reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Zobaczymy jak jutro rano będzie się nam jechało... ja jeszcze na letnich MAMA, a Ty? :-p

Gulasz to jest coś, czego chyyba jeszcze nigdy nie robiłam...:confused:

reklama
Mama a robilam zjadl ze smakiem :)
dzisiaj robilam schabowe , tak mi ie rzpypomnialo i mialam straszna chrapke i zorbilam tez jednego Natulowi bylam pewna , ze nie zje , bo on mieska to jakos gryzc nie chce za bardzo i czesto wyplowa , a kurcze skubaniec oprzatnal calego kotleta i pchal go do buziaka jakby nie jadl z tyg. hehe buraczki na cieplo tez mu bardzo smakowaly :)

Kotek to ja zapraszam maz zostanie z bablami , a my na szalenstwo zakupowe :) u nas w styczniu wyprzedaze sie zaczynaja :-D

jeszcze 2 dni i lecimy yupiii :-D

Hej kochane! Jestem znowu u mamy, od razu sił nabrałam to i zaglądam do Was! DZIĘKUJĘ WAM ZA PORADY!

Mamuś Tobie szczególnie za konkrety! Jeju jak Ty piszesz o czymkolwiek to wszystko wydaje się takie łatwe, proste i przyjemne! A może właśnie takie wszystko jest jak się na to z odpowiedniej strony spojrzy???? DZIĘKUJĘ! I ten preparat poszukam!

Kocurku
współczuję choroby Pana i szkoda, że on nie może jednak wyleżeć! Twardy jest, że jeszcze o 2 w nocy będzie do Wawy jechał....o rety naprawdę jest twardy! Ja o 2 w nocy za nic w świecie bym się nie ruszyła kurcze....Co do kota - kot ma kuwetę, ale teraz jest remont, kot ma stresa i kuweta stoi w salonie - nie da rady inaczej niestety...Kot jak ja go poznałam zasikiwał wszystkie wersalki...to była masakra...wprowadziłam porządki w kuwecie (wcześniej dwóch facetów o niego dbało - czytaj NIE DBAŁO). I tak kot właśnie sikał gdzie popadnie.....Potem przestał sikać, ale jak coś go zdenerwuje czy czegoś nie lubi to sika...na dywan jak był rozłożony nie nasikał - dopiero teraz dywan został zwinięty na czas remontu. Aha i ten kot to kotka....i kotka ma na imię GRUBY (nie ja wymyślałam!).

Mamuś
miałam zapytać o brazylianę. Ty sobie sama woskujesz czy ktoś Ci to robi? I jak się to robi? Można w domowych warunkach??? Wiesz ja kiedyś kiedyś jak jeszcze dzieci nie miałam pozwoliłam sobie na depilację laserową okolic bikini, bo u mnie to tragedia była...po goleniu miałam zawsze pełno czerwonych kropek, fatalnie to wyglądało i okropnie swędziało...po depilacji włoski są i owszem, ale malutko ich i z goleniem nie ma problemu - nie ma żadnych kropek, wolniej odrastają. Ale wtedy nie wiedziałam nawet, że można wszystko wygolić. Więc już tak mam jak mam, ale ciekawi mnie ta brazyliana :-p

A ogólnie owłosienie i dokuczliwa depilacja to dla mnie ciężki temat, bo ja to jak Kocurek - małpolud :confused: Moim wielkim marzeniem jest depilacja laserowa wszystkiego dosłownie - ale tak jak się należy kilka serii na jedną partię. A to niestety jest fortuna....:baffled:

Asionku
gotowa na odcycowanie???? I jak robisz te buraczki??? Bo moje dzieci nie lubią niestety........

Asionek
to fajnie,że Małemu smakował ryż na mleku ;)
no i widzę kurczaka futruje równo--> lubię czytac jak dzieci takie apetyty mają :)
żółwik dla Niego ;) niech je na zdrowie ;))
szczęśliwej podróży!!

