reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Wczoraj byliśmy na wizycie, 29+1, młody już 1500g, wsio okej [emoji4] Niny obrócony był główka w dół ale chwilę po powrocie już znowu kopał po pęcherzu.

Z szyjka wszystko okej, dostaliśmy zielone światło na wesele 14.09, mąż ucieszony [emoji4]
30tc już u ciebie? [emoji44] Jak leci szybko [emoji1] macie już imię wybrane dla małego?

reklama
Też jestem w szoku [emoji44] a dopiero co biegałam na monitoring i " plakalam" lekarzowi że nigdy nie zajde, sam mi to wczoraj wypomniał [emoji3]

Już dłuższy czas mówimy o Grzesiu, podejrzewam że tak zostanie, każdy już się przyzwyczaił [emoji4]
30tc już u ciebie? [emoji44] Jak leci szybko [emoji1] macie już imię wybrane dla małego?

To jeszcze ja jestem w kolejce wcześniej [emoji6] dzisiaj mam 35+5. Mi ta ciąża też zleciała szybciutko. Ja to muszę urodzić wcześniej, bo jak dotrwam do terminu to Szymek będzie ważył sporo ponad 4 kg i wtedy lekarz mówi że tylko cesarka... A ja bardzo nie chce. Chociaż mam obawy czy da radę wcześniej urodzić, bo tydzień temu na wizycie szyjka miała 4 cm.... Mimo że od 20 tygodnia męczą mnie skurcze, a ostatnio to już takie porządne... A ona nawet nie myśli się skrócić[emoji6][emoji39]
No i faktycznie prawie wszystkie ze "starej" ekipy są rozpakowane. No i ja wciąż trzymam kciuki za te, które niestety od dawna są na staraczkach.
A i z ciekawostek to dostałam cukrzycy ciążowej w 32 tygodniu... Podobno to rzadkość, że tak późno się rozwinęła, bo badania pomiędzy 24 a 28 nie wykazały cukrzycy, były wręcz idealne...

Wczoraj byliśmy na wizycie, 29+1, młody już 1500g, wsio okej [emoji4] Niny obrócony był główka w dół ale chwilę po powrocie już znowu kopał po pęcherzu.

Z szyjka wszystko okej, dostaliśmy zielone światło na wesele 14.09, mąż ucieszony [emoji4]
Super że wszystko dobrze i już tak daleko jesteś [emoji4] jeszcze trochę [emoji16]
Też jestem w szoku [emoji44] a dopiero co biegałam na monitoring i " plakalam" lekarzowi że nigdy nie zajde, sam mi to wczoraj wypomniał [emoji3]

Już dłuższy czas mówimy o Grzesiu, podejrzewam że tak zostanie, każdy już się przyzwyczaił [emoji4]
Grzeski to fajne chłopaki [emoji16] tylko czasami strasznie niegrzeczne [emoji87]

Nie urodziłam [emoji23] i juz zaczyna mnie to bawić. Zapowiada się druga długa ciąża jak z Tobiaszem [emoji23][emoji23][emoji23] Ewidentnie mam za leniwa macice na samoistne porody i za mocne worki owodniowe by pękały.
To zupełnie jak ja. Co za ironia losu. Tak wiele kobiet ma problem ze odchodzą wody wczesniej, lub szyjka panicznie szybko sie skraca... A my musimy przenosic.. Juz zeby w terminie Chociaż urodzić.

Dzwonił właśnie lekarz. Cięcie w poniedziałek. W niedzielę po południu kłade się do szpitala. Czyli jeszcze tydzień w tych upałach. Będę mieć dwojeczke z datą urodzenia na 02.
Do tego Hubert 02.09 będzie miał dokładanie 6,5roku [emoji23]
Strasznie się nastawiłam na tą sobotę kurcze , niby tylko dwa dni później a jednak smutno mi że jeszcze tyle mam.czekac na tą pańcie moją

@Fleur Szymcio nabiera sił i jak naciśnie na tą szyjkę to lada moment i będzie rozwarcie na 10cm [emoji23] Damy radę kochana [emoji8]

To jeszcze ja jestem w kolejce wcześniej [emoji6] dzisiaj mam 35+5. Mi ta ciąża też zleciała szybciutko. Ja to muszę urodzić wcześniej, bo jak dotrwam do terminu to Szymek będzie ważył sporo ponad 4 kg i wtedy lekarz mówi że tylko cesarka... A ja bardzo nie chce. Chociaż mam obawy czy da radę wcześniej urodzić, bo tydzień temu na wizycie szyjka miała 4 cm.... Mimo że od 20 tygodnia męczą mnie skurcze, a ostatnio to już takie porządne... A ona nawet nie myśli się skrócić[emoji6][emoji39]
No i faktycznie prawie wszystkie ze "starej" ekipy są rozpakowane. No i ja wciąż trzymam kciuki za te, które niestety od dawna są na staraczkach.
A i z ciekawostek to dostałam cukrzycy ciążowej w 32 tygodniu... Podobno to rzadkość, że tak późno się rozwinęła, bo badania pomiędzy 24 a 28 nie wykazały cukrzycy, były wręcz idealne...
Ale Ci psikusa zrobila. Ale u nnie6na kwietniowkach z BBF byla taka sama sytuacja. A byly tez dziewczyny ktore cukier mialy po 200 :(
Na szczescie jestes juz na koncowce wiec dlugo sie z franca męczyć nie bedziesz.

Dzwonił właśnie lekarz. Cięcie w poniedziałek. W niedzielę po południu kłade się do szpitala. Czyli jeszcze tydzień w tych upałach. Będę mieć dwojeczke z datą urodzenia na 02.
Do tego Hubert 02.09 będzie miał dokładanie 6,5roku [emoji23]
Strasznie się nastawiłam na tą sobotę kurcze , niby tylko dwa dni później a jednak smutno mi że jeszcze tyle mam.czekac na tą pańcie moją

@Fleur Szymcio nabiera sił i jak naciśnie na tą szyjkę to lada moment i będzie rozwarcie na 10cm [emoji23] Damy radę kochana [emoji8]
Super data. Tak bylby z konca miesiaca.. A tak bedzie z 1szego:) wiem jak moja Jula urodzin sie doczekac nie moze. Ale super. Czekamy do poniedziałku liczac ze @martoosia04 urodzi w między czasie

reklama
Dziewczyny przytyłam wg książeczki 9-10kg a wyglądam jak tykająca bomba. Wszyscy się pytają czy bliźniaki albo czy trojaczki [emoji85][emoji86] ciąża niby piękny stan a mi się chce ryczeć ilekroć spojrzę w lustro :/
IMG_20190825_215735.jpeg

Do góry