reklama
Ohh skąd to znam. Musiał.byc płaczU nas dziś był taki finał dnia nie płakał mocno ale efekt końcowy brzydko wygląda.
Zobacz załącznik 1177590
Ja się tych smoczków boje, moja miała raz i wzięła całego do buzi, zresztą swojego agenta ostatnio tez i będę wymieniała na 18m+, jednak te bibsy mają bardzo mała tarcze
Nasz tylko dol wklada.. zadziera warga i gryzie.. tak pozatym nie wpadł na pomysl wkladania calosci. Tarcza moze i mala teraz sie wydaje ale jak dla mnie sa genialne.. nie przylegają a teraz przy tym slinotoku wiecznie miałby mase kropek czerwonych.. zreszta Filip ma 13 roznych smoczkow i ze wszystkimi spi.. w nocy tylko slysze jak po omacku raczka szuka smoka i wymienia na nowego.Ohh skąd to znam. Musiał.byc płacz
Ja się tych smoczków boje, moja miała raz i wzięła całego do buzi, zresztą swojego agenta ostatnio tez i będę wymieniała na 18m+, jednak te bibsy mają bardzo mała tarcze
Co do guza to o dziwo placz był w pierwszej chwili ale zrobil to na moich oczach wiec szybko przytulilam i sie uspokoil.. niestety kaloryfer nagle wyrósł mu przed głową i taki finał.
Wiktorka88 O
Fanka BB :)
Ja dla Leny kupuje z Lidla śniegowce moim zdaniem są spoko, ciepłe i nie przeciekają w tym roku też na pewno kupię i jej i Jaśkowi. Ja to się cieszę, że jednak mój tego smoka nie chciał przynajmniej ominie mnie oduczanie.
Też lubię te buty z Mrugały, Primigi też są super
Kaamilaaa
Ja tak samo, moje to antysmoczkowe, młody nie chciał od samego początku, młoda chyba po 3msc odrzuciła więc super. Z młodym miałam tylko gorszy problem bo on smoczka nie ale kciuka miał ciągle zamiast tego... Oduczanie smoczka bywa trudne a kciuka jeszcze trudniejsze [emoji51]Ja dla Leny kupuje z Lidla śniegowce moim zdaniem są spoko, ciepłe i nie przeciekają w tym roku też na pewno kupię i jej i Jaśkowi. Ja to się cieszę, że jednak mój tego smoka nie chciał przynajmniej ominie mnie oduczanie.
Wiktorka88 O
Smoczka zabierzesz, kciuka nie ma jak. Natomiast tylko w Polsce mamy presję, że trzeba dziecko szybko odpieluchowac i zabrać smoczka. Francuzi czy Anglicy dają smoczka nawet do 5 roku to samo z pieluchami.
Kaamilaaa
No niestety z kciukiem jest ciężko, mój dopiero tak w zeszłym roku przestał całkiem bo tak to mu się jeszcze w nocy zdarzało...Smoczka zabierzesz, kciuka nie ma jak. Natomiast tylko w Polsce mamy presję, że trzeba dziecko szybko odpieluchowac i zabrać smoczka. Francuzi czy Anglicy dają smoczka nawet do 5 roku to samo z pieluchami.
My dziś w Czechach w zoo, młoda przeszczesliwa [emoji2]
Bo dziecko to ssak i rodzi sie z bardzo silnym odruchem ssania i lepiej pozwolic mu ssac tego smoczka nawet kosztem zgryzu ktory mozna skorygować.Smoczka zabierzesz, kciuka nie ma jak. Natomiast tylko w Polsce mamy presję, że trzeba dziecko szybko odpieluchowac i zabrać smoczka. Francuzi czy Anglicy dają smoczka nawet do 5 roku to samo z pieluchami.
Wiktorka88 O
Malinna moje ssaki przyssane były do mnie
Ilona my byliśmy tydzień temu moi też zachwyceni, a dokąd jeździcie ?
reklama
Tak tak. Ja cie rozumiem doskonale. Chodziło mi odnosnie tego ze napisalas ze tylko w pl jest taki nacisk na zabranie smoka czy odpieluchowanie..nigdy nie szlam za moda w takich kwestiach i czekalam az moje dziecko bedzie gotowe. Takze moj smoczek ma i jak befzie gotów to odstawi. Nie zamierzam go zmuszać do niczego.Malinna moje ssaki przyssane były do mnie