O matko!!! Rozplywam sie jak mowi " kicia kocia". Ona jest oblednie slodka!!! Cudna!!Moja chora gaduła [emoji1]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O matko!!! Rozplywam sie jak mowi " kicia kocia". Ona jest oblednie slodka!!! Cudna!!Moja chora gaduła [emoji1]
Jak zbijałaś gorączkę wtedy Filipkowi?My juz mamy za soba. Zdrowka dla was [emoji8][emoji8][emoji8]
Duża panna już [emoji846]Tak. Jula ma 18.12 urodziny. Juz 11[emoji44][emoji44] szok nie wiem kiedy to zlecialo.
Naprzemiennie czopek paracetamolu i czopek nurofenu. Zbijala nam się ładnie ale wracała przez 3 dni systematycznie.Jak zbijałaś gorączkę wtedy Filipkowi?
Może zanalizował wszystko na raz i stwierdził, że jest w porzadku tylko się cieszyc, że jest ok!Dzwonil lekarz do mnie rodzinny. Nic nie widzi w tej insulinie. Więc ja nie wiem jak to z tymi normami...
Ta rozmowa była taka, że kiedy włączyłam się na linię ona przy mnie przeleciała te wyniki w 5sekund. Jeśli ma być jednocyfrowe na czczo, a ja mam 14 to znaczy, że jest ok ? Nie wiem. Idę jeszcze do endokrynologa.Może zanalizował wszystko na raz i stwierdził, że jest w porzadku tylko się cieszyc, że jest ok!
No generalnie na czczo powinna być poniżej 10. Podwyższony poziom może zwiastować początki cukrzycy typu 2. Możesz sobie wygooglować "dieta o niskim indeksie glikemicznym" i popatrzeć czy jesz wg tych wskazówek. No i jednak mądry diabetolog/dietetyk by się przydał bo ci lekarze ogólni to tak wiesz... cukrzyca typu 2 jest w pełni dietozależna, dlatego te wszystkie słodkie napoje, bułki pszenne, serki "dla dzieci" etc to średniej jakości pożywienie.Ta rozmowa była taka, że kiedy włączyłam się na linię ona przy mnie przeleciała te wyniki w 5sekund. Jeśli ma być jednocyfrowe na czczo, a ja mam 14 to znaczy, że jest ok ? Nie wiem. Idę jeszcze do endokrynologa.
Mówisz o cukrze czy insulinie ?No generalnie na czczo powinna być poniżej 10. Podwyższony poziom może zwiastować początki cukrzycy typu 2. Możesz sobie wygooglować "dieta o niskim indeksie glikemicznym" i popatrzeć czy jesz wg tych wskazówek. No i jednak mądry diabetolog/dietetyk by się przydał bo ci lekarze ogólni to tak wiesz... cukrzyca typu 2 jest w pełni dietozależna, dlatego te wszystkie słodkie napoje, bułki pszenne, serki "dla dzieci" etc to średniej jakości pożywienie.