reklama
Aileen31
Fanka BB :)
Bardzo dobrze Cię kochana rozumiemNo to u mnie był tak zniszczony, że niestety nie dało się go uratować. A może to dobrze, bo lekarze mówili że gdyby został to właśnie mogłyby się zrosty porobić a wtedy byłaby duża szansa, że kolejna ciąża też się tam zagnieździ. Ale ja z kolei o ciąży wiedziałam od samego początku bo się staraliśmy i robiłam testy jak głupia, ale zaczęłam strasznie krwawić. A i tak dopiero po tygodniu krwawienia w końcu 5 z kolei lekarz znalazł ją w jajowodzie, cała reszta mimo rosnącej bety odsyłała mnie do domu mówiąc że poroniłam... Generalnie trauma do końca życia

hachette
Ciekawa jestem jak by zareagował taki jeden z drugim konował jakby wpaść tam do nich i rzucić im w twarz „odesłałeś mnie do domu z ciążą pozamaciczną która prawie mnie zabiła, zastanow się człowieku czy powinieneś być lekarzem i przyjmować pacjentki”.No to u mnie był tak zniszczony, że niestety nie dało się go uratować. A może to dobrze, bo lekarze mówili że gdyby został to właśnie mogłyby się zrosty porobić a wtedy byłaby duża szansa, że kolejna ciąża też się tam zagnieździ. Ale ja z kolei o ciąży wiedziałam od samego początku bo się staraliśmy i robiłam testy jak głupia, ale zaczęłam strasznie krwawić. A i tak dopiero po tygodniu krwawienia w końcu 5 z kolei lekarz znalazł ją w jajowodzie, cała reszta mimo rosnącej bety odsyłała mnie do domu mówiąc że poroniłam... Generalnie trauma do końca życia

Aileen31
Mnie przy tej ciąży pozamacicznej badało 3 lekarzy i żaden nie wpadł na to żeby zrobić betę. A ja byłam po miesiączce więc nawet o tym nie pomyslałam. Też byłam tak okrutnie wkurzona. I na nich i na siebie że nie zrobiłam chociaż testu. Ale to był 13 DC a ja nie podejrzewałam że mogę być w ciąży i mieć normalna miesiączkęCiekawa jestem jak by zareagował taki jeden z drugim konował jakby wpaść tam do nich i rzucić im w twarz „odesłałeś mnie do domu z ciążą pozamaciczną która prawie mnie zabiła, zastanow się człowieku czy powinieneś być lekarzem i przyjmować pacjentki”.![]()

tak, tak widzialam wlasnie tym sie sugerowalam, bardziej chodzilo mi czy jest sens czesc badan zrobic w tym cyklu, a czesc z poczatkiem przyszlego, czy wszystko w musi byc w jednymDlaczego?
Na pierwszej stronie w pierwszym poście masz napisane które badania robić w 3-5dc a które możesz wykonac w pozostałe dni![]()

hachette
zdecydowanie lepiej wszystko w jednym ale jak nie masz możliwości to zrób w dwóch różnychtak, tak widzialam wlasnie tym sie sugerowalam, bardziej chodzilo mi czy jest sens czesc badan zrobic w tym cyklu, a czesc z poczatkiem przyszlego, czy wszystko w musi byc w jednym![]()
za pozno zaczelam szukac informacji na temat czy nalezy to w odpowiednim dniu zrobic i dzis juz 7d.c. takze sie spoznilam, dziwne tylko ze lekarz nic na ten temat nie wspomnialzdecydowanie lepiej wszystko w jednym ale jak nie masz możliwości to zrób w dwóch różnychpod warunkiem, ze po drodze nic się nie wydarzy typu poważna choroba, nowe leki itd to wynik powinien być względnie wymierny
![]()

Bolilol
a on Ci kazał zrobić te badania? Jak tak, to należy mu się żółta kartka, to podstawowa informacjaza pozno zaczelam szukac informacji na temat czy nalezy to w odpowiednim dniu zrobic i dzis juz 7d.c. takze sie spoznilam, dziwne tylko ze lekarz nic na ten temat nie wspomnial![]()
reklama
Avy
Piszę, żeby pochwalić się wynikami.
Prolaktyna 9,26 (norma 5,97-29,94), testosteron 2,43 (norma 0,22-2,90). Przy moim PCOSie to chyba nie najgorzej, co? Czekam jeszcze na wynik homocysteiny.
Dzisiaj zaczynam nowy cykl (pierwszy ze stymulacją). Trzymajcie kciuki!
Prolaktyna 9,26 (norma 5,97-29,94), testosteron 2,43 (norma 0,22-2,90). Przy moim PCOSie to chyba nie najgorzej, co? Czekam jeszcze na wynik homocysteiny.
Dzisiaj zaczynam nowy cykl (pierwszy ze stymulacją). Trzymajcie kciuki!