reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

U nas dziś był taki finał dnia :( nie płakał mocno ale efekt końcowy brzydko wygląda.
IMG_20200917_221756.jpg

reklama
Ohh skąd to znam. Musiał.byc płacz

Ja się tych smoczków boje, moja miała raz i wzięła całego do buzi, zresztą swojego agenta ostatnio tez i będę wymieniała na 18m+, jednak te bibsy mają bardzo mała tarcze
Nasz tylko dol wklada.. zadziera warga i gryzie.. tak pozatym nie wpadł na pomysl wkladania calosci. Tarcza moze i mala teraz sie wydaje ale jak dla mnie sa genialne.. nie przylegają a teraz przy tym slinotoku wiecznie miałby mase kropek czerwonych.. zreszta Filip ma 13 roznych smoczkow i ze wszystkimi spi.. w nocy tylko slysze jak po omacku raczka szuka smoka i wymienia na nowego.

Co do guza to o dziwo placz był w pierwszej chwili ale zrobil to na moich oczach wiec szybko przytulilam i sie uspokoil.. niestety kaloryfer nagle wyrósł mu przed głową i taki finał.

Ja dla Leny kupuje z Lidla śniegowce moim zdaniem są spoko, ciepłe i nie przeciekają w tym roku też na pewno kupię i jej i Jaśkowi. Ja to się cieszę, że jednak mój tego smoka nie chciał przynajmniej ominie mnie oduczanie.
Też lubię te buty z Mrugały, Primigi też są super

Ja dla Leny kupuje z Lidla śniegowce moim zdaniem są spoko, ciepłe i nie przeciekają w tym roku też na pewno kupię i jej i Jaśkowi. Ja to się cieszę, że jednak mój tego smoka nie chciał przynajmniej ominie mnie oduczanie.
Też lubię te buty z Mrugały, Primigi też są super
Ja tak samo, moje to antysmoczkowe, młody nie chciał od samego początku, młoda chyba po 3msc odrzuciła więc super. Z młodym miałam tylko gorszy problem bo on smoczka nie ale kciuka miał ciągle zamiast tego... Oduczanie smoczka bywa trudne a kciuka jeszcze trudniejsze [emoji51]

Smoczka zabierzesz, kciuka nie ma jak. Natomiast tylko w Polsce mamy presję, że trzeba dziecko szybko odpieluchowac i zabrać smoczka. Francuzi czy Anglicy dają smoczka nawet do 5 roku to samo z pieluchami.

Smoczka zabierzesz, kciuka nie ma jak. Natomiast tylko w Polsce mamy presję, że trzeba dziecko szybko odpieluchowac i zabrać smoczka. Francuzi czy Anglicy dają smoczka nawet do 5 roku to samo z pieluchami.
No niestety z kciukiem jest ciężko, mój dopiero tak w zeszłym roku przestał całkiem bo tak to mu się jeszcze w nocy zdarzało...

My dziś w Czechach w zoo, młoda przeszczesliwa [emoji2]

Bo dziecko to ssak i rodzi sie z bardzo silnym odruchem ssania i lepiej pozwolic mu ssac tego smoczka nawet kosztem zgryzu ktory mozna skorygować.

reklama
Malinna moje ssaki przyssane były do mnie :)
Ilona my byliśmy tydzień temu moi też zachwyceni, a dokąd jeździcie ?
Tak tak. Ja cie rozumiem doskonale. Chodziło mi odnosnie tego ze napisalas ze tylko w pl jest taki nacisk na zabranie smoka czy odpieluchowanie..nigdy nie szlam za moda w takich kwestiach i czekalam az moje dziecko bedzie gotowe. Takze moj smoczek ma i jak befzie gotów to odstawi. Nie zamierzam go zmuszać do niczego.

Do góry