reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
My się badaliśmy w tej klinice (klinika bocian) i nie mamy nic do zarzucenia [emoji848]
Szybkie wyniki, przemiłe panie, wyniki super więc nie sądzę, że ktoś z premedytacją nam je poprawiał [emoji3166]

Cześć girls:wink:
wiem, że to pytanie się powtarza ale zapytam jeszcze i ja, bo już te wartości mi się mylą.
w 21 dc badałam progesteron - wyniósł 7,85 ng/ml. Czy taki wynik może sugerować o odbytej owulacji?

Zanim zaczniesz szukać jakichś domowych metod to idź do ginekologa.
Robienie takich rzeczy na własną rękę nie jest najlepszym pomysłem.
Lekarz Cię zbada, znajdzie jakiś powód i wdroży leczenie
Do ginekologa już jestem zapisana jednak wizyta nie jest od ręki i trochę muszę poczekać...
A rzecz jasna chodziło mi raczej o bezpieczne metody niż jakieś farmakologiczne.

wiem, że to pytanie się powtarza ale zapytam jeszcze i ja, bo już te wartości mi się mylą.
w 21 dc badałam progesteron - wyniósł 7,85 ng/ml. Czy taki wynik może sugerować o odbytej owulacji?
Wczoran na wizycie pytałam lekarza jak to jest tak naprawdę z tym progesteronem. Powiedział mi że normy w laboratoriach nic nie znaczą i że mówi się o odbytej owulacji przy progu 15ng/ml i więcej. Ale stwierdził że nie ma sensu badac progesteronu bo to nie on jest wyznacznikiem owulacji tylko ciaza na której nam zależy. I tylko ona może w 100% potwierdzić owulacje.

reklama
A ja nadal nie mam okresu, ale nie robiłam jeszcze testu ponownie. W weekend zrobię.
Jutro mam obronę i jestem cala sztywna ze strachu :/
Ps. Dziewczyny taki offtop. Macie prawo jazdy? Ile razy zdawałyście? Na czym oblewałyscie? To może coś zapamiętam :p
To też mnie czeka w przyszlym tygodniu - druga próba :/ dla mnie to mega ciężkie ale sobie wymyśliłam ze jak mam być mama to muszę mieć prawko, bo mieszkam na wygwizdowie i jak tu bombelka do szkoły odwozić? :p
Możliwe ze okres Ci się opóźnia właśnie ze względu na stres który przezywasz [emoji6]

Ile dpo badanie było robione? Bo to bardziej istotne niż dc. Jeżeli w okolicy 7dpo to taki wynik nie potwierdza na 100% owulacji (w zasadzie żaden nie daje 100% pewności, ale największe prawdopodobieństwo jest powyżej 10), ale możliwe ze się odbyła, tylko jest trochę niższy poziom proga.

Do góry