reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki forever!

reklama
rureczko! zdrowka i badz dzielna! a samo odciaganie glutkow Zuzi nie pomaga?

u nas wieczorem byla powtorka z rozrywki ale w wersji bardziej lajtowej. Najpierw udalo mi sie stlumic placz machaniem Zosia na boki (mocno wtulona na golasa pod kocem) i tak bardzo niespokojnie spala mi w ramionach przez godzine (a jeszcze polozylismy jej owiniety w tetre rozgrzany zelowy oklad na piersi). Obudzila sie glodna ale nie mogla jesc, lapala piers, po czym krzyczala i sie odginala. Potem znow ryczala ale pomogl.. okap! szum ja uspokoil, w koncu zjadla cyca, potem bekala (co ja chyba boli w gardle) i jakos dalismy rade. o polnocy spala. w nocy spokoj, grzeczna zmeczona dziewczynka.

musze leciec. wpadne pozniej!

Poczku kurcze współczuje mocno, u nas niestety tak samo się zaczynało:( mam nadzieję, że kolki Was ominą :*

Wiolu jak nie przejdzie to w poniedziałek idę do pediatry to poproszę o ten lek! dzięki :)

hej :)

dzisiaj dzien taki sobie :/ Nat zaliczyl dwa wypadki :-( na szczescie nic sie nie stalo !!

Witam!
Łukasz chory, Zuza chora :angry::angry::angry::angry:

Polećcie coś na karar dla malucha bo już nie wyrabiam, nocka z głowy, mała spała ze mną sporo, a raczej na mnie :baffled:

zdrowka dla Zuzi !!
ja teraz jak Nat mial ten jednodniowy katar , odciagalam , psikalam sola morska i na noc polozylam na pleckach , a pod materacem gruba kniga zeby wyrzej byl
do tego tetra mokra skropniona olibas czy jak to sie zwie takie do inhalacji mietowe ? powiesilam ja na lozeczku kolo glowki zeby latwiej sie oddychalo , spal spokojnie cala noc , a rano wstal bez kataru :)
za to my zdychamy do dzis dzien hehe

u nas wieczorem byla powtorka z rozrywki ale w wersji bardziej lajtowej. Najpierw udalo mi sie stlumic placz machaniem Zosia na boki (mocno wtulona na golasa pod kocem) i tak bardzo niespokojnie spala mi w ramionach przez godzine (a jeszcze polozylismy jej owiniety w tetre rozgrzany zelowy oklad na piersi). Obudzila sie glodna ale nie mogla jesc, lapala piers, po czym krzyczala i sie odginala. Potem znow ryczala ale pomogl.. okap! szum ja uspokoil, w koncu zjadla cyca, potem bekala (co ja chyba boli w gardle) i jakos dalismy rade. o polnocy spala. w nocy spokoj, grzeczna zmeczona dziewczynka.

musze leciec. wpadne pozniej!

kurcze , a moze rzeczywiscie cos ma z gardziolkiem ? no bo czemu pic nie chce ?
oby przeszlo w kazdym razie szybko &&&&&&&&&&

Asionku z tego,co czytam wynika, ze jest to objaw kolki. Bierze piers na chwile do buzi po czym odrywa sie nale z dzikim wrzaskiem i odgina glowe w tyl.
Dzis znowu. Ma sesje godzine wycia i pol godziny spania. Mnie do tego wkurzyl m, ktory bezradnie stoi z boku jak ja probuje po super relaksacyjnej kapieli Zosi szybko jaoporzadzic i musze mu mowic co ma podac i gdzie to lezy! No kuzwa! A potem przy ekspresowym przewijaniu podawal wszystko tylko pieluchy nie. Na koniec prawie sie wywalilam z Z na rekach o kabel, ktory zostawil na podlodze.trzasnelam kablem, oddalam dziecko tesciowej i zamknelam sie w lazience. Tesciowa jakos ujarzmila cierpienie Zosi, jest cisza. Okap dzis nie dziala... Jak zacznie znowu ide po samochod i jade... Do Polski nawet doja jesli bedzie trzeba...
i kurde zrobila Zosia 3 kupy w ciagu 1,5 godziny. Wydaje mi sie, ze sluzowate ale moze zwariowalam. Juz nie pamietam jakie robila wczesniej i w sumie skad mam wiedziec czy ta kupa jest sluzowata?! Jak mozna od czlowieka wymagac czegos takiego. W zyciu nie widzialam sluzowatej kupy..
kuzwa.

Lil serio;))) dostał ode mnie koszulę i cudny sweter do niej ( i do koszul z krótkim rękawem,żeby mógł je nosić jesienią)-całość zakupiona w fajnym outlecie...cena na sweterku 50 euro....a ja zapłaciłam 65zł;)) a kupywałam tam, bo w normalnym sklepie bym zapłaciła 120zł za samą koszulę....

cudna biedroneczka;))

Pok a jednak kolki....współczuję i rozumiem twój ból...

Rurka dotarło to co miało dotrzeć;)

reklama
hej :)

nocka ok , od kilku dni wsumie z tyg. bedzie maly spi duzooo lepiej :) potrafi tylko raz sie obudzic !! moze jakis przelom w koncu nastapil ?
na drzemki tez ladnie sie kladzie do swojego lozeczka i spi :-D
dzisiaj leniwa niedziela ....

ale cudna biedroneczka !!! i ten torcik :)))
Martynka rosnie w oczach :szok: ile ma cm wiesz ?? wyglada na duza :)))

Asionku z tego,co czytam wynika, ze jest to objaw kolki. Bierze piers na chwile do buzi po czym odrywa sie nale z dzikim wrzaskiem i odgina glowe w tyl.
Dzis znowu. Ma sesje godzine wycia i pol godziny spania. Mnie do tego wkurzyl m, ktory bezradnie stoi z boku jak ja probuje po super relaksacyjnej kapieli Zosi szybko jaoporzadzic i musze mu mowic co ma podac i gdzie to lezy! No kuzwa! A potem przy ekspresowym przewijaniu podawal wszystko tylko pieluchy nie. Na koniec prawie sie wywalilam z Z na rekach o kabel, ktory zostawil na podlodze.trzasnelam kablem, oddalam dziecko tesciowej i zamknelam sie w lazience. Tesciowa jakos ujarzmila cierpienie Zosi, jest cisza. Okap dzis nie dziala... Jak zacznie znowu ide po samochod i jade... Do Polski nawet doja jesli bedzie trzeba...
i kurde zrobila Zosia 3 kupy w ciagu 1,5 godziny. Wydaje mi sie, ze sluzowate ale moze zwariowalam. Juz nie pamietam jakie robila wczesniej i w sumie skad mam wiedziec czy ta kupa jest sluzowata?! Jak mozna od czlowieka wymagac czegos takiego. W zyciu nie widzialam sluzowatej kupy..
kuzwa.

pewnie i tak z tymi kolkami u nas tak nie bylo , bo cyc to byl od poczatku lek na cale zlo hehe
co do M hmmm pociesze cie , ze S mial tak samo :/ jejku nieraz tyle nerwow sie przez niego najadlam , ze z nerwow przez kolki i bezmyslnosc S plakalam :/ teraz jest lepiej , bo i Nat starszy i troche sie wyrobil , ale dalej potrafi odwalic tak , ze szok ...
faceci chyba juz tak maja , ze sami nie pomysla jak trzeba tylko wszystko po kolei trzeba mowic , a nas to dosc mocno irytuje no bo jak to kurcze my wiemy , a oni nie ? :-D:szok:
najwazniejszy spokoj chociaz wiem jak o niego ciezko w takich sytuacjach ....

a ja wczoraj komponowalam foto ksiazke , pierwszy roczek Natula , napracowalam sie jak glupia , ale nie skonczylam i poszlam spac jakos po 24 :/ kompa nie wylaczalam specjalnie i co ? caly album sie zresetowal :angry::angry::angry:
czyli zabawa od poczatku cos mnie strzeli zaraz :angry::angry:

Do góry