Podobne tematy
- 174974
- Staramy się
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak chodzimy do neurologa. W wypisie ze szpitala powinnaś mieć zalecone wizyty kontrolne i skierowania od razu też nam dali.Igor też nie ma w planach się przekręcać chociaż zaczął się na bok przekręcać z parę dni temu, ale Igor jest z 32 tyg więc to też wszystko inaczej Miałam ci się pytać czy wy jesteście pod opieką neurologa ? Bo my nie, ale zastanawiam się czy nie iść sprawdzić czy wszystko w porządku [emoji848]
Koniecznie lekarz albo ip. Dziewczyny dobrze radzą. Nie lekceważ, mnie lekarz uczulał że rosnące ciśnienie i złe samopoczucie to koniecznie ip bo można coś przegapić a istnieje ryzyko odklejenia łożyskaMasz rację, wolałabym wiedzieć na czym stoję[emoji4] mam nadzieję, że dzisiaj już to ciśnienie nie wzrośnie.
Mój synek nie miał wcześniaczych objawów napięcia, odchylania głowy, zwijania się. 2 różne neurolog i lekarz rehabilitacji powiedzieli to samo że dopiero teraz rehabilitacja potrzebna, wcześniej było ok.Chodzimy do fizjo nie ma ani napięcia ani asymetrii więc to nie to :/ nawet dziś mieliśmy wizytę
Edit chodzimy do dwóch różnych jeden prywatny, drugi na NFZ
Ja właśnie nie mam, może przez fakt, że Igor się urodził z 8 pkt i na intensywnej oprócz naturalnego problemu z oddychaniem nie miał innych problemów sama nie wiem [emoji848] mamy kontrolę neonatologiczna, USG główki, USG brzuszka, audiologa, okulistę (ale tutaj obserwacja już została zakończona pod kątem retinopatii) i to by było na tyleTak chodzimy do neurologa. W wypisie ze szpitala powinnaś mieć zalecone wizyty kontrolne i skierowania od razu też nam dali.
Mieliśmy fizjo i neonatologa w tym tyg nadal podtrzymują, że Igor nie potrzebuje rehabilitacji jedyne co to mamy ćwiczenia na asymetrię głowy bo uwielbia prawą stronę Igor ma 4 msc urodzeniowe a twój maluch ?Mój synek nie miał wcześniaczych objawów napięcia, odchylania głowy, zwijania się. 2 różne neurolog i lekarz rehabilitacji powiedzieli to samo że dopiero teraz rehabilitacja potrzebna, wcześniej było ok.
Jestem już na oddziale, wczoraj lekarz kazał mi jechać na oddziałKoniecznie lekarz albo ip. Dziewczyny dobrze radzą. Nie lekceważ, mnie lekarz uczulał że rosnące ciśnienie i złe samopoczucie to koniecznie ip bo można coś przegapić a istnieje ryzyko odklejenia łożyska
Co dalej? UrodziszJestem już na oddziale, wczoraj lekarz kazał mi jechać na oddział
Badania mi zrobili ale jeszcze nic nie wiem co dalej ze mną
No to jak nie potrzebuje rehabilitacji no to widać tak jest. mój ma 5 skończone wczorajMieliśmy fizjo i neonatologa w tym tyg nadal podtrzymują, że Igor nie potrzebuje rehabilitacji jedyne co to mamy ćwiczenia na asymetrię głowy bo uwielbia prawą stronę Igor ma 4 msc urodzeniowe a twój maluch ?
Nie tak prędko rozwarcia nie mam ani skurczówCo dalej? Urodzisz