reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

reklama
Potrzebuje porady
Dziś byłam na monitoringu, 10 dzień cyklu i prawy jajnik jest już po owulacji. W lewym jajniku pęcherzyk 16x19, endometrium 7. Do tej pory owulacja zawsze między 12 a 14 dc i tylko z jednego jajnika.
lekarz zlecił od razu estradiol, ale przypisał Ovitrelle i mam wziąć jutro.
Nie ukrywam ze pomimo 3 lat staran pierwszy raz mam taka sytuacje, dlatego chciałam zapytać czy ktoras z Was miała tak? Czy cykl był udany?
Dziękuje za podzielenie się swoimi historiami lub przemyśleniami 😊
a po pierwszej drożności wszystko było ok?
U mnie się tak zdarzyło, że miałam dwie owulację z dwóch różnych jajników, albo 3 pęcherzyki z jednego ale niestety ciąży nie udało się uzyskać.
Ale trzymam kciuki za powodzenie Twojego cyklu 🤞🤞😏

U mnie się tak zdarzyło, że miałam dwie owulację z dwóch różnych jajników, albo 3 pęcherzyki z jednego ale niestety ciąży nie udało się uzyskać.
pytałam Cię co prawda o to wczoraj na kreskach, ale odpowiedź mogła mi umknąć przez łzy w oczach że śmiechu przy przedzieraniu się przez rozmowy o 💩, więc wybacz że się powtarzam: te dwie owulacje miałaś w jakim odstępie czasowym? To były godziny czy dni? Brałaś wtedy ovi czy pęcherzyki z obu stron same pękły?

Po pierwszej drożności wyszło ze niby drożne aczkolwiek mam mieszane uczucia. Wykonywał mi ja lekarz który był nastawiony na pieniądze i cały czas w głowie mętlik czy one są wiarygodne

pytałam Cię co prawda o to wczoraj na kreskach, ale odpowiedź mogła mi umknąć przez łzy w oczach że śmiechu przy przedzieraniu się przez rozmowy o 💩, więc wybacz że się powtarzam: te dwie owulacje miałaś w jakim odstępie czasowym? To były godziny czy dni? Brałaś wtedy ovi czy pęcherzyki z obu stron same pękły?
odpowiadałam 😁 brałam ovi mimo tego, że według lekarza jeden właśnie pękał bo był nieregularny a po paru godzinach od ovi bolał mnie drugi jajnik i lekarz mówił, że właśnie wtedy pękł drugi 😏

Potrzebuje porady
Dziś byłam na monitoringu, 10 dzień cyklu i prawy jajnik jest już po owulacji. W lewym jajniku pęcherzyk 16x19, endometrium 7. Do tej pory owulacja zawsze między 12 a 14 dc i tylko z jednego jajnika.
lekarz zlecił od razu estradiol, ale przypisał Ovitrelle i mam wziąć jutro.
Nie ukrywam ze pomimo 3 lat staran pierwszy raz mam taka sytuacje, dlatego chciałam zapytać czy ktoras z Was miała tak? Czy cykl był udany?
Dziękuje za podzielenie się swoimi historiami lub przemyśleniami 😊
Nie miałam tak nigdy, ale chciałabym 😀 rany, mieć dwie szanse w jednym cyklu, czad 🤩

Hej dziewczyny😊
Na forum jestem całkiem nowa. Mam 30 lat, mąż 35. O maleństwo staramy się od 2020 roku bezskutecznie. Chyba wszystkie możliwe badania wykonane, jestem po 4 nieudanych inseminacjach, ale dopiero gdy trafiłam do innego lekarza okazało się, ze były bez sensu bo moje hormony były nieuregulowane. Na stałe przyjmuje euthyrox 50, dostinex, tardyferon i dekristol.
Przy kolejnym cyklu czeka mnie kolejne badanie drożności jajowodów
Właśnie dostałam wynik estradiol to 350 pg/ml. Ale bladego pojęcia nie mam co to oznacza 🫣

reklama
Do góry