reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Wiesz co gin powiedzial ze tylozgiecie ogolnie w niczym nie powinno przeszkadzać, ale jak go pociagnelam za jezyk i dodalam ze lezalam po z nogami do gory, to powiedzial ze mam robic na odwrot i lezec na brzuchu te pół godz 🤷‍♀️
I teraz będę sobie wkładać do durnego łba, ze może to przez to 😃

reklama
Ooo jak cudownie! Od dawna? Skąd ten pomysł?;)
4 lata temu rzuciłam wszystko w cholera w PL i przyjechałam do Barcelony, chcialam sobie zrobić przerwe 2-3 miesiące od pracy, uczyć się hiszpańskiego, mieć wakacje ale znalazłam prace po 2 tyg wiec juz tak zostałam 😁 a 2 lata temu wyprowadziłam się z Barcelony tu gdzie mieszkam ze względu na starego 🤷🏽‍♀️ i tak się żyje, siesta i fiesta 😁😁😁

4 lata temu rzuciłam wszystko w cholera w PL i przyjechałam do Barcelony, chcialam sobie zrobić przerwe 2-3 miesiące od pracy, uczyć się hiszpańskiego, mieć wakacje ale znalazłam prace po 2 tyg wiec juz tak zostałam 😁 a 2 lata temu wyprowadziłam się z Barcelony tu gdzie mieszkam ze względu na starego 🤷🏽‍♀️ i tak się żyje, siesta i fiesta 😁😁😁
A Stary to Hiszpan? ;)

Gin jak weszłam to to samo ze ta owulacja to jest taczej pozniej bla bla, ja juz niezadowolona bo obala moje teorie 🤣 jeszcze na cyto to samo cos za malo sluzu jak za 2 dni ma być owu... no i na usg mowi a jednak nie sluzu jest wystarczajaco w srodku, pecherzyk 20mm na lewym jajniku, endometrium 13 mm. W sobote ide sprawdzic czy pękł. Dostane tez skierowanie na hormony i morfologie.
Aaa i jeszcze ciekawostka, z tydzień temu zdiagnozowalam sobie tylozgiecie z googlami 🤣 ginowi nic nie mówiłam, a on na usg pierwsze co ze to mam 🙈 po cichu licze wiec ze sama sobie przeszkadzalam biorac po sexie tylek do gory🤦‍♀️ teraz mam lezec pół godz po na brzuchu
Tak się zastanawiam bo najpierw mnie grubość Twojego endo zachwyciła, potem zrobiło mi się smutno jak pomyślałam o moim (6,3 mm :(). A teraz się tak zastanawiam - ono nie jest trochę za grube jak na te faze cyklu?

I teraz będę sobie wkładać do durnego łba, ze może to przez to 😃
Ja właśnie znalazlam stare 3 wydruki z badan z ostatnich 4 lat i zawsze pierwsze zdanie trzon macicy w tylozgieciu, brawo ja😅

Oczywiście podkreślam, ze to bylo na zasadzie jak juz leze, to mam lezec w dobra stronę, więc nie przejmuj sie i po prostu sprobuj, może sie uda 🙂

Ałaaaa😲😲
A spróbowałaś przeliczyć sobie ile kcal jesz dziennie? Bo jednak jesli jest odpowiednia dieta pod katem io, zdrowa i ruch i nie działa, to może tu jest błąd i wystarczy obciąc albo dolozyc kcal?
Jestem na deficycie na 100%, ale nie głoduje, no to na logikę powinno spadać a stoi w miejscu ;) dietetyk nade mną ręce rozłożył ;) beznadziejny przypadek 🤷🏻‍♀️😬

Tak się zastanawiam bo najpierw mnie grubość Twojego endo zachwyciła, potem zrobiło mi się smutno jak pomyślałam o moim (6,3 mm :(). A teraz się tak zastanawiam - ono nie jest trochę za grube jak na te faze cyklu?
Gin nic nie mowił żeby bylo cos nie tak, ja tej kwestii nie ogarniam 🤷‍♀️ może któraś z bardziej doświadczonych dziewczyn mogłaby się wypowiedzieć?

Gin nic nie mowił żeby bylo cos nie tak, ja tej kwestii nie ogarniam 🤷‍♀️ może któraś z bardziej doświadczonych dziewczyn mogłaby się wypowiedzieć?
Mi teraz pierwsza ginekolog zaczęła dokładnie mierzyć i tylko ona na to zwróciła uwagę. Nikt nigdy nie zwrócił na to uwagi. Lekarze…

reklama
Do góry