Chciałabym was jeszcze zapytać czy któraś z was słyszała lub miała do czynienia z sytuacja gdy owulacja była po stronie nie drożnego / chorego/ braku tego jajowodu a mimo to ciaza byla . Jakiekolwiek informacje na temat przechwytywania jajeczka przez drozny/zdrowy jajowod ?
reklama
Hej. 29 lat, starania o drugie od ponad dwóch lat. Na swoim koncie mam kilka poronień -ostatnie poronienie w grudniu ubiegłego roku. Ciąża pozamaciczna -laparoskopia z usunięciem lewego jajowodu. Hsg - prawy drożny. Mutacja mthfr i pai1. Duphaston od 16dc, heparyna przy podejrzeniu ciąży. Cykle zwykle 33-35dni, poprzedni 23dni a w tym pierwszy raz w życiu bardzo delikatnie plamie od 5 dni , aktualnie 27dc. Owu była, temp skoczyła, liczę na to, że te plamienie coś zwiastuje. Życzę sukcesów wszystkim staraczkom 

Zazuu
Fanka BB :)
W sensie witaminę a i e? Tak, jem sobie już od miesiąca.
Ja to we wtorek jeszcze mam konsultację z diabetologiem, bo chce mi metę odstawić skoro nie pomogła i nie zaszłam w ciążę. Akurat zrobię sobie wolne okno lekowe na te świństwa od immunologa.
Jakbyś badała jakims cudem proga po owu i nie byłabyś nafaszerowana dodatkowym progiem to będę wdzięczna za info jak wypadł

Zazuu
Chciałabym was jeszcze zapytać czy któraś z was słyszała lub miała do czynienia z sytuacja gdy owulacja była po stronie nie drożnego / chorego/ braku tego jajowodu a mimo to ciaza byla . Jakiekolwiek informacje na temat przechwytywania jajeczka przez drozny/zdrowy jajowod ?
Mam na koncie 3 takie ciążę
lady_in_blue
A są jakieś przesłanki świadczące o tym, że wypadnie lepiejJakbyś badała jakims cudem proga po owu i nie byłabyś nafaszerowana dodatkowym progiem to będę wdzięczna za info jak wypadł![]()
Czysto teoretycznie to jest cykl, w którym nie będę faszerowana niczym ale też nie mam USG więc nie obiecuję, że uda mi się wyłapać owu
Zazuu
A są jakieś przesłanki świadczące o tym, że wypadnie lepiej?
Czysto teoretycznie to jest cykl, w którym nie będę faszerowana niczym ale też nie mam USG więc nie obiecuję, że uda mi się wyłapać owu.
Moja teoria tak głosi, ale brak badań nie pozwala jej zatwierdzić

Madame JS
A masz jakieś "przecieki" na temat tego, ile może trwać przerwa? Rozumiem, że w zależności od metody, ale jakie są widełki?ale zostały już ostatnie, okres i operacjaI teraz pytanie ile jeszcze przerwy po operacji…
Madame JS
Może bardziej dla kontroli nad cyklem...? Taki przynajmniej cel był u mnie...a skąd lekarz wpadł na stymulację, jeśli masz swoje owulki? Jestem ciekawa jak to ma pomóc…
pluto_nova
Moderator
nie wiem nic, bo mój lekarz po histero musiał lecieć na operację i nawet skierowania do szpitala mi nie wypisał. Kazał się przypomnieć smsem na drugi dzień i tak naprawdę umawialiśmy się przez telefon na szybko, żeby mógł wystawić skierowanieA masz jakieś "przecieki" na temat tego, ile może trwać przerwa? Rozumiem, że w zależności od metody, ale jakie są widełki?

reklama
pluto_nova
Moderator
ja zawsze myślałam, że stymulacja to tylko wtedy jak się nie ma owuMoże bardziej dla kontroli nad cyklem...? Taki przynajmniej cel był u mnie...