reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Kuotek, dobrze, że Olcia usiedzi w łóżku:-)

Ewelinka, ja kiedyś próbowałam na bratowej:-D:-D miałam jej tylko podciąć końcówki:-D yhy... z włosów za łopatki zrobiły się przed ramiona i do tego jeszcze musiała iść do fryzjera wyrównać:-D także doświadczeniem sprzed ładnych paru lat wolałam nie ryzykować ze swoim dzieciem, bo wiesz bratowa, to bratowa:-D

reklama
Ewcia, :-D ja nie wiem, co mnie wzięło, żeby samej młodemu podciąć grzywę...przecież wiedziałam, czym to się skończy. Znaczy, że działałam z "premedytancją" :-D

EWA to jej usiedzenie zakrawa na cud :-p Oglądamy UKI, Pingu, Puchatka i gotujemy kamyczki, gumy w drażetkach i nakrętki, bo owocki plastikowe są u babci :-)

EWE to ja się pochwalę, że od dwóch lat sama syna strzygę, on do fryzjera ani rusz, a ma już dużo lat :-D

Kot, a ile ma Oleńka?
No to szacun!!
Mój P zakupił maszynkę do włosów i stwierdził, że sam młodego będzie strzyc, jednak, jak przyszło co do czego, to ręce mu zaczęły drżeć i stwierdził, że nie da rady :-D Jeszcze nie teraz, musi dojrzeć do tej decyzji :-p

Milka....niebo w gębie :-D

Kot, to ja właśnie taką chciałam Miłkowi zrobić, ale jakoś mi nie poszło :zawstydzona/y::-D
Ma 14,5m i chce oglądać bajki???? To tylko moje dziecko takie dziwadło pod tym względem? :zawstydzona/y:

Nie wiedziałam, że czekolada zagryzana bananem, tak smakuje wybornie :-)

Ostatnia edycja:
Kuotek, wow!!! To może i ja wpadnę na ścięcie:-D;-)

Ewelinka, nie mogę się nadziwić z tą czekoladą:-D

Uki, moje Małe jak tylko zobaczy, że leci, to ma uśmiech od ucha do ucha:-D Jedyna bajka, którą obejrzy od początku do końca:tak: bo Ra Ra czy Kochane zwierzaki, to tylko piosenka hihi

Bajki bardzo uważnie ogląda od dawna:)) Jestem zdania, że odpowiednio dobrane bajki wpływają stymulująco na rozwój dziecka:) Ogląda po polsku i po angielsku, jestem pewna, że nauczy się sporo z samego kontekstu.

Ra Ra ogląda ze mną na kolanach, kotkę Pusię, Marta mówi i wiele innych.

Tu jest duuużo Uki, jakbyś chciała dziecko uszczęśliwić http://www.youtube.com/watch?v=r4-m1xH4m6c

Ostatnia edycja:
Ewcia, ale czemu?

Kot
, szkoda tylko, że dla oczu nie są już takie zdrowe i dla rozwoju wzroku...gałka jest praktycznie nieruchoma...kiedyś ktoś powiedział mądrze: "włącz telewizor, wyłączysz dziecko" - coś w tym jest, bo jak czasem patrzę na dzieci znajomych przed tv, to jakby ich w ogóle nie było.
Nie to, że jestem przeciwniczką...wszystko, ale w granicach rozsądku. Jak dziecko obejrzy 15-minutową bajkę + aktywny udział dorosłego, czyli tłumaczenie, co w tej bajce itp., to jest ok. Problem pojawia się wtedy, kiedy rodzic włącza tv dla świętego spokoju, a dzieć jak sroka w gnat patrzy przez cały dzień...tego nie ogarniam...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry