reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Kolejny dowód na to że dzieci są baaaardzo różne [emoji6] Daga za to nie bardzo lubi jedzenie łyżeczka [emoji6] a w kawałkach potrafi nawet paprykę sobie jeść. Jak ma za duzy kawałek to wypluwa [emoji6]
Rodzice tez, pewnie gdybym nie byla takim mieczakiem tez by cos wiecej ciamkala. Zreszta nawet zeba jeszcze nie ma wiec pcha ile wlezie i pozniej naciaga jak kot haha

Moja od 6msc w spacerowce. Gondola to juz mogla sie stac tragedia jak widzialam co robi
Jak byliśmy na swieta/nowy rok u tesciow to właśnie mieliśmy że sobą gondole... Zostawiłam w niej młoda i poszłam tylko z kuchni do łazienki kilka kroków dosłownie.. Zostawiłam ja na plecach a jak wróciłam to już sobie na kolanach siedziała i opierała się żeby wstać [emoji2356]nie chce myśleć co by było jakby mnie dłużej nie było [emoji2356]

Rodzice tez, pewnie gdybym nie byla takim mieczakiem tez by cos wiecej ciamkala. Zreszta nawet zeba jeszcze nie ma wiec pcha ile wlezie i pozniej naciaga jak kot haha
Może jak już będzie mieć zęby to nie będziesz tak się bac i wtedy spróbujcie [emoji6]

Daga już ma 2 jedynki dolne więc więc świetnie jej idzie gryzienie [emoji41] dziś np sobie gryzla świeże liście szpinaku[emoji6]

Cześć :)) u nas brak jakiś konkretnych nowości ;) chyba, że zawodowe plucie też wpisujemy w umiejętności [emoji86] wyprałam Igorowi pranie w zwykłym Persilu i go chyba uczulił bo od szyjki do brzuszka drobna wysypka i na rękach :/ a ta lovela doprowadza mnie do furii bo nic nie dopiera :(

Powiedźcie mi proszę jak rozszerzacie dietę ja mam wrażenie, że nigdy tego nie ogarnę, kiedy powinnam podawać Igorowi np taką jaglanke z jakimś musem owocowym na śniadanie ? Czy to jest dalszy etap ? Dla mnie na razie to czarna magia i mało mamy wprowadzonych produktów, a te papki doprowadzają mnie do nerw bo wiecznie wszystko brudne Igor więcej się tym bawi niż zje...

Jeszcze mam pytanie odnośnie B.boxa kiedy wasze dzieci ogarnęły z niego picie, Igor bardziej się nim bawi niż pije i ostatecznie dostaje wodę w butelce ze smoczkiem
Jesli chodzi o zywienie mozesz podawac naprawdę niemalze wszystko tylko wiadomo poczatkowo w testowych ilosciach i najlepiej pojedynczo zeby wiedziec na co ewentualnie zle reaguje. Na sloiczkach sa wypisane zawsze oznaczenia wieku ale to wszystko rozni sie konsystencja.. Nie sa papki juz a kawałki i wieloskladnikowoscia. Jak dla mnie zaczynaj od warzyw.. Ja zaczelam od owocow bo pediatra naciskala ze on musi juz jesc cos poza mlekiem i mam batalie z rozszerzaniem. Jedynie musy mieszane warzywa i owoce zjada chetnie.

Co do b.boxa to Filip nie umie z niego pic.. Z przypadku jak dzislami zagryzie to mu poleci ale tak to niespecjalnie.

Ja jeszcze mam schize na punkcie rozwalania jedzenia po podlodze i zawsze mnie uczono, ze jedzenie nie jest do zabawy wiec rozcieranie po glowie itd az mnie skreca haha takze dziecko bedzie mnie uczylo cierpliwosci, kupilam wdzianko, jeszcze troche chyba bedzie kapok do jedzenia hhaha
IMG_20200114_172743.jpg

