Sonka123
Fanka BB :)
Wczoraj zaczęłam o niej czytać i też natknęłam się na nieciekawe opinie, ale Polak mądry po szkodzieTo już wszystko jasne, też kiedyś słyszałam o Niej niepochlebne opinie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wczoraj zaczęłam o niej czytać i też natknęłam się na nieciekawe opinie, ale Polak mądry po szkodzieTo już wszystko jasne, też kiedyś słyszałam o Niej niepochlebne opinie
Do ginekologa już jestem zapisana jednak wizyta nie jest od ręki i trochę muszę poczekać...Zanim zaczniesz szukać jakichś domowych metod to idź do ginekologa.
Robienie takich rzeczy na własną rękę nie jest najlepszym pomysłem.
Lekarz Cię zbada, znajdzie jakiś powód i wdroży leczenie
W Poznaniu właśnie?My się badaliśmy w tej klinice (klinika bocian) i nie mamy nic do zarzucenia [emoji848]
Szybkie wyniki, przemiłe panie, wyniki super więc nie sądzę, że ktoś z premedytacją nam je poprawiał [emoji3166]
Już jestem umówiona ale na wizytę do mojej pani doktor jest taki czas oczekiwania ze szkoda słów... może telefonicznie skontaktuje się z polozna i ona coś poradzi.Z takich domowych sposobów to znam tylko gorącą kąpiel albo seks, ale myślę że w Twoim przypadku lepiej umów się do ginekologa
Wczoran na wizycie pytałam lekarza jak to jest tak naprawdę z tym progesteronem. Powiedział mi że normy w laboratoriach nic nie znaczą i że mówi się o odbytej owulacji przy progu 15ng/ml i więcej. Ale stwierdził że nie ma sensu badac progesteronu bo to nie on jest wyznacznikiem owulacji tylko ciaza na której nam zależy. I tylko ona może w 100% potwierdzić owulacje.Cześć girls
wiem, że to pytanie się powtarza ale zapytam jeszcze i ja, bo już te wartości mi się mylą.
w 21 dc badałam progesteron - wyniósł 7,85 ng/ml. Czy taki wynik może sugerować o odbytej owulacji?
W Poznaniu właśnie?
Mnie zdziwiło to, że bez żadnego USG partnera, bez konkretnych badań. bez konkretnego wywiadu (wizyta trwała nie dłużej niż 10 minut) od razu zaproponował inseminacje
Możliwe ze okres Ci się opóźnia właśnie ze względu na stres który przezywasz [emoji6]A ja nadal nie mam okresu, ale nie robiłam jeszcze testu ponownie. W weekend zrobię.
Jutro mam obronę i jestem cala sztywna ze strachu :/
Ps. Dziewczyny taki offtop. Macie prawo jazdy? Ile razy zdawałyście? Na czym oblewałyscie? To może coś zapamiętam
To też mnie czeka w przyszlym tygodniu - druga próba :/ dla mnie to mega ciężkie ale sobie wymyśliłam ze jak mam być mama to muszę mieć prawko, bo mieszkam na wygwizdowie i jak tu bombelka do szkoły odwozić?
Ile dpo badanie było robione? Bo to bardziej istotne niż dc. Jeżeli w okolicy 7dpo to taki wynik nie potwierdza na 100% owulacji (w zasadzie żaden nie daje 100% pewności, ale największe prawdopodobieństwo jest powyżej 10), ale możliwe ze się odbyła, tylko jest trochę niższy poziom proga.Cześć girls
wiem, że to pytanie się powtarza ale zapytam jeszcze i ja, bo już te wartości mi się mylą.
w 21 dc badałam progesteron - wyniósł 7,85 ng/ml. Czy taki wynik może sugerować o odbytej owulacji?