reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Kiedy testujesz? Ja mam termin miesiączki na wtorek i korci mnie zrobić test jutro, ale nie wiem czy nie za wcześnie.
W niedzielę, termin mam na wtorek/środę. Tylko, że ja miałam potwierdzoną owulację więc mam pewność, że była 11/12 stycznia.
Zatestować możesz, tylko w razie negatywnego wyniku musisz pamiętać, że może być zbyt wcześnie. 😉

reklama
Rozumiem w 100%. No u nas z tym nasieniem to góry i doliny. Mój też pije sok pomidorowy, olej lniany, z czarnuszki, je orzechy, ja mu przemycam dużo warzyw. Bierze leż leki stymulujące.
Będę trzymać kcuki, zeby wyniki sie poprawiły.
A jaka u Was koncentracja, ilość ruch postepowy i morfologia?
Jeśli chodzi o wyniki z 08.10 to tak: 0% plemnikow o prawidłowej budowie, lepkość była kiepska więc pije ACC, 3% plemnikow jest ruchliwa i do tego jest ich mało bo tylko 5 milionów. Lekarz mowil, że nie musi być ich dużo tylko żeby były silne i to wystarczy. Mąż jako dziecko miał problem z jądrami, bo nie chciały zejść a jako nastolatek brał silne leki na trądzik i się zastanawiamy czy to nie przez to są teraz problemy.

W niedzielę, termin mam na wtorek/środę. Tylko, że ja miałam potwierdzoną owulację więc mam pewność, że była 11/12 stycznia.
Zatestować możesz, tylko w razie negatywnego wyniku musisz pamiętać, że może być zbyt wcześnie. 😉
Tak wiem 🙂 waham się mocno czy robic czy odpuścić i niech się dzieje wola nieba. A za Ciebie trzymam kciuki!🥰 niech ten Nowy Rok będzie pomyślny dla Ciebie🥰

Jeśli chodzi o wyniki z 08.10 to tak: 0% plemnikow o prawidłowej budowie, lepkość była kiepska więc pije ACC, 3% plemnikow jest ruchliwa i do tego jest ich mało bo tylko 5 milionów. Lekarz mowil, że nie musi być ich dużo tylko żeby były silne i to wystarczy. Mąż jako dziecko miał problem z jądrami, bo nie chciały zejść a jako nastolatek brał silne leki na trądzik i się zastanawiamy czy to nie przez to są teraz problemy.
No to faktycznie słabe wyniki :( no ale powiem Ci, ze my lekami, dietą i suplami bardzo poprawiliśmy, z koncentracji 3mln teraz mamy 17. Ruch już nie pamiętam, ale też się dużo poprawił. Trzymam kciuki <3

No to faktycznie słabe wyniki :( no ale powiem Ci, ze my lekami, dietą i suplami bardzo poprawiliśmy, z koncentracji 3mln teraz mamy 17. Ruch już nie pamiętam, ale też się dużo poprawił. Trzymam kciuki <3
No co Ty gadasz? To niezła poprawa. A moge zapytać o suplementy? I cos więcej odnośnie diety tez 🙂

No co Ty gadasz? To niezła poprawa. A moge zapytać o suplementy? I cos więcej odnośnie diety tez 🙂
To już napiszę Ci wszystko dokładnie. :D
Pierwsze wyniki: koncentracja 3 mln/ml, ilość 16 mln, ruch postępowy 24%, morfologii nie oznaczono
Ostatnie wyniki: koncentracja 17mln.ml, ilość 93 mln, ruch postępowy 35%, morfologia 1%

No i działania
Mąż zaczął się więcej ruszać, chodził na basen, ćwiczył przed yt, spacery. Rzucił okazjonalne palenie i ogarniczył alkohol. Po domu chodzi bez gaci (w luźnych spodenkach), śpi też bez majtek. Nie trzyma telefonu w kieszeni ani laptopa na kolanach. Jak bierze prysznic, to polewa jajka chłodną wodą. Do diety wciskam dużo warzyw wszędzie gdzie się da, trochę owoców, orzechy brazylijski, pestki dyni, migdały, słonecznik. Jemy dużo kiełków i staram się przemycać strączki. Urozmaiciłam dietę w kasze, ryż i makaron pełnoziarnisty. Codziennie szklanka soku pomidoroego z łyżeczką oleju lnianego i oleju z czarnuszki (kiedyś jadł nasiona z czarnuszki). Mam szczęście, że mój mąż naprawde dzielnie to wszystko znosi.
Ale też nie daliśmy się zwariować, musimy żyć. Zdarza nam się zjeść kfc, napić się piwa, czy zjeść jakieś tłuste rzeczy.
Suplementy to sama komponowałam, co tam wyczytałam w necie. Na początku brał ten fertil ON. Teraz bierze wszystkie suple oddzielnie a są to: koenzym q10 (w formie ubichinolu!), maca, cynk, kwasy omega 3, inozytol, kwas foliowy, glutation, witamina C 2x500 (nie warto brać 100 naraz bo to się nie wchłonie), zestaw witamin B, astaksantyna, L karnityna. Wiem, że dużo tego i pewnie część ludzi powie, ze to głupota, ale trudno, tonący brzytwy sę chwyta.
Jednak pewnie największą rolę tutaj leki stymulujące. Mój mąż bierze Clostylbegyt oraz agapurin.

No i to chyba z grubsza nasze działania :)

reklama
Do góry