reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Chciałabym was jeszcze zapytać czy któraś z was słyszała lub miała do czynienia z sytuacja gdy owulacja była po stronie nie drożnego / chorego/ braku tego jajowodu a mimo to ciaza byla . Jakiekolwiek informacje na temat przechwytywania jajeczka przez drozny/zdrowy jajowod ?

reklama
Hej. 29 lat, starania o drugie od ponad dwóch lat. Na swoim koncie mam kilka poronień -ostatnie poronienie w grudniu ubiegłego roku. Ciąża pozamaciczna -laparoskopia z usunięciem lewego jajowodu. Hsg - prawy drożny. Mutacja mthfr i pai1. Duphaston od 16dc, heparyna przy podejrzeniu ciąży. Cykle zwykle 33-35dni, poprzedni 23dni a w tym pierwszy raz w życiu bardzo delikatnie plamie od 5 dni , aktualnie 27dc. Owu była, temp skoczyła, liczę na to, że te plamienie coś zwiastuje. Życzę sukcesów wszystkim staraczkom ❤️

W sensie witaminę a i e? Tak, jem sobie już od miesiąca. :D

Ja to we wtorek jeszcze mam konsultację z diabetologiem, bo chce mi metę odstawić skoro nie pomogła i nie zaszłam w ciążę :p. Akurat zrobię sobie wolne okno lekowe na te świństwa od immunologa.

Jakbyś badała jakims cudem proga po owu i nie byłabyś nafaszerowana dodatkowym progiem to będę wdzięczna za info jak wypadł😅😂

Chciałabym was jeszcze zapytać czy któraś z was słyszała lub miała do czynienia z sytuacja gdy owulacja była po stronie nie drożnego / chorego/ braku tego jajowodu a mimo to ciaza byla . Jakiekolwiek informacje na temat przechwytywania jajeczka przez drozny/zdrowy jajowod ?

Mam na koncie 3 takie ciążę

Jakbyś badała jakims cudem proga po owu i nie byłabyś nafaszerowana dodatkowym progiem to będę wdzięczna za info jak wypadł😅😂
A są jakieś przesłanki świadczące o tym, że wypadnie lepiej :D?
Czysto teoretycznie to jest cykl, w którym nie będę faszerowana niczym ale też nie mam USG więc nie obiecuję, że uda mi się wyłapać owu :D.

A masz jakieś "przecieki" na temat tego, ile może trwać przerwa? Rozumiem, że w zależności od metody, ale jakie są widełki?
nie wiem nic, bo mój lekarz po histero musiał lecieć na operację i nawet skierowania do szpitala mi nie wypisał. Kazał się przypomnieć smsem na drugi dzień i tak naprawdę umawialiśmy się przez telefon na szybko, żeby mógł wystawić skierowanie 🙆‍♀️ Wszystko na wariackich papierach 😂

reklama
Do góry