Ja jeszcze mam schize na punkcie rozwalania jedzenia po podlodze i zawsze mnie uczono, ze jedzenie nie jest do zabawy wiec rozcieranie po glowie itd az mnie skreca haha takze dziecko bedzie mnie uczylo cierpliwosci, kupilam wdzianko, jeszcze troche chyba bedzie kapok do jedzenia hhahaZobacz załącznik 1068383
Powiem Ci ze u mnie to taki pierwszy dzień ale nie było jakoś specjalnie wielkiego bałaganu na podłodze [emoji6] coś tam pozrzucala ale nie dużo no i raczej się nie bawiła jedzeniem, tzn sprawdzała makaron w rączce, gniota ale potem pakowala prosto do buzi więc to wcale nie musi być jakiś wielki bałagan i że dziecko uwalone od stóp do głów [emoji41]

Ja Filipowi daje w calosci chlebek czy bulke.. Kroje owoce ale makaronu w takiej formie nie jadl. Ale on kawalki to je z 2-3 kawałki a potem jest ble i staje mu na jezyku. Uwielbia za to jogurty i chrupki kukurydziane czy te z hippa wafle ryżowe.

Liczba dałaś mi pomysl. Moze sok jabłkowy dam do bboxa.. Bo tylko wode mu dawalam a ze on nie lubi wody moze dlatego taki niechetny... Sprawdzę to.

Dokladnie. Poprawiac i upominac jak juz bedzie rozumiec by zmieniala pozycje nog.

Właśnie go zlapalam w pozycji W

Zobacz załącznik 1068301
@Maliina jak te zabawki z Linkimals? Fajne są?
Cześć :)) u nas brak jakiś konkretnych nowości ;) chyba, że zawodowe plucie też wpisujemy w umiejętności [emoji86] wyprałam Igorowi pranie w zwykłym Persilu i go chyba uczulił bo od szyjki do brzuszka drobna wysypka i na rękach :/ a ta lovela doprowadza mnie do furii bo nic nie dopiera :(

Powiedźcie mi proszę jak rozszerzacie dietę ja mam wrażenie, że nigdy tego nie ogarnę, kiedy powinnam podawać Igorowi np taką jaglanke z jakimś musem owocowym na śniadanie ? Czy to jest dalszy etap ? Dla mnie na razie to czarna magia i mało mamy wprowadzonych produktów, a te papki doprowadzają mnie do nerw bo wiecznie wszystko brudne Igor więcej się tym bawi niż zje...

Jeszcze mam pytanie odnośnie B.boxa kiedy wasze dzieci ogarnęły z niego picie, Igor bardziej się nim bawi niż pije i ostatecznie dostaje wodę w butelce ze smoczkiem
Nie wiem czy jestem dobra osoba do doradzania, bo u nas tylko papki wchodzą, i malusie grudki, najlepiej łyżeczka, nie chce jedzenia brać do rąk, ale buźkę otwiera jak coś jej smakuje. Na początku bym jednak szła w warzywa i owoce, no i gdzieś tam przemycała ten gluten, bo z nim też nie można zwlekać, jak już wprowadzisz taka bazę i będziesz pewna że nie ma na nic uczuleń to zupki, kaszki i wszystko na co masz ochotę ;)

reklama
@nata$za88 jak dla mnie bomba. Maly ciagle przy nich majstruje.. Lame rozbiera z krążków ale jeszcze nie umie ich wkladac... Jezyka ciagle gmera po kolkach i grzechotkach oraz tej rolce na gorze... Leniwca bardziej rzuca bo ciezki.. Łosia znow uszy zjada. Czekamy jeszcze na wydre. Ogolnie nie wylaczamy ich i jak nieraz ktos w nocy trąci to niezla dyskoteka. Ale ciezko sie znudzic... Maja mnostwo opcji slow i piosenek.. Kazda zabawka ma cos innego i przykuwaja oczy kolorowymi swiatelkami.

Za to hula kula ma wyjete baterie i jestem spokojna ze jej nie uslysze. Na Filipie wrazenia nie zrobiła a moje uszy nie mogly znieść tej piosenki.
Mamy fajna ciuchcie.. Sama jezdzi.. Ma projektor swiatelek i tak debilna i glosna muzyczke... M ja rozkreci i odetniemy kabelek od muzyczki.. Fajna bo jak napotka przeszkodę to obkreca sie i jedzie dalej.. Za cale 27zl na allegro :D

Do góry