reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Mam zrobioną tarczycę, krzywą cukrową i hormony inne oznaczane w różnych dniach cyklu i wszystko w porządku :) u mnie może być problem z żelazem i witaminami grupy B, bo nie jem mięsa i cieszę się, że ktoś na to wpadł.
Z nasieniem to właśnie chyba wolę suplementować męża i nie wiedzieć, bo wiem, że na niego złe wyniki by od razu źle wpłynęły psychicznie :( Twój partner coś łyka?
A badałaś poziom witaminy B12, kwasu foliowego? Bo to akurat warto zbadać razem z homocysteiną, żelazem i ferrytyną. I nie suplementować tego na czuja tylko na podstawie wyników badań. Masz mutację MTHFR? Może powinnaś suplementować metylowane formy witamin a nie zwykle :). Tak tylko strzelam w to co wiem. Ja odkąd suplementuję metylowane witaminy B i witaminę C to mam mega wyniki żelaza itd.

Mój mąż badał nasienie i wszystko jest ok ale mimo tego na wszelki wypadek bierze witaminę D (to akurat miał ciut niskie jak ostatnio badał, dlatego bierze większa dawkę), tran, Macę i Fertilman Plus (pół dawki zalecanej przez producenta, bo z wynikami wszystko ok i to tylko na wszelki wypadek - tak zalecał lekarz).

reklama
Hej Dziewczyny, jestem nowa i witam się z Wami :)
33 lata, staramy się o pierwsze dziecko od pół roku. Na początku "na luzaku", od grudnia luz trochę mnie opuścił.
Niedoczynność tarczycy zbijana euthyroxem, biorę kompleks witaminy B (kwas foliowy), Wit D, żelazo doraźnie, probiotyk.
Cykle dość długie (około 35 dni). W ostatnim cyklu wyraźnie zauważalna owulacja poprzez śluz typowy dla tych dni. Oczywiście działaliśmy, a do okresu według obliczeń pozostał tydzień. Kilka dni temu nietypowe jak dla mnie kłucie w jajniku, upierdliwe, trwające w sumie dwa dni. To tylko skrótowy opis mojej sytuacji.
Pozdrawiam, życzę owocnych starań ☺️🍀

Ostatnia edycja:
Ja po wizycie. Nic narazie nie wskazuje na pozamaciczna. Chociaż owulacja była po niedroznej stronie 😫 Pecherzyk ciążowy malusieńki jest w macicy, ma 6mm, ale ponoć dobrze ze już w ogóle coś widać tak szybko. macica i szyjka są ciążowe, endometrium grubiutkie 16mm. Natomiast nic nie jest pewne na tym etapie, bo czasem przy pozamacicznej w macicy się często tworzy pseudo-pecherzyk. Trzeba czekać 🙉 31.01. kolejne usg.
Jeżu drogi, ja tam wierze w kosmiczne energię i jeśli czegoś się chce to to się przyciąga i Ty przyciągasz dzidziora na swiat !!!

Szykuj się macico!
Tylko dobre myśli , bo inaczej zwariować można na tym świecie🙏

Zycze Ci żeby szybko dni mijały do USG ❤️

gdizes teraz wyczytałam ze każda godzina wcześniej to dodajesz 0.1 a jak później to odejmujesz 0.1[emoji2370]

Pytasz to odpowiadam. U mnie się to co wyczytalas nie sprawdza. Poza tym to bez sensu co przeczytałaś, bo człowiek osiaga najniższa temperaturę gdzieś pomiedzy nocą a ranem (w takim ogólnym ujęciu [emoji28])
wiec im później wstanie, tym teoretycznie temp będzie wyższa, a nie niższa - tak jak Ty napisałaś.*

Zobacz załącznik 1360668

* oczywiście zależy to od rytmu dobowego, od tego kiedy dany człowiek chodzi spad i wstaje, w jakich porach jest zwykle aktywny, co je, pije itp. Dlatego nie ma jednego wzoru dla wszystkich [emoji6] zaznacz, ze pomiar po 3 godzinach, obserwuj i wyciągaj wnioski z własnego przypadku. Tu się nie da porównać do innych.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :) miłego weekendu dla wszystkich staraczek 💚

Test w 28dc i 14dpo biały jak mój zadek w zimie wiec oficjalnie staję się staraczką 2022 🥳😩 od tego cyklu wdrażam acc rownolegle z aromkiem, dawka aromka pozostaje 2x1, natomiast acc mam przyjmować 3x1. Najprawdopodobniej w tym miesiącu wyśle starego na powtórne badania nasienia i cóż, jako że horyzont coooooraz dalej to chyba czas po mału wdrażać się w temat ivf i rozglądać się za klinikami🙄

Dzień dobry :) miłego weekendu dla wszystkich staraczek 💚

Test w 28dc i 14dpo biały jak mój zadek w zimie wiec oficjalnie staję się staraczką 2022 🥳😩 od tego cyklu wdrażam acc rownolegle z aromkiem, dawka aromka pozostaje 2x1, natomiast acc mam przyjmować 3x1. Najprawdopodobniej w tym miesiącu wyśle starego na powtórne badania nasienia i cóż, jako że horyzont coooooraz dalej to chyba czas po mału wdrażać się w temat ivf i rozglądać się za klinikami🙄
miłego, miłego ja dzisiaj służę ojczyźnie 😂

reklama
gdizes teraz wyczytałam ze każda godzina wcześniej to dodajesz 0.1 a jak później to odejmujesz 0.1🤷🏻‍♀️
dlatego ja mam ustawiony budzik na weekend na pomiar tak jak w tygodniu, mierzę, zapisuję i idę spać dalej i moje pomiary są jak ta lala 😂 Tylko podczas @ nie mierzę 😝

Załączniki

• 60017b26-aa83-42f8-88e1-279a03a9768b.jpg
    60017b26-aa83-42f8-88e1-279a03a9768b.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 49
Do góry