lady_in_blue
Fanka BB :)
A badałaś poziom witaminy B12, kwasu foliowego? Bo to akurat warto zbadać razem z homocysteiną, żelazem i ferrytyną. I nie suplementować tego na czuja tylko na podstawie wyników badań. Masz mutację MTHFR? Może powinnaś suplementować metylowane formy witamin a nie zwykle . Tak tylko strzelam w to co wiem. Ja odkąd suplementuję metylowane witaminy B i witaminę C to mam mega wyniki żelaza itd.Mam zrobioną tarczycę, krzywą cukrową i hormony inne oznaczane w różnych dniach cyklu i wszystko w porządku u mnie może być problem z żelazem i witaminami grupy B, bo nie jem mięsa i cieszę się, że ktoś na to wpadł.
Z nasieniem to właśnie chyba wolę suplementować męża i nie wiedzieć, bo wiem, że na niego złe wyniki by od razu źle wpłynęły psychicznie Twój partner coś łyka?
Mój mąż badał nasienie i wszystko jest ok ale mimo tego na wszelki wypadek bierze witaminę D (to akurat miał ciut niskie jak ostatnio badał, dlatego bierze większa dawkę), tran, Macę i Fertilman Plus (pół dawki zalecanej przez producenta, bo z wynikami wszystko ok i to tylko na wszelki wypadek - tak zalecał lekarz).