w IKEI - no ale wtedy trzeba też wymieniać materac jak się rozsuwa to łóżko? Trzeba pamiętać, że dziecko będzie na pewno po łóżku czasem skakać....więc rama musi być stabilna - w internecie te tańsze wersje to ciężko sprawdzić...dlatego ja miałam dylemat...w dodatku jak się kupuje łóżko z materacem to nigdy nie dadzą dobrego materaca tylko jakiś zwykły....Lepiej więc kupić łóżko i materac osobno...Dla dzieci najlepszy jest materac lateksowy - ale ja mam inny - kieszeniowy - jest taki wygodny, że szok! Jak kiedyś się na takim położyłam u koleżanki to poczułam się jak w niebie! I bardzo zapragnęłam, żeby moje dzieci miały wygodne spanie...Ja zawsze miałam jakieś fatalne fotele rozkładane, kiedy każda część inaczej się układała. Nie było to absolutnie wygodne....Chciałam więc moim dzieciom dać coś lepszego. Uważam, że te łóżka na dłuuuugoooo wystarczą...W Martynki łóżku to śpię teraz ja (a Martyna w małym łóżeczku dostawionym do mojego - z odkręconym bokiem). Jest naprawdę WYGODNIE! :-) Kocham te łóżka dlatego tak się rozpisałam :-p

http://www.meblik.pl/kolekcja/26/formula/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry