reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Kocurku czemu ja o tym nie wiedziałam parę lat temu...mój kot chyba już za stary jest...

Siedzę dziś w krzakach dziewczyny. Dwie nocki po 6 karmień to dla mnie już za dużo chyba. Nerwy i dobry nastrój szwankują. Pozdrawiam.

reklama
Oj lilu. Niech ci krzaki sluza! Wracaj szybko wypoczeta!

Hej Wiola :tak:
jak tam u Ciebie dzis? Menu i zakupy na niedziele zrobilas? Co bedziesz pichcic?

poczku a siedze i grzebie w ty necie ale za wiele ciekawego nie wymyslilam...raczej po staropolsku bedzie bo u nas w rodzinie to wszyscy miesozerni.

jak sie czujesz? wszystko dla Zosi juz gotowe? a moze bys nam pokazala jak wyglada pokoik/kacik Zosi?

Poszkaj jeszcze inspiracji na kuchnia.tv
kiedys w wyszukiwarce wpisywalo sie produkty i wyskakiwalo co mozna z nich zrobic ale ne wiem zy jeszcze tak dziala. I jeszcze fajn blog kulinarn margaretki tudziez margarety z przepisami glownie polskim i kombinowanymi mialam ale nie moge znalezc teraz :/

Dla zosi wszystko gotowe. Wyprane, wyprasowane,poukladane, skrecone, spakowane... Tylko zosia nie gotowa :dry:
A pokoj w wolnej chwili pstrykne ale nic tam ciekawego nie zrobilismy. Odlozylismy na pozniej... Stoi tam rozkladana kanapa, komoda, lozeczko i wieszak na scianie. Kiedys wybierzemy jakies naklejki i moze kupimy dywan, choc ja nie lubie, bo to tylko kurz zbiera...

Ostatnia edycja:
hej :)

lece zaraz z Natem na plac zabaw i male zakupy :)

skubaniec ostro trenuje chodzenie , wczoraj na balkon sam wyszedl , nie bylo by nic dziwnego gdyby nie to , ze prog na balkon jest mega wysoki , napewno z 40cm ma ...

ASIONKU ja też nic nie mam...poza paroma marnej jakości zdjęciami :/

Dzień dobry!

no ja zla jestem , bo mowilam S rob foty !! to zrobil z dwie i tez marne :wściekła/y:
przy nastepnym sobie odbije :)))

Dzien dobry :)

Melduje sie w dwupaku. Noc przespana bez problemow. Zosia sie nigdzie nie spieszy kurcze. A jeszcze jak harcowala w nocy! Przeciez tam juz nie powinno byc miejsca na te podskoki :zawstydzona/y: Na jakis dlugi spacer musze dzis pojsc...
Asionku mysle, ze nawet 16 to nie bedzie i najpierw w pon gina odwiedze i w drugiej polowie przyszlego tyg cos ruszy.

nigdy nic nie wiadomo :)))
czasami ( jak u mnie ) cisza , szyjka cala , zero rozwarcia na KTG zero skurczy i bach porod sie zaczyna :)

wiecie co? ja myślę, że ona na prawdę ma mega wrażliwy brzuszek... wczoraj mocno marudziła, dałam jej paracetamol w syropie i my ten syrop zwymiotowała :/:/:/

niekoniecznie syrop moj tez wyrzygal kilka razy :/ dlatego daje czopki :))

No własnie chodzi o to, ze pediatra chce zastapic produkty mleczne innymi, ze wzgledu na to, że nie może zwykłego mleka tylko to pepti. Teraz miały być zupki i deserki, w 5 miesiacu znowu cos jeszcze, w 6 zupki z miesem zeby zmniejszyc mleko do minimum, a ona sie mlekiem nie najada, je co 1,5 - 2 godziny dosc spore porcje... juz ma mega pyzy:baffled: może jej inne rzeczy nie smakuja??

Rureczka mam nadzieje , ze sie nie obrazisz , ale dla mnie pomysl wprowadzania jedzenia tak wczesniej jest troche dziwny , tym bardziej jak dziecko ma problemy z brzuszkiem :(
sama pamietam Nata kolki , a pozniej gazy bolace do 6 miesiaca !! i pierwsze jedzonko, ktore jakby nie bylo dla takiego szkraba obciaza uklad pokarmowy i moze byc jeszcze gorzej z bolem , gazami itd. ,nie bylo przyjete najlepiej i problem byl gorszy , a zaczelam po 5 miesiacu i to od 2 malusich lyzeczek !
lekarzem nie jestem , ale z opini innych mama i swoich obserwacji widze , ze nie ma co sie spieszyc z jedzeniem normalnym , dzieci czas maja jeszcze sie najedza innych rzeczy
z tego co wiem dzieci poczatkowo nie trawia jedzenia i i tak wiekszosc dolem wychodzi :) wiec tym bardziej nie widze sensu karmienia tak wczesnego
i kurcze skoro mala jest na MM , a nie na piersi ( gdzie mozna gdybac , ze mleko za chude czy cos ) to najadac sie powinna
Nat tez jadl co chwile , zaczelam mu wydluzac te karmiani powoli na poczatku co 15min. i doszlismy do prawie 3 h :)
ale tak jak pisze lekarzem nie jestem :) takie tylko jest moje zdanie na ten temat
moze skonsultuj sie z innym pediatra ?

a malutka ma skaze bialkowa , czy nietolerancje laktozy ?
moja znajoma daje swojemu mleko kozie do picia i jest o wiele lepiej ... moze zapytaj sie lekarza ?

Siedzę dziś w krzakach dziewczyny. Dwie nocki po 6 karmień to dla mnie już za dużo chyba. Nerwy i dobry nastrój szwankują. Pozdrawiam.

u nas podobnie :szok: trzeba naszych cyckoholikow spiknac hehe

no i napisalam sie z przerwa na sprzatanie , maly zbil kule ...

poczku nie musisz kupowac duzego dywanu, moze jakis taki malutki zeby rozlozyc pod mate edukacjna zeby twardo nie bylo , czy potem jak juz bedzie dziecko siedziec zeby na podlodze nie siedzialo podczas zabawy.
czekam na zdjecia pokoju, napewno jest sliczny.

dzieki wiolu. na maly dywan moze sie namowie. i rzeczywiscie rozmyslalam ostatnio na czym mate rozloze, zeby sobie Zosia lebka nie obila i chyba poki nie bedzie dywanu to na kocu bede rozkladac.
zdjecia wlasnie zrobilam i zaraz wstawie z dedykacja dla Ciebie Wiolu :)

reklama
juz sa :)

chwile mi zajelo wykombinowanie jak to zrobic, zeby bylo dobrze i zeby nigdzie dalej w internet nie wrzucac... oprocz pokoju bonusowo brzuch :) kto wie? moze to ostatnie zdjecie brzucha :-p

4 dziecie?! a te dodatkowe w jakim wieku!? masz zatyczki do uszu? relanium? Wiolu! Czymaj sie tam i nie daj sie!

Do góry