paulina1994
Fanka BB :)
U nas kaszki w normalnej formie w ogóle młodej nie podchodza. Zaczęłam od wczoraj robić placuszki kasza manna + banany i jest postęp.
Ogólnie dzis przyszło nam krzesełko do karmienia i kończę z podawaniem papek bo młoda mi tego jeść nie chce, po 2-3lyzeczkach buzię zamyka i głowę odwraca więc postawiłam na blw i młoda sobie ładnie radzi sama [emoji6]
Co do b.boxa ja co prawda go nie mam tylko zwykły bidon ale mloda przez prawie miesiąc nie ogarniala, gryzla, plula ale podawalam ciągle i w końcu zalapala. Podawaj mu aż ogarnie [emoji6]
U nas dziś tak wyglądał obiadek [emoji6]
A Daga pewnie niedługo wylapie jak chodzić przy meblach [emoji2356]
Zobacz załącznik 1068377
Twoja Daga rozwija się rewelacyjnie [emoji3531]
7 msc [emoji3590]
U nas gondola już schowana [emoji51] daga+gondola=niebezpieczeństwo [emoji51]
Igor w ogóle nie podciąga się w łóżeczku czy gondoli jestem spokojna pod tym względem, jak mamy go na kolanach to robi sobie z tego zabawę, ale tylko wtedy
Jesli chodzi o zywienie mozesz podawac naprawdę niemalze wszystko tylko wiadomo poczatkowo w testowych ilosciach i najlepiej pojedynczo zeby wiedziec na co ewentualnie zle reaguje. Na sloiczkach sa wypisane zawsze oznaczenia wieku ale to wszystko rozni sie konsystencja.. Nie sa papki juz a kawałki i wieloskladnikowoscia. Jak dla mnie zaczynaj od warzyw.. Ja zaczelam od owocow bo pediatra naciskala ze on musi juz jesc cos poza mlekiem i mam batalie z rozszerzaniem. Jedynie musy mieszane warzywa i owoce zjada chetnie.
Co do b.boxa to Filip nie umie z niego pic.. Z przypadku jak dzislami zagryzie to mu poleci ale tak to niespecjalnie.
No właśnie i dla mnie słowo pojedynczo nabiera nowego znaczenia ja nie mam pomysłów co mogę kupić ok marchew, pietruszka, ziemniak, brokuł, a dalej to czarna magia no i jeszcze Igor jest alergikiem [emoji849]
@Maliina jak te zabawki z Linkimals? Fajne są?
Nie wiem czy jestem dobra osoba do doradzania, bo u nas tylko papki wchodzą, i malusie grudki, najlepiej łyżeczka, nie chce jedzenia brać do rąk, ale buźkę otwiera jak coś jej smakuje. Na początku bym jednak szła w warzywa i owoce, no i gdzieś tam przemycała ten gluten, bo z nim też nie można zwlekać, jak już wprowadzisz taka bazę i będziesz pewna że nie ma na nic uczuleń to zupki, kaszki i wszystko na co masz ochotę
Igor też nie ogarnia blw, myślałam,że z automatu wszystko pakuje do buzi to i jedzenie będzie, ale niestety nie, je łyżeczką, jak wprowadzalas gluten ? Mnie najbardziej przeraża fakt, że on zaraz pójdzie do żłobka tam mu dadzą wszystko oprócz BMK, a ja mam wrażenie, że przy mnie to jego rozszerzanie diety stanie na 4 produktach, nie wiem po prostu jak się za to zabrać