O matko!!! Rozplywam sie jak mowi " kicia kocia". Ona jest oblednie slodka!!! Cudna!!Moja chora gaduła [emoji1]

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O matko!!! Rozplywam sie jak mowi " kicia kocia". Ona jest oblednie slodka!!! Cudna!!Moja chora gaduła [emoji1]
Jak zbijałaś gorączkę wtedy Filipkowi?My juz mamy za soba. Zdrowka dla was [emoji8][emoji8][emoji8]
Duża panna już [emoji846]Tak. Jula ma 18.12 urodziny. Juz 11[emoji44][emoji44] szok nie wiem kiedy to zlecialo.
Naprzemiennie czopek paracetamolu i czopek nurofenu. Zbijala nam się ładnie ale wracała przez 3 dni systematycznie.Jak zbijałaś gorączkę wtedy Filipkowi?
Może zanalizował wszystko na raz i stwierdził, że jest w porzadkuDzwonil lekarz do mnie rodzinny. Nic nie widzi w tej insulinie. Więc ja nie wiem jak to z tymi normami...
Ta rozmowa była taka, że kiedy włączyłam się na linię ona przy mnie przeleciała te wyniki w 5sekund. Jeśli ma być jednocyfrowe na czczo, a ja mam 14 to znaczy, że jest ok ? Nie wiem. Idę jeszcze do endokrynologa.Może zanalizował wszystko na raz i stwierdził, że jest w porzadkutylko się cieszyc, że jest ok!
No generalnie na czczo powinna być poniżej 10. Podwyższony poziom może zwiastować początki cukrzycy typu 2. Możesz sobie wygooglować "dieta o niskim indeksie glikemicznym" i popatrzeć czy jesz wg tych wskazówek. No i jednak mądry diabetolog/dietetyk by się przydałTa rozmowa była taka, że kiedy włączyłam się na linię ona przy mnie przeleciała te wyniki w 5sekund. Jeśli ma być jednocyfrowe na czczo, a ja mam 14 to znaczy, że jest ok ? Nie wiem. Idę jeszcze do endokrynologa.
Mówisz o cukrze czy insulinie ?No generalnie na czczo powinna być poniżej 10. Podwyższony poziom może zwiastować początki cukrzycy typu 2. Możesz sobie wygooglować "dieta o niskim indeksie glikemicznym" i popatrzeć czy jesz wg tych wskazówek. No i jednak mądry diabetolog/dietetyk by się przydałbo ci lekarze ogólni to tak wiesz...
cukrzyca typu 2 jest w pełni dietozależna, dlatego te wszystkie słodkie napoje, bułki pszenne, serki "dla dzieci" etc to średniej jakości pożywienie.