reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hej kochane kiedy zaczęły się czuć ruchy dziecka w pierwszej ciąży? U mnie już 19+3 i się martwię czy wszystko w porządku. Chyba, że jeszcze ciężko żeby cokolwiek poczuć. Niedawno czułam jakieś bulgotanie ale od wczoraj nic... Boje się, że jest coś nie tak. Nie wiem czemu zawsze myślę bardziej negatywnie po tych moich wszystkich stresach [emoji26]
W pierwszej ciąży to jakoś po 20tc czułam pierwsze ruchy. 21-23tc. I często nie regularne. Nawet teraz z miesiąc temu miałam.przerwe w ruchach z dwa-trzy dni. Wystarczy że dziecię obróciło się do srodka i w wnętrzności kopało. Tym bardziej że.lozysko masz na przedniej ścianie, to też w pewien sposób amortyzuje [emoji6] jeszcze chwila a poczujesz i zauważysz mocne kopniaki [emoji11]
Ps. Też jestem przy kości

reklama
W pierwszej ciąży to jakoś po 20tc czułam pierwsze ruchy. 21-23tc. I często nie regularne. Nawet teraz z miesiąc temu miałam.przerwe w ruchach z dwa-trzy dni. Wystarczy że dziecię obróciło się do srodka i w wnętrzności kopało. Tym bardziej że.lozysko masz na przedniej ścianie, to też w pewien sposób amortyzuje [emoji6] jeszcze chwila a poczujesz i zauważysz mocne kopniaki [emoji11]
A potem kopniaki się skończą i tylko będzie czuć jak malec dupsko albo nogę wypina [emoji23]

To już się nie martwię [emoji3526][emoji3526][emoji3526]

27tc1d [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
IMG_20190609_180216.jpeg

reklama
Do góry