Lil
proszę Cię bardzo ..
sama myję podłogi wodą z octem więc wiem jaki jest efekt ..potem przemywam wodą z płynem ,żeby zniwelować zapach octu..choc nie jest jakoś dokuczliwy ,ale wolę umyć jeszcze płynem :-p
poszukaj tego preparatu a ja &&& pozaciskam ,żeby sie udało dywan uratować :tak:

co do brazyliany ..mi robi kumpela z pracy ..ja raz robiłam sobie sama ,ale głębiej jest ciężko ..joga i gibkość to mało :-p:-D
głębiej kudły rosną w różnych kierunkach a zrywa się pod włos wiec trzeba widzieć jak nałożyc więc samemu jest bardzo ciężko ..
a laser to tak jak piszesz--->fortuna to raz a dwa ,że i tak zawsze jakieś odrosną :sorry2:
ja woskuję sobie raz w m-cu zawsze po @ (wtedy najmniej odczuwam )
po woskowaniu na 1cm kwadratowym hahahahaha rosną mi 2 włosy a po goleniu było 12..
po woskowaniu są jasniejsze i nie drapią ,nie szczypią ,nie ma krostek ..

przy goleniu musisz zmieniać maszynki po każdym użyciu ,żeby nie było własnie tego zapalenia mieszków czyli czerwonych krostek ..
jak sobie policzysz ile w m-cu zużyjesz na maszynki to masz cenę za woskowanie a idziesz raz...czy 2 razy na m-ąc :-p

Mamuś kurcze ale jak to jest jak inna babka Ci tam gmera? Leżysz jak u ginekologa czy jak??? Kurcze ciężko mi to sobie wyobrazić...I jaki jest koszt u Was takiego zabiegu?

hej kobietki

Daniel dziś ociupinkę lepiej, nie ma gorączki jak na razie, kaszle dalej tak,że strach,że płuca wypluje, ale dostał na razie 3 dawki antybiotyku więc musimy dalej cierpliwie czekać

Maja dalej na katarku i ślini się tragicznie, musimy na głowach stawać by zasnęła...ale same dobrze wiecie jak trudno się zasypia z katarem i oddychając buzią...próbuje jej jakoś pomagać, ale na razie lipa...

moi rodzice wczoraj przyjechali, w momencie jak Danio miał ponad 38st. i zasnął nam na kanapie, chwilę pospał potem miał atak kaszlu i się obudził, wziął nurofen, chwilę się pobawił i poszedł dalej spać,
dziś dzieci zostały z dziadkami (jedyne osoby, z którymi zostają bez problemu) a my hyc do poznania pojechaliśmy, pierw ikea, kawka (bo to dopiero po 9 było, a ikea od 10 legalnie otwarta) i pyszna tarta z ichniejszej restauracji;))potem polataliśmy, dokupiłam ozdób choinkowych, pudła do expedita, kosz który przypomina pojemnik na bieliznę na te nieszczęsne czapki, szaliki itp, za całe 3,59...o to..FNISS Kosz na śmieci - czarny - IKEA i nic mi się nie pląta już na półce;)))

Kout dziękuje za podpowiedź o tym kąciku przecen w ikea, wzbogaciłam się o dwa prześcieradła do Danielowego łóżka (80x160cm)!!! za całe 5zł/szt.!!!!! czyli zamiast 19.90 zł za szt. kupiłam dwa za 10;)))

przeleźliśmy też z M. po sklepach, kupiłam Danielowi super sztruksy na podszewce w h&m za 30zł dziś, Mai czerwone jeansy za 20zł a M. kupił sobie sztruksy za 60zł;)))
a sobie nic nie mogłam wypatrzeć...dopóki na sam koniec do orsay nie wlazłam;)) i mam sukienkę sztruksową za 70 zł zamiast 150zł, i piękny elegancki sweterek

takkkk, niech żyje zakupoholizm;))))))))))))

Lil, zdrowiej prędko i &&&&&&&& obyś dała radę ze sprzątaniem,

Ostatnia edycja:
reklama
Lil
ja jak jestem woskowana ( czy jak woskuję babki) to najlepiej jest leżeć ..
dostaniesz stringi jednorazowe takie z flizelinki ładnie wycięte hahahaa
i najpierw usuwa się boki potem góre i potem tam głębiej ..

to nie jest tak ,że leżysz a ktos Ci tam gmera---> nie ma tak dobrze :-D:-D
ja przynajmniej proszę klientki ,żeby tu czy tam przytrzymały ,naciągnęły ..
poza tym dla dobrej kosmetyczni to nie jest POCHWA tylko MIEJSCE DEPILACJI jak każde inne ..
ja nie oceniam ..nie przypatruję się --> wiesz o co chodzi ;-)
poprostu nakładam wosk i usuwam ..
nie krępuj sie ..na prawdę nie jest tak źle jak sobie myslisz :-)

Paula
polowanie udane widzę :-p

Do góry