reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Asionku nie gniewam się, każda opinia jest dla mnie cenna. Właśnie teraz zmienieliśmy lekarza i on po obejrzeniu Zuzy, jej wyników, wysłuchaniu całej histroii zdecydował, że powinniśmy wprowadzać stałe pokarmy. Sama widzę, że to za wcześnie dlatego nie dajemy jej teraz nic, w przyszłym tygodniu umówimy się na wizytę i zobaczymy co powie.
Z testów alergicznych nie wyszło, żeby mała była uczulona na krowie mleko. Mimo to nie może jeść zwykłego MM bo potęguje jej to bóle brzucha. Po odstawieniu kropli które ułatwiają trawienie laktozy nastapiło pogorszenie.
Zuza je 150 ml mleka co 1.5 - 2 godziny i wydaje mi się to za często...

reklama
ja sie boje, że ona sobie brzuszek rozepcha niepotrzebnie i az za duzo bedzie przybierać... przy wypisie ze szpitala 2600 teraz 7 kilo, troche to szybko poszło. W przyszłym tyg skonsultuje co tu robić.

ja doswiadczenia zadnego nie mam ale wydaje mi sie, ze tuszą takich maluszkow absolutnie nie nalezy sie przejmowac. wszystko sie wyrowna jak zacznie zuzia raczkowac i chodzic. a skoro przybiera na wadze tzn, ze sie pieknie najada chyba nie?

no mam nadzieję, że tak:-D oj Poczku zobaczysz i Ciebie takie dylematy czekają... dobrze, że na bb są koleżanki które pomogą, bo ja się nie mam kogo poradzić :((

oj rureczko ja wlasnie tego wszstkiego sie boje, a nie porodu. porod do krotsza lub dluzsza chwila, bol, ktory mija i rana, ktora sie goi... a ta cala pielegnacja i odpowiedzialnosc jest juz na cale zycie i jak tu podjac decyzje co inny czlowiek ma jesc... bardzo Ci tych dylematow wspolczuje!

skurcze co 20 minut... moze by sie w koncu rozkrecily, zaczely bolec, rozwarly co trzeba i zwiekszyly czestotliwosc? kurka... Zoooooooosiu! Jeszcze chwila i suwaczka zabraknie :-p

a gdzie dzis kot?
gdzie monia?
gdzie ewcia?

Ostatnia edycja:
Asionku nie gniewam się, każda opinia jest dla mnie cenna. Właśnie teraz zmienieliśmy lekarza i on po obejrzeniu Zuzy, jej wyników, wysłuchaniu całej histroii zdecydował, że powinniśmy wprowadzać stałe pokarmy. Sama widzę, że to za wcześnie dlatego nie dajemy jej teraz nic, w przyszłym tygodniu umówimy się na wizytę i zobaczymy co powie.
Z testów alergicznych nie wyszło, żeby mała była uczulona na krowie mleko. Mimo to nie może jeść zwykłego MM bo potęguje jej to bóle brzucha. Po odstawieniu kropli które ułatwiają trawienie laktozy nastapiło pogorszenie.
Zuza je 150 ml mleka co 1.5 - 2 godziny i wydaje mi się to za często...

oj tak takie decyzje i dylamaty caly czas sa :) pozniej przy podawaniu posilkow tez :)
pamietam jak dziewczyny mialy podoby problem do waszego to wlasnie lekarze radzili zeby poczekac troche dluzej , a przy wprowadzaniu posilkow tez nie szalec i bardzo ostroznie , bo jak cos za duzo bylo to zaraz kupy brzydkie ze sluzem , smierdzace i brzuszek bolacy :(
co do najadania sie to takimi porcjami jakie sie daje poczatkowo i tak sie nie naje :) to bardziej testowanie , sprawdzanie reakcji i probowanie :)
a tak to mleko i tak najwazniejszy posilek :)
moze zapytaj o to mleko kozie ?

skurcze co 20 minut... moze by sie w koncu rozkrecily, zaczely bolec, rozwarly co trzeba i zwiekszyly czestotliwosc? kurka... Zoooooooosiu! Jeszcze chwila i suwaczka zabraknie :-p

a gdzie dzis kot?
gdzie monia?
gdzie ewcia?

ooooo czyzby ??? :))) daj znac co tam dalej sie dzieje :)))

reklama
kij sie dzieje. nic sie nie dzieje. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak tylko zaczelam porzadnie liczyc to sie wszystko rozregulowalo. musze sie przestac nastawiac...

Do góry