L
Lad
Gość
Ja tam się niestety na dziecięcych odparzeniach niestety nie znam. Mówię co mi koleżanka poleciła dla męża
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pampersy mamy te co zawsze nie zmienialismy i rozmiar 5. Fifi mial tego wirusa z biegunka.. i trwa to juz tydzien.. tylko ze wtedy te kupy byly ogromne a teraz juz czesc jest taka plastelinowa ale ma takie pierdki czesto luzniejsze.. i one potęgują.. mimo przebierania szybko i mycia woda z szarym mydlem to sie wszystko za dlugo ciagnie. Lekarz zwiekszyl mu dawke tasectanu mam nadzieję ze sie unormuje zaraz. Kupki juz spowrotem są żółte.. caly czas podajemy tez dicoflor i enterol.To może coś z pampersami nie tak, zbyt małe, czy duże ? A może inna firma. Pewnie wietrzenia najbardziej pomoże, ale teraz to słabo realne. U nas bepanthen pomagał więc nie wiem, może jakaś zasypka ? No i mycie po każdym siku nawet dupki i wycieranie do sucha. Nie używanie chusteczek nawilżanych, albo może przemywanie octeniseptem (nie wiem czy to dobry pomysl).
U nas kupy są jak tęcza a ostatnio jakby zielonawe i faktyczne lekko odparzaja. Smaruje linomagiemPampersy mamy te co zawsze nie zmienialismy i rozmiar 5. Fifi mial tego wirusa z biegunka.. i trwa to juz tydzien.. tylko ze wtedy te kupy byly ogromne a teraz juz czesc jest taka plastelinowa ale ma takie pierdki czesto luzniejsze.. i one potęgują.. mimo przebierania szybko i mycia woda z szarym mydlem to sie wszystko za dlugo ciagnie. Lekarz zwiekszyl mu dawke tasectanu mam nadzieję ze sie unormuje zaraz. Kupki juz spowrotem są żółte.. caly czas podajemy tez dicoflor i enterol.
@Migdalove poszukam tego cuda.. tylko u nas ciezko stacjonarnie dostac a na zamowienie moze sie cos uda ale wtedy tez dopiero na poniedziałek..
A dziękuję, a na kiedy wychodzi Tobie termin? Listopad czy już grudzień?
Mąka ziemniaczanaLuxmed też preferuje konsultacje online. Tez muszę połączyć się z pediatra i niech mi dadzą cos na pupe Filipa bo juz ma rany i bąble od odparzen a u nas mowia tylko bepanthen...w dupe niech sobie wsadza bo on juz rady nie daje.. mam dwa zwykly baby i sensiderm..
Wiesz co.. sprobuje. Pediatra odradzała bo maka szybko sie zamienia w grudki pod wpływem wilgoci i potem twardnieje robiąc sie nieprzyjemna i ostra.. ale maka zatrzyma to co wilgne. DziekiMąka ziemniaczana
Właśnie, zasypki bardzo pomagają, szczególnie ta mąka. Zawsze warto sprobowacU mnie mąka zawsze najlepsza i kąpiel w chlorze