reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

A ja nadal nie mam okresu, ale nie robiłam jeszcze testu ponownie. W weekend zrobię.
Jutro mam obronę i jestem cala sztywna ze strachu :/
Ps. Dziewczyny taki offtop. Macie prawo jazdy? Ile razy zdawałyście? Na czym oblewałyscie? To może coś zapamiętam :p
To też mnie czeka w przyszlym tygodniu - druga próba :/ dla mnie to mega ciężkie ale sobie wymyśliłam ze jak mam być mama to muszę mieć prawko, bo mieszkam na wygwizdowie i jak tu bombelka do szkoły odwozić? :p
Mi też wypada termin okresu w dzień obrony mgr :D przydałoby się wtedy zdać oba egzaminy heh

reklama
Tak tak, na pewno :) ciekawe w sumie czemu plamienia zdarzają się czasem później (mam na myśli te nie niebezpieczne plamienia). Może jakoś żyjątko się wgryza cały czas przez te pierwsze dni/tygodnie 😀
Czytałam,że jeśli kobieta ma grube endometrium, to potrafi się ono złuszczać w miejscach, gdzie nie ma zarodka, stąd złudne przypuszczenie, że ma się okres. Nie wiem na ile to prawda, przeczytałam kiedyś gdzieś na jakieś stronie.

Cześć Dziewczyny.
U mnie dzisiaj 14 dc (ostatni cykl trwał 40 dni ale owu była!).
Miała iść na pierwszy dzień monitoringu 18 dc. ale zwolnił się termin i idę dzisiaj zobaczyć czy coś rośnie, czy znowu długi cykl przede mną..
Jakie macie doświadczenia po podróżach/urlopach? Skraca Wam to cykl czy wydłuża?
4 dni byłam nad morzem, rower, spacery, winko :D Zastanawiam się jak na Was wpływają takie wycieczki.

Pozdrawiam :)

Cześć Dziewczyny.
Miała iść na pierwszy dzień monitoringu 18 dc. ale zwolnił się termin i idę dzisiaj zobaczyć czy coś rośnie, czy znowu długi cykl przede mną..
Jakie macie doświadczenia po podróżach/urlopach? Skraca Wam to cykl czy wydłuża?
4 dni byłam nad morzem, rower, spacery, winko :D Zastanawiam się jak na Was wpływają takie wycieczki.

Mi np w tamtym roku cykl się wydłużył. Pojechaliśmy nad morze od 6 DC to potem przedłużył mi się o 4 dni.

Mi np w tamtym roku cykl się wydłużył. Pojechaliśmy nad morze od 6 DC to potem przedłużył mi się o 4 dni.
Mi odkąd skrupulatnie monitoruje cykl nie zdarzyły się opóźnienia (przez wyjazdy wakacyjne), a byłam w ciągu tego roku starań 3 razy na wakacjach, co do wcześniejszych lat to nie wiem i raczej nie pamiętam, żeby coś się działo 🤷🏻‍♀️

No widzicie dziewczyny, tak ładnie Wam te prawka poszły a ja o ile z instruktorem pełen luz, tak na egzaminie nogi z waty i naprawdę zapominam jak się nazywam. Ostatnio wjechałam elegancko pod zakaz, mimo że byłam tam 6577665 razy wcześniej z instruktorem :( jakąś tragedia, zupełnie sobie nie umiem poradzić se stresem.
Szczerze to nawet ta obrona mnie mniej martwi niż to prawo jazdy :(
Myślałam ostatnio nawet czy by nie zażyć jakiś ziółek na uspokojenie.
Ale różnie one działają i nie chce być przyćpana. Słyszałam coś o czekoladzie też - nienawidzę słodyczy ale może sobie coś wciągnę czekoladowego dla kurażu w przyszłym tygodniu :D

Cześć Dziewczyny.

Mi zdarzyło się, że przesuwał mi się nieoczekiwanie cykl na wakacjach ale to raczej jak długo leciałam samolotem i zmieniała się strefa czasowa. W PL raczej tak nie mam.
A słuchajcie, czy którejś z Was po histeroskopii z wyciąganiem polipów skróciil się cykl?
Wcześniej miałam 30-32 a teraz mam 26-27.
To normalne ? Czy już menopauza? Atfuuu 😉

reklama
No widzicie dziewczyny, tak ładnie Wam te prawka poszły a ja o ile z instruktorem pełen luz, tak na egzaminie nogi z waty i naprawdę zapominam jak się nazywam. Ostatnio wjechałam elegancko pod zakaz, mimo że byłam tam 6577665 razy wcześniej z instruktorem :( jakąś tragedia, zupełnie sobie nie umiem poradzić se stresem.
Szczerze to nawet ta obrona mnie mniej martwi niż to prawo jazdy :(
Myślałam ostatnio nawet czy by nie zażyć jakiś ziółek na uspokojenie.
Ale różnie one działają i nie chce być przyćpana. Słyszałam coś o czekoladzie też - nienawidzę słodyczy ale może sobie coś wciągnę czekoladowego dla kurażu w przyszłym tyPrzed swoim egzaminem tak się stresowałam , ze mama dała mi wieczorem

Do góry