reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Skoro przepisała lek i kazała się starać to chyba można jej zaufać :)
Dokładnie tak. Ja tez biorę ten lek a przecież moja lekarka wie ze chce zajść w ciaze. W ulotce jest informacja i tym ze lek ma długi okres uwalniania substancji i w przypadku stwierdzenia ciąży należy lek odstawić. Czytałam ze ten lek polecają lekarze z klinik leczenia niepłodności ale tez widziałam opinie ze nie stosuje się go przy staraniach o ciaze. Bądź człowieku mądry 🤣 ale póki co zostaje przy nim. Rozumiem ze mógłby narobić szkód przy wczesnej ciąży ale każda z nas testuje najszybciej jak to możliwe albo nawet wcześniej wiec myśle ze nie przegapimy tego momentu i nie zdarzy się sytuacja ze będziemy brać te tabletki za długo ❤️

Hej, mogę spytać, co zmieniłaś w sposobie przyjmowania?
@majka89 , przede wszystkim wydłużyłam czas od przyjęcia tabletki do śniadania z 30 min do 1,5 h. Nikt z lekarzy mi tego nie mówił, ale doszukałam się info, ze nie wolno popijać woda mineralna 🙃. Wiec tylko przygotowana lub z kranu. Zwiększyłam odstęp między braniem żelaza i Euthyrox. I tez trzeba pamiętać by po Euthyroxie przez jakieś 2-4 h nie jeść nabiału, bo tez blokuje wchłanianie. I to działa ! Ale u mnie akurat po wczorajszych wynikach musi zajść kolejna zmiana, bo ostatniego TSH 1.68 spadło mi do 0,06. Owszem zmieniłam dietę, dostałam większa dawkę 50/75 . Wiec brałam na zmianę, ale widocznie jest dla mnie za duża. Dlatego pewnie endo każe zimniejszyc trochę 🤷‍♀️. Ahhhhh ta tarczyca- nigdy nie wiadomo co jest grane.

reklama
Do góry