reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
@Ladycarooo bardzo mi przykro z powodu straty kociaka 😥🥺 wiem co to znaczy niestety mój kociak 3 lata temu też zginął potrącony przez samochód i do tej pory jak mi się przypomni to płaczę. Bardzo kocham zwierzęta i każda taka smutna historia przyprawia mnie o płacz i ból serca.

W Niemczech tez jest długi weekend :D chociaż o ile rozumiem świętowanie Zesłania Ducha Świętego to nie wiem o co chodzi z tym drugim dniem Zielonych Świątek i dlaczego na zachodzie jest wolne a u nas nie :D

Właśnie dlatego, ze mieszkamy ze sobą i nie dostalibysmy rozgrzeszenia. Tak samo maja np. pary po slubie cywilnym czy pary z dzieckiem.
Raz właśnie zastanowiła mnie jedna rzecz: koleżanka nie dostała rozgrzeszenia właśnie będąc po ślubie cywilnym - ale jej mąż był właśnie przez rok na misji jako żołnierz... więc go miała nie widzieć praktycznie do ślubu kościelnego. W sumie mógł jej ksiądz dać to rozgrzeszenie na Wielkanoc, bo męża w domu nie było, więc się mogła poprawiać...;-) Z drugiej strony to jest ksiądz, który odmówił ochrzczenia dziecka parze, która nie ma ślubu kościelnego. To nawet moim rodzicom w zamierzchłych czasach w Polsce ksiądz nie odmówił!

reklama
W Niemczech tez jest długi weekend :D chociaż o ile rozumiem świętowanie Zesłania Ducha Świętego to nie wiem o co chodzi z tym drugim dniem Zielonych Świątek i dlaczego na zachodzie jest wolne a u nas nie :D
Dodając do tego, że mamy w tym laickim kraju takich świąt mnóstwo.. a do tego w Alzacji jeszcze więcej, bo to pozostałości po Niemczech. Tak jest np. z nauką religii również - gdy tereny stały się francuskie, wszyscy zapomnieli o anulowaniu prawa o nauczaniu religii w szkołach. I tak jest do dziś: obowiązkowa religia, ale do wyboru: katolicka, protestancka, żydowska lub etyka.

Do góry