reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Czyli da się tak wcześnie czuc[emoji3] jej ja nie pamiętam jak tony mnie było z ruchami. W pierwszej ciąży chyba dopiero po 20tc czułam może nawet później bo łożysko miałam przodujące no wiadomo dama nie wiesz czy To to to [emoji6] w drugiej chyba tak ok 17tc właśnie najpierw takie delikatne muśnięcia a potem już kopniaczki
Ja w tej ciazy poczulam w okolo 18 tyg dopiero. Z pierwszym synem w 20 a z drugim w 14.

Powiem wam ze zaluje ze się wczoraj nie zapytałam o płeć chociaż na pewno to za wcześnie jest ale był taki fajny widok na malucha od góry a dziecię rozkraczone heh

Dzisiaj jedziemy zawieźć syna do babci na ostatnie dni ferii. Już nie mogę się doczekać tego przedszkola że względu na niego. Akurat tu w bloku nie ma dzieci u nas, na placach zabaw też nie ma nikogo i młody nudzi się jak mops.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w tej ciazy poczulam w okolo 18 tyg dopiero. Z pierwszym synem w 20 a z drugim w 14.
Ja też jakoś czułam po 18 tc od razu mocne kopniaki, być może były wcześniej jakies smyrania, a ja nie wiedziałam że to to ;)wszystko zależy gdzie jest łożysko, jeśli na tylnej ścianie to nie ma tej amortyzacji i czuć bardziej 8-) słyszałam kilka razy że jako pierworodka nie poczuje wcześniej niż 21 tc, więc @Ann89 może to są i ruchy, Ty wiesz najlepiej!

Dokladnie, z drugim synem poczulam w 14 bo lozysko na tylnej a teraz z 3 w 18 bo na przedniej scianie tym razem lozysko. Z pierwszym nawet nie wiem jak mialam ale generalnie nie wiedzialam chyba czego sie spodziewac.

Liczba ty masz termin jakoś na początku kwietnia? Jeszcze trochę masz tych tygodni. Współczuję złego samopoczucia [emoji8] ale zaraz wiosna to szybciej powinno zleciec.

Malina nie mieli żadnych zastrzeżeń?

Ilona, no to malutki brzusio jak na 24 tc. Lat nie rosniecie [emoji846]

Tak. Z om termin na 2 kwietnia.

na szzcescie nie bylo strasznie ale jak mi sie przedstawily ze sa z Zus i przeprowadzaja kontrole zwolnienia to tetno ze 120 mialam. zaznaczyla na swojej magicznej liscie ze wszystko wporzadku i zastaly mnie w domu musialam sie podpisac. przy podpisie czulam jak mi tetno uszami wylatuje :p
Czyli jednak ciężarne też kontrolują [emoji14] a masz chodzące czy leżące ? Ty z Poznania jesteś prawda ? Poznań wydał decyzję o wzmożonych kontrolach, a że Kalisz i Ostrów też pod Poznań to u nas to samo...
O której u ciebie byli? Pół biedy rano haha bo i tak w łóżku zazwyczaj [emoji14]

U mnie pierwsze ruchy 15-16 tydzien. Nie wiedzialam wtedy ze to jest to. Dopiero jak w 20 sie zaczelo bardziej to wiedzialam juz, ze czulam wtedy podobnie.
Dzisiaj 34+2 od poczatku jeszcze minus 2 na wadze wiec oby tak dalej
IMG_20190221_122305.jpg

Liczba czy mi się wydaje czy ten brzusio nisko masz ? Byle wytrwać do 37-38 potem niech się dzieje co chce [emoji16]. Czyli wytrzymają jeszcze z 2 tyg.

Zobaczymy, jeśli to już ruchy to z dnia na dzień będą się powtarzać, a jeśli nie to znaczy że faktycznie jelita. Jej w końcu mnie odpuściły zaparcia i bolący żałądek, więc normalnie mogę funkcjonować.

Ciekawe jak u nas w śląskim z tym sprawdzaniem przez ZUS.

Ja też jakoś czułam po 18 tc od razu mocne kopniaki, być może były wcześniej jakies smyrania, a ja nie wiedziałam że to to ;)wszystko zależy gdzie jest łożysko, jeśli na tylnej ścianie to nie ma tej amortyzacji i czuć bardziej 8-) słyszałam kilka razy że jako pierworodka nie poczuje wcześniej niż 21 tc, więc @Ann89 może to są i ruchy, Ty wiesz najlepiej!
Ja tak samo. Poczułam po 18 tygodniu, z dnia na dzień mocne kopniaki. Od tamtej pory trochę się nasilily, no i teraz już brzuch się śmiesznie rusza. Łożysko mam na przedniej ścianie, lekarz mówił, że najpewniej koło 21 tc poczuję, ale udało się wcześniej [emoji6] teraz to już czuje kiedy wali w pęcherz :/ i czasami mam takie dziwne odczucie jakby w odbyt szły kopniaki

reklama
Liczba czy mi się wydaje czy ten brzusio nisko masz ? Byle wytrwać do 37-38 potem niech się dzieje co chce [emoji16]. Czyli wytrzymają jeszcze z 2 tyg.

Zobaczymy, jeśli to już ruchy to z dnia na dzień będą się powtarzać, a jeśli nie to znaczy że faktycznie jelita. Jej w końcu mnie odpuściły zaparcia i bolący żałądek, więc normalnie mogę funkcjonować.

Ciekawe jak u nas w śląskim z tym sprawdzaniem przez ZUS.

Juz przed ciaza mialam trochę brzucha i sie pewnie tak wydaje, ze nisko :p

Do góry