reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

No tak, badanie kortyzolu najlepiej wykonać do 2 h po przebudzeniu podobno. Nie zmęczyć się przed badaniem (jedziemy a nie idziemy na piechote) dzień wcześniej warto dobrze się wyspać itp. Trochę jak z prolaktyną. Wogole ja miałam lekko podniesiona prolaktynę i kortyzol i okazało się że jak zbiłam kortyzol to spadła prolaktyna 🤷🏽‍♀️
A jak zbijaś koryzol? W ogóle to nie jest dla mnie dziwne bo ja mam hiperprolaktynenie czynnością i sporym winowajcą prawdopodobnie jest stres, a stres i korytyzol tez pewnie idą w parze - i mam wrażenie, że tworzy się takie błędne koło.

reklama
Cześć 😊 chciałam się przywitać i przy okazji zadać kilka pytań 😊 do tej pory zaglądałam do Was tylko czasami, ale przyszedł najwyższy czas, aby być z Wami na bieżąco.
Tak w skrócie to staramy się z mężem o maluszka prawie 2lata. Moje wyniki są niby ok, w przyszłym tygodniu czeka mnie badanie drożności jajowodów. Natomiast mąż ma słabe wyniki nasienia + żylaki. Polecicie gdzie w Krakowie lub okolicy mogę go umówić na usunięcie żylaków powrózka nasiennego, jakiego lekarza wybrać i czy da się to załatwić na NFZ?
Żylaki zawsze oznaczają bezpłodność ? Nawet jak sperma jest książkowa?

Ja melduje się z drugiego dnia w pracy i ilość formalnych problemów aż zaczyna mnie to śmieszyć 😂 jednocześnie utwierdza mnie w przekonaniu na jakiej dobrej drodze jestem w odzyskiwaniu siebie i swojej siły ;)
Ps. Zaczęłam lekko plamić także idzie okres! 🙏 Olewam te bete i czekam na okres, jak się do jutra nie rozkręci to najwyżej jutro pójdę.

A jak zbijaś koryzol? W ogóle to nie jest dla mnie dziwne bo ja mam hiperprolaktynenie czynnością i sporym winowajcą prawdopodobnie jest stres, a stres i korytyzol tez pewnie idą w parze - i mam wrażenie, że tworzy się takie błędne koło.
Ja tak samo właśnie. Ale jak badali mi kortyzol co 2h w nocy w szpitalu to prolaktyna rosła o 3 a kortyzol minimalnie. Stres to najgorsze świństwo.. 😤

Cześć dziewczyny, jestem po wizycie u mojej lekarki i wszystko w środku wygląda cud miód malina, oczywiście endometrium nie wygląda na ciążę więc odebrała mi ostatnią iskrę nadziei, że może jednak. Więc czekam na @ i rozpocznę 12 cs. Wyć mi się chce strasznie i bardzo bardzo psioczę na los, dlaczego ja, dlaczego znowu lipa itd. Mogłabym pisać bez końca bo mam w sobie morze smutku i emocji. 20 czerwca mam mieć cytologię i umówię drożność...
Wybaczcie jak na chwilę zniknę z forum ale dziś mam taki kryzys, że mnie to przerosło.😭

Cześć dziewczyny, jestem po wizycie u mojej lekarki i wszystko w środku wygląda cud miód malina, oczywiście endometrium nie wygląda na ciążę więc odebrała mi ostatnią iskrę nadziei, że może jednak. Więc czekam na @ i rozpocznę 12 cs. Wyć mi się chce strasznie i bardzo bardzo psioczę na los, dlaczego ja, dlaczego znowu lipa itd. Mogłabym pisać bez końca bo mam w sobie morze smutku i emocji. 20 czerwca mam mieć cytologię i umówię drożność...
Wybaczcie jak na chwilę zniknę z forum ale dziś mam taki kryzys, że mnie to przerosło.😭
Wiem, że to marne pocieszenie, ale każda z nas ma czasem takie chwilę zwątpienia. Jeśli potrzebujesz odpoczynku od forum, zrób to. Pozwól sobie na smutek i pozwól sobie przeżyć to wszystko tak jak potrzebujesz. Nie obwiniaj się o nic. Zobaczysz, że niedlugo przyjdzie nowa sila do działania.
Jesteśmy tu dla Ciebie, jeśli byś czegoś potrzebowała ❤️

Cześć dziewczyny. Wracam po 2 tygodniach, jeszcze nie nadrobiłam wszystkich stron a było ich ponad 250!😱
Mam do Was pytanie. Ostatnio robiłam krzywa cukrową i insulinowa.
Wynik był nast glukoza - 102 - 138- 106
Insulina 5 - 75 - 41
Bylam dzisiaj u diabetologa z tymi wynikami, stwierdzil, że mam hiperinsulinemie poposilkowa. I dostałam szereg badań do zrobienia, ale dopiero po stymulacji do ivf jak się nie powiedzie. I stwierdzil, że do tego czasu powinnam przejść na dietę niskowęglowodanowa, zrezygnować z owoców i wszystkich produktów zbożowych. Dosłownie Keto. Metforniny mi nie przepisal, bo stwierdzil że mam to skonsultować jeszcze z endokrynologiem.
Co o tym myślicie?

Hejo laski. Przyszły mi wyniki cytokin, wszystko prawie podwyższone albo poniżej normy. Jestem już ta przerażona, ze czekam tylko na poniedziałek i mam nadzieje, ze nie usłyszę jakiś złych wieści, i będę mogła się tutaj odezwać.
Czekamy jeszcze na wynik męża HLA -C podajże czy coś takiego. Mam nadzieje, ze u niego wszystko dobrze wyjdzie.
Ja jestem załamana 😞

reklama
Kurcze, strasznie mi przykro. Przytulam Cię ❤️ mam nadzieję, że poczujesz się lepiej i wrócą siły do dalszych starań ❤️

Do góry