reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Mam zrobioną tarczycę, krzywą cukrową i hormony inne oznaczane w różnych dniach cyklu i wszystko w porządku :) u mnie może być problem z żelazem i witaminami grupy B, bo nie jem mięsa i cieszę się, że ktoś na to wpadł.
Z nasieniem to właśnie chyba wolę suplementować męża i nie wiedzieć, bo wiem, że na niego złe wyniki by od razu źle wpłynęły psychicznie :( Twój partner coś łyka?
A badałaś poziom witaminy B12, kwasu foliowego? Bo to akurat warto zbadać razem z homocysteiną, żelazem i ferrytyną. I nie suplementować tego na czuja tylko na podstawie wyników badań. Masz mutację MTHFR? Może powinnaś suplementować metylowane formy witamin a nie zwykle :). Tak tylko strzelam w to co wiem. Ja odkąd suplementuję metylowane witaminy B i witaminę C to mam mega wyniki żelaza itd.

Mój mąż badał nasienie i wszystko jest ok ale mimo tego na wszelki wypadek bierze witaminę D (to akurat miał ciut niskie jak ostatnio badał, dlatego bierze większa dawkę), tran, Macę i Fertilman Plus (pół dawki zalecanej przez producenta, bo z wynikami wszystko ok i to tylko na wszelki wypadek - tak zalecał lekarz).

reklama
Hej Dziewczyny, jestem nowa i witam się z Wami :)
33 lata, staramy się o pierwsze dziecko od pół roku. Na początku "na luzaku", od grudnia luz trochę mnie opuścił.
Niedoczynność tarczycy zbijana euthyroxem, biorę kompleks witaminy B (kwas foliowy), Wit D, żelazo doraźnie, probiotyk.
Cykle dość długie (około 35 dni). W ostatnim cyklu wyraźnie zauważalna owulacja poprzez śluz typowy dla tych dni. Oczywiście działaliśmy, a do okresu według obliczeń pozostał tydzień. Kilka dni temu nietypowe jak dla mnie kłucie w jajniku, upierdliwe, trwające w sumie dwa dni. To tylko skrótowy opis mojej sytuacji.
Pozdrawiam, życzę owocnych starań ☺️🍀

Ostatnia edycja:
Ja po wizycie. Nic narazie nie wskazuje na pozamaciczna. Chociaż owulacja była po niedroznej stronie 😫 Pecherzyk ciążowy malusieńki jest w macicy, ma 6mm, ale ponoć dobrze ze już w ogóle coś widać tak szybko. macica i szyjka są ciążowe, endometrium grubiutkie 16mm. Natomiast nic nie jest pewne na tym etapie, bo czasem przy pozamacicznej w macicy się często tworzy pseudo-pecherzyk. Trzeba czekać 🙉 31.01. kolejne usg.
Jeżu drogi, ja tam wierze w kosmiczne energię i jeśli czegoś się chce to to się przyciąga i Ty przyciągasz dzidziora na swiat !!!

Szykuj się macico!
Tylko dobre myśli , bo inaczej zwariować można na tym świecie🙏

Zycze Ci żeby szybko dni mijały do USG ❤️

gdizes teraz wyczytałam ze każda godzina wcześniej to dodajesz 0.1 a jak później to odejmujesz 0.1[emoji2370]

Pytasz to odpowiadam. U mnie się to co wyczytalas nie sprawdza. Poza tym to bez sensu co przeczytałaś, bo człowiek osiaga najniższa temperaturę gdzieś pomiedzy nocą a ranem (w takim ogólnym ujęciu [emoji28])
wiec im później wstanie, tym teoretycznie temp będzie wyższa, a nie niższa - tak jak Ty napisałaś.*

Zobacz załącznik 1360668

* oczywiście zależy to od rytmu dobowego, od tego kiedy dany człowiek chodzi spad i wstaje, w jakich porach jest zwykle aktywny, co je, pije itp. Dlatego nie ma jednego wzoru dla wszystkich [emoji6] zaznacz, ze pomiar po 3 godzinach, obserwuj i wyciągaj wnioski z własnego przypadku. Tu się nie da porównać do innych.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :) miłego weekendu dla wszystkich staraczek 💚

Test w 28dc i 14dpo biały jak mój zadek w zimie wiec oficjalnie staję się staraczką 2022 🥳😩 od tego cyklu wdrażam acc rownolegle z aromkiem, dawka aromka pozostaje 2x1, natomiast acc mam przyjmować 3x1. Najprawdopodobniej w tym miesiącu wyśle starego na powtórne badania nasienia i cóż, jako że horyzont coooooraz dalej to chyba czas po mału wdrażać się w temat ivf i rozglądać się za klinikami🙄

Dzień dobry :) miłego weekendu dla wszystkich staraczek 💚

Test w 28dc i 14dpo biały jak mój zadek w zimie wiec oficjalnie staję się staraczką 2022 🥳😩 od tego cyklu wdrażam acc rownolegle z aromkiem, dawka aromka pozostaje 2x1, natomiast acc mam przyjmować 3x1. Najprawdopodobniej w tym miesiącu wyśle starego na powtórne badania nasienia i cóż, jako że horyzont coooooraz dalej to chyba czas po mału wdrażać się w temat ivf i rozglądać się za klinikami🙄
miłego, miłego ja dzisiaj służę ojczyźnie 😂

reklama
gdizes teraz wyczytałam ze każda godzina wcześniej to dodajesz 0.1 a jak później to odejmujesz 0.1🤷🏻‍♀️
dlatego ja mam ustawiony budzik na weekend na pomiar tak jak w tygodniu, mierzę, zapisuję i idę spać dalej i moje pomiary są jak ta lala 😂 Tylko podczas @ nie mierzę 😝

Załączniki

• 60017b26-aa83-42f8-88e1-279a03a9768b.jpg
    60017b26-aa83-42f8-88e1-279a03a9768b.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 58
Do góry