reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Bez sensu. Co za chamskie zachowanie. Ja bym nie pojechała 🙂

Też się noszę z taką myślą... I teraz będę sobie wizualizować cudowny scenariusz: w niedzielę mój test pokaże dwie kreski, więc po tygodniu na pewno będę już mieć objawy ciążowe, także na żadne urodziny nie jadę, szykuję buciki z napisem "dla cioci"... :rofl:

Ostatnia edycja:
reklama
Raz właśnie zastanowiła mnie jedna rzecz: koleżanka nie dostała rozgrzeszenia właśnie będąc po ślubie cywilnym - ale jej mąż był właśnie przez rok na misji jako żołnierz... więc go miała nie widzieć praktycznie do ślubu kościelnego. W sumie mógł jej ksiądz dać to rozgrzeszenie na Wielkanoc, bo męża w domu nie było, więc się mogła poprawiać...;-) Z drugiej strony to jest ksiądz, który odmówił ochrzczenia dziecka parze, która nie ma ślubu kościelnego. To nawet moim rodzicom w zamierzchłych czasach w Polsce ksiądz nie odmówił!
Moja przyjaciółka z mężem mają tylko cywilny - ksiądz im pozwolił, uznał że widzi wolę poprawy i że ważne że rodzice chrzestni spełniają wszystkie wymogi (tak i ujęło go to, że brat matki chrzestnej jest księdzem - tylko nie wiem, po co było mu o tym wspominać ;))

Dodając do tego, że mamy w tym laickim kraju takich świąt mnóstwo.. a do tego w Alzacji jeszcze więcej, bo to pozostałości po Niemczech. Tak jest np. z nauką religii również - gdy tereny stały się francuskie, wszyscy zapomnieli o anulowaniu prawa o nauczaniu religii w szkołach. I tak jest do dziś: obowiązkowa religia, ale do wyboru: katolicka, protestancka, żydowska lub etyka.
Bo Alzacja i Lotaryngia to takie niemieckie Wilno i Lwów ;)

A to ja jeszcze wbije kij w mrowisko skoro jesteśmy w temacie chrzcin. Uważam że chrzcenie dziecka w wieku niemowlęcym jest bez sensu. Moje dziecko samo zdecyduje czy chce należeć do jakiejś religii czy nie. Nie będziemy mu nic narzucać.
Wolność słowa i religii nie?

Myślę, że i tak zdecyduje. Wokoło sporo apostazji - ale są i chrzty osób dorosłych (w moim kościele niedawno odbył się chrzest pani wychowanej w religii żydowskiej).

heej, dawno mnie tutaj nie było.. mały detox od czytania ale nic w tym czasie się nie zmieniło...
miałam pierwszy cykl stymulowany i zastrzyk z oviterle, dzisiaj 8 dni po zastrzyku a mnie bolą plecy i ciągnie brzuch jak na miesiączkę... miałyście tak?

reklama
Do góry