reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Mój młody z każdej butelki mógł pić. Mieliśmy aventa naturals, i te zwykłe z wąskim smoczkiem, timme tope, Lovi. Jedynie , canapola te wąziutkie mu nie podchodziły. Co do jedzenia to nigdy nie miałam z nim problemu, ważne że coś leciało z smoka [emoji23]
U mnie podobnie. Jeszcze awantury były bo moje dziecko nienasycone, do tej pory umiaru nie ma jak jej coś smakuje, a ja nie chcę żeby była gruba. I ciągła walka

Ja z pierwszym też za dużo stresu. Teraz spokojniej, ale się uparlam i się udało :) przystawialam i odciagalam. Jak cyca było za mało, to laktatorem odciagalam i z butelki dawałam. Częste przy stawianie i odcoaganie poslutkowalo. Raz ze mam zapas w zamrażarce, to jeszcze można powiedzieć karmilam dwójkę dzieci.
Przyjaciółka znajomej urodziła w 25tc. Są[emoji8][emoji1639][emoji8]sama na lekach była ktore blokowały laktacje, a dla takiego wczesniaka wiadomo najlepsze mleko mamy. Więc - podzieliłam się :) a Sz. wyrósł na dużego, silnego chłopca [emoji7]
Też myślałam o avencie i w takim razie kupię. Też bym chciała chociaż mieszanie tak jak ostatnio, ale bez stresu bo przeżywałam strasznie że nie umiem kp tylko.

Teraz jak się uda czerwiec / lipiec / sierpień zajść w ciąże to może uda się karmić w tandemie. Wiadomo Maja juz i tak nie będzie potrzebowała tyle cyca. Bo już coraz więcej je 'normalnie'.
No i kwestia czy jak zajde w ciąże to się samą po prostu nie odstawi - przez hormony smak mleka lubi się zmienić i dzieci często się same odstawiaja ale znam i takie mamy które bez problemu karmily w tandemie

Ja z pierwszym też za dużo stresu. Teraz spokojniej, ale się uparlam i się udało :) przystawialam i odciagalam. Jak cyca było za mało, to laktatorem odciagalam i z butelki dawałam. Częste przy stawianie i odcoaganie poslutkowalo. Raz ze mam zapas w zamrażarce, to jeszcze można powiedzieć karmilam dwójkę dzieci.
Przyjaciółka znajomej urodziła w 25tc. Są[emoji8][emoji1639][emoji8]sama na lekach była ktore blokowały laktacje, a dla takiego wczesniaka wiadomo najlepsze mleko mamy. Więc - podzieliłam się :) a Sz. wyrósł na dużego, silnego chłopca [emoji7]
To tylko pogratulować że dałaś radę i jeszcze nie tylko swoje ale wspomogłaś wcześniaka. Może u mnie też jakoś lepiej tym razem pójdzie, będę walczyć bo ja się jakaś taka nieudolna czasami czuję jako kobieta, ciąża kiepsko, poród cc, kp nie udane. Dobrze że dziecko za to super udane:)

Rany, zbliżam się do tego tygodnia [emoji54] strasznie boje się że coś pójdzie nie tak [emoji20] ostatnio oglądałam filmiki na YT by zobaczyć jak taki maluszek jest maleńki i akurat trafiłam na filmik o chłopcu urodzonym w 24tc i teraz jest zdrowym chłopcem. Uryczalam się jak głupia ale trochę mnie to podniosło na duchu. Chociaż wiem ,ze nie zawsze.tak jest. Ehh chciałabym już być w 32-34tc...

To tylko pogratulować że dałaś radę i jeszcze nie tylko swoje ale wspomogłaś wcześniaka. Może u mnie też jakoś lepiej tym razem pójdzie, będę walczyć bo ja się jakaś taka nieudolna czasami czuję jako kobieta, ciąża kiepsko, poród cc, kp nie udane. Dobrze że dziecko za to super udane:)
Wiesz co, wydaje mi się ze z drugim dzieckiem, drugim porodem jesteśmy już o tyle mądrzejsze że będą po nas spływać słowa innych o złym mleku itp. a jak się nie uda z kp. No cóż. Zdarza sie, jedne już wykarmilismy mm i zdrowe dzieciaki są. Wiemy że to nie trucizna i łatwiej nam będzie się z tym pogodzić. Ja tak to widzę

reklama
Kochana ja w obu ciążach pierwszy trymestr na lekach przeciwwymiotnyvh. Oboje cc. I nie czuj się gorsza! Nie ma w tym nic złego. Serio! A stres zabija kp. Też po Aleksie myślałam że kp to cud. Ale powiem szczerze. Serio wystarczy chcieć i uwierzyć w siebie [emoji7] a mama jesteś najlepsza! Nie ważne jak rodziłas i jsk karmilas!
Dla swoich dzieci jesteś jedyna i najwspanialszą!

Ostatnia edycja:
Do góry