reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

A ja nadal nie mam okresu, ale nie robiłam jeszcze testu ponownie. W weekend zrobię.
Jutro mam obronę i jestem cala sztywna ze strachu :/
Ps. Dziewczyny taki offtop. Macie prawo jazdy? Ile razy zdawałyście? Na czym oblewałyscie? To może coś zapamiętam :p
To też mnie czeka w przyszlym tygodniu - druga próba :/ dla mnie to mega ciężkie ale sobie wymyśliłam ze jak mam być mama to muszę mieć prawko, bo mieszkam na wygwizdowie i jak tu bombelka do szkoły odwozić? :p
Mi też wypada termin okresu w dzień obrony mgr :D przydałoby się wtedy zdać oba egzaminy heh

reklama
Tak tak, na pewno :) ciekawe w sumie czemu plamienia zdarzają się czasem później (mam na myśli te nie niebezpieczne plamienia). Może jakoś żyjątko się wgryza cały czas przez te pierwsze dni/tygodnie 😀
Czytałam,że jeśli kobieta ma grube endometrium, to potrafi się ono złuszczać w miejscach, gdzie nie ma zarodka, stąd złudne przypuszczenie, że ma się okres. Nie wiem na ile to prawda, przeczytałam kiedyś gdzieś na jakieś stronie.

Cześć Dziewczyny.
U mnie dzisiaj 14 dc (ostatni cykl trwał 40 dni ale owu była!).
Miała iść na pierwszy dzień monitoringu 18 dc. ale zwolnił się termin i idę dzisiaj zobaczyć czy coś rośnie, czy znowu długi cykl przede mną..
Jakie macie doświadczenia po podróżach/urlopach? Skraca Wam to cykl czy wydłuża?
4 dni byłam nad morzem, rower, spacery, winko :D Zastanawiam się jak na Was wpływają takie wycieczki.

Pozdrawiam :)

Cześć Dziewczyny.
Miała iść na pierwszy dzień monitoringu 18 dc. ale zwolnił się termin i idę dzisiaj zobaczyć czy coś rośnie, czy znowu długi cykl przede mną..
Jakie macie doświadczenia po podróżach/urlopach? Skraca Wam to cykl czy wydłuża?
4 dni byłam nad morzem, rower, spacery, winko :D Zastanawiam się jak na Was wpływają takie wycieczki.

Mi np w tamtym roku cykl się wydłużył. Pojechaliśmy nad morze od 6 DC to potem przedłużył mi się o 4 dni.

Mi np w tamtym roku cykl się wydłużył. Pojechaliśmy nad morze od 6 DC to potem przedłużył mi się o 4 dni.
Mi odkąd skrupulatnie monitoruje cykl nie zdarzyły się opóźnienia (przez wyjazdy wakacyjne), a byłam w ciągu tego roku starań 3 razy na wakacjach, co do wcześniejszych lat to nie wiem i raczej nie pamiętam, żeby coś się działo 🤷🏻‍♀️

No widzicie dziewczyny, tak ładnie Wam te prawka poszły a ja o ile z instruktorem pełen luz, tak na egzaminie nogi z waty i naprawdę zapominam jak się nazywam. Ostatnio wjechałam elegancko pod zakaz, mimo że byłam tam 6577665 razy wcześniej z instruktorem :( jakąś tragedia, zupełnie sobie nie umiem poradzić se stresem.
Szczerze to nawet ta obrona mnie mniej martwi niż to prawo jazdy :(
Myślałam ostatnio nawet czy by nie zażyć jakiś ziółek na uspokojenie.
Ale różnie one działają i nie chce być przyćpana. Słyszałam coś o czekoladzie też - nienawidzę słodyczy ale może sobie coś wciągnę czekoladowego dla kurażu w przyszłym tygodniu :D

Cześć Dziewczyny.

Mi zdarzyło się, że przesuwał mi się nieoczekiwanie cykl na wakacjach ale to raczej jak długo leciałam samolotem i zmieniała się strefa czasowa. W PL raczej tak nie mam.
A słuchajcie, czy którejś z Was po histeroskopii z wyciąganiem polipów skróciil się cykl?
Wcześniej miałam 30-32 a teraz mam 26-27.
To normalne ? Czy już menopauza? Atfuuu 😉

reklama
No widzicie dziewczyny, tak ładnie Wam te prawka poszły a ja o ile z instruktorem pełen luz, tak na egzaminie nogi z waty i naprawdę zapominam jak się nazywam. Ostatnio wjechałam elegancko pod zakaz, mimo że byłam tam 6577665 razy wcześniej z instruktorem :( jakąś tragedia, zupełnie sobie nie umiem poradzić se stresem.
Szczerze to nawet ta obrona mnie mniej martwi niż to prawo jazdy :(
Myślałam ostatnio nawet czy by nie zażyć jakiś ziółek na uspokojenie.
Ale różnie one działają i nie chce być przyćpana. Słyszałam coś o czekoladzie też - nienawidzę słodyczy ale może sobie coś wciągnę czekoladowego dla kurażu w przyszłym tyPrzed swoim egzaminem tak się stresowałam , ze mama dała mi wieczorem

Do